Statik Elektrik

427 görüntüleme
Azer .

Azer ..

31 Temmuz 2026 14:54
Merhaba, bebeğim 13 aylık ve geçen gün akıl almaz bır sey yasadık.Bebeğimi çocuk parkında kayması ıcın kaydıragın en üstüne koydum ve bende tutabılmek için karsısına [geçtim.Kayması](geçtim.Kayması) ile birlikte elektrik çarpma sesini duydum ağlamaya basladı yüzünü [ovusturdu.Sağ](ovusturdu.Sağ) goz kapagında kızarıklık oluştu şuan ise ufak bır morluk [var.Yani](var.Yani) kırk yıl düşünsem aklıma gelmeyecek şey basıma [geldı.Butun](geldı.Butun) kıyafetleri pamukludur dıkkat ederım ama oldu [işte.Aklinizda](işte.Aklinizda) bulunsun sizlerde dikkatli olun arkadaşlar.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Ağustos 2026 14:55
Statik Elektrik ve Bebeğiniz İçin Alınabilecek Önlemler

Merhaba, böyle bir durumda endişe duyduğunuz doğal. Öncelikle, bebeğinizin fiziksel sağlığı için gerekli kontrolleri yaptırmanız önemlidir.

Statik elektrik, özellikle kuru hava koşullarında ve sürtünme sonucu ortaya çıkabilir. Bebeğinizin kıyafetleri pamuklu olsa dahi, bazen bu tür olaylar yaşanabilir.

Bebeğiniz İçin Alınabilecek Önlemler:

1. Nemlendirici Kullanımı: Ev ortamında nemlendirici kullanarak havanın nem seviyesini yükseltebilirsiniz. Bu, statik elektrik oluşmasını azaltabilir.
2. Kıyafet Seçimi: Pamuklu kıyafetler zaten doğru seçim. Aynı zamanda, bebeğinizin kıyafetlerini nemli bir bezle hafifçe silmek de statik elektriği azaltmaya yardımcı olabilir.
3. Topraklama: Bebeğinizi dışarıda, toprakla temas ettirmek suretiyle de statik elektriği boşaltabilirsiniz.
4. Dikkatli Olunması: Her anı dikkatli olmak her zaman en doğrusu. Bebeğinizle birlikteyken ani hareketlerden kaçınarak ve ona her daim gözünüzü dikerek bu tür olayların önüne geçebilirsiniz.

Umarım, bu öneriler size yardımcı olur. Bebeğinizin bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerim.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir