Spina Bifida Rapor

82 görüntüleme
Z

Zeynep S.

10 Aralık 2025 14:11
Merhaba hocam benim suan bebeğim 2 aylık spina bifida olarak doğdu 4 günlükken ameliyat oldu ayak hareketi iyi ama sol alt extremizede hafif hareket azlığı dediler fizik tedavi ve gelişimsel pediatri fizik tedavi için cozger raporu istedi fakat ben ilerde karşısına çıkar diye almak istemiyorum bu rapor olmadan bu tedaviyi alamaz mıyım
S

Sifa D.

11 Aralık 2025 20:45
Merhaba, sağlıkla büyütün 🙏🏻 Fizik tedaviyi ücretsiz şekilde almanın tek yolu çözger, onun dışında imkanınız varsa dışarıdan kendiniz ödeyerek fizik tedavi alabilirsiniz tabii. Ancak naçizane önerim yoğun fizik tedavi aldıracak imkanlara sahip değilseniz, çocuğunuzun gelişiminin geri kalmasındansa çözgerle gelen imkanları hızlıca kullanmak daha iyi olabilir. Ayrıca çözger raporları yıllık olarak çıkıyor ve gerekmediğinde yenilenmiyor. O yüzden kalıcı tanı gerektiren bir durum olmadığı sürece karşısına çıkması diye bir şey yok çünkü zaten raporları sistemden sildirme hakkı da var bildiğim kadarıyla.
Tabii ki karar sizin, ancak ailelerin bu çekinceleri sebebiyle çocuklar gerekli desteği alamadığında zaten karşısına çıkacak noktaya bile gelemiyorlar maalesef.
Kalıcı ve tam sağlıkla, huzurla mutlulukla büyütün 🙏🏻❤️
Z

Zeynep S.

11 Aralık 2025 20:58
Tesekkür ederim bilgiler için aydınlattınız sağolun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir