Su İçirmeliyim?
193 görüntüleme
A
Ayşe K.
Premium Üye
25 Haziran 2026 14:00
Bebeğim 3.5 aylık ,erkek ve 7 kilo ve biz Adana’da yaşıyoruz . Tahmin edebileceğiniz gibi hava çok sıcak . Bebeğimi de formül mama ile besleniyorum. Ama bu aralar “Bi çay kaşığı olsa da su ver , içi yanar. Algılamaktan ağzı kurur su ver” gibi şeyler söylüyorlar . Kendi doktorumuza henüz danışmadım ama bu konu kafamı karıştırdı.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Haziran 2026 14:00
Merhaba!
Bebeğiniz 3,5 aylık ve 7 kilo, formül mama ile besleniyor ve Adana'da yaşıyorsunuz. Sıcak havalarda bebeğe su içirilmesi gerektiği konusunda endişe duyuyorsunuz.
İlk 6 ay sadece anne sütü veya formül mama önerilir. Ancak sıcak hava koşullarında bebeğinizi serin tutmak ve hidrasyonu sağlamak önemlidir.
Bebeğinizi formül mama ile besliyorsunuz ve şu anda su içirmeyi düşünüyorsunuz.
Doktorunuza danışmadan su vermeyiniz.
Bunun yerine;
1. Bebeğinizin bezini sık değiştirin.
2. Oda sıcaklığını uygun seviyede tutun.
3. Bebeği serin tutmak için hafif giydirin.
4. Formül mama ile beslenmeye devam edin.
Su içirilmesi gereken durumlar genellikle 6 aydan sonra ve katı gıdaya başlandıktan sonra doktor gözetiminde gerçekleşir. Güvenliğiniz için doktorunuzla konuşmayı unutmayın!
Bebeğiniz 3,5 aylık ve 7 kilo, formül mama ile besleniyor ve Adana'da yaşıyorsunuz. Sıcak havalarda bebeğe su içirilmesi gerektiği konusunda endişe duyuyorsunuz.
İlk 6 ay sadece anne sütü veya formül mama önerilir. Ancak sıcak hava koşullarında bebeğinizi serin tutmak ve hidrasyonu sağlamak önemlidir.
Bebeğinizi formül mama ile besliyorsunuz ve şu anda su içirmeyi düşünüyorsunuz.
Doktorunuza danışmadan su vermeyiniz.
Bunun yerine;
1. Bebeğinizin bezini sık değiştirin.
2. Oda sıcaklığını uygun seviyede tutun.
3. Bebeği serin tutmak için hafif giydirin.
4. Formül mama ile beslenmeye devam edin.
Su içirilmesi gereken durumlar genellikle 6 aydan sonra ve katı gıdaya başlandıktan sonra doktor gözetiminde gerçekleşir. Güvenliğiniz için doktorunuzla konuşmayı unutmayın!
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuğba B. ..
25 Haziran 2026 15:17
Bebeğim geçensene yazın çok sıcak dönemde istanbulda yaşıyoruz çok nem var ben vermedim sıksık emzirdim. Mama ve emen bebeğe gerek yok diyor drlar. Ama Adana sıcağını bilemem tabi
T
Tuğba B. ..
25 Haziran 2026 15:17
Bebeğim geçensene yazın çok sıcak dönemde istanbulda yaşıyoruz çok nem var ben vermedim sıksık emzirdim. Mama ve emen bebeğe gerek yok diyor drlar. Ama Adana sıcağını bilemem tabi
M
MK ..
25 Haziran 2026 15:52
İlk altı ay bende bebeğimde vermedim su ver diye darlayanlara da veriyorum dedim geçtim
N
Nazlıcan
Premium Üye
25 Haziran 2026 17:00
Sizin doktorunuzun fikrini ve bebeğinizin durumunu bilmem tabii ki doktorunuza sormadan vermeyin. Benşm doktorum ara ara çok sıcak günlerde verebilirsin demişti 3 aylıktan beri veriyorum. Şu an 5 aylık. Evde klimada otururken vermiyorum ama dışarı çıkarsak veriyorum.
.
.....
25 Haziran 2026 18:47
6 ay öncesi bebeğe kaka yapamazsa su verilir doktorumuz öyle söyledi
Yükleniyor...