Su İhtiyacı

106 görüntüleme
M

Merve

22 Temmuz 2025 08:02
Merhaba; bebeğim 6 aylık her gün büyük abdestini yapıyor ama sert ve çoğu zaman tane tane ıkınarak yapıyor, sabahları bezindeki idrarı bir tık koyu sarı oluyor. Ek gıda alıyor ve mama içiyor, su vermeye çalışıyorum ama içmek istemiyor. Acaba su ihtiyacından dolayı mı böyle?
H

Havva Ç.

22 Temmuz 2025 08:07
Ek gıda ile zeytinyağı veriyor musunuz
Esra D.

Esra D.

22 Temmuz 2025 08:26
Merhaba yemeklerine bi tatlı kaşığı kadar zeytinyağı dökün demişti doktorumuz yemek piştikten sonra tabağına aldığınızda. Mutlaka faydasını görürsünüz sizde bi deneyin.
M

Merve

22 Temmuz 2025 08:28
Evet çorbalarını zeytinyağı ile pişiriyorum, çok katı vermemeye özen gösteriyorum arada kaşıkla su veriyorum. İki aylıktan beri böyle zaten zor yapıyordu o süreçte de mamasına zeytinyağı karıştırıyordum yine de faydası olmuyordu.
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

22 Temmuz 2025 08:41
Ek gıdaya geçişle birlikte su ihtiyacı artmakta, özellikle sıcak havalarda bu daha önemli bir hale gelir. Su tüketimini sevmiyorsa bardak ve kaşıkla vermeyi deneyin. Ayrıca gün içinde sık emzirme de sıvı ihtiyacını karşılamada yardımcı olur. Zeytinyağı faydalı olabilir ancak tek başına çözüm değildir, genel sıvı dengesi ve bağırsak sağlığına bütüncül bakmak en doğrusu 🤗
A

Aylin A.

22 Temmuz 2025 08:50
Benim kızım 5 aylıkken benzer durum olmuştu ve doktorumuz o zaman bulunduğumuz il için çok sıcak olduğundan dolayı suya başlatmıştı, icirmeye çalışın çok önemli havalar çok sıcak

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir