Sosyal Medya
187 görüntüleme
M
Merve U.
Premium Üye
10 Temmuz 2026 13:04
Bu uygulamayı kullanınca şunu fark ettim her bebeğin gelişimi farklı olumlu ya da olumsuz yonleri ver işin doğrusu bizler gibi bebekler de 4 4 lük değil ancak sosyal medya annelerinin bebekleri süper bebek farkında mısınız psikolojik olarak çok rahatsız olmaya başladım. Bebeğiniz 2 aylık ve bunu yapmıyorsa sorun var diye başlık falan atıyorlar herkes doktor olmuş uzman olmuş, ee sosyal medya kullanmadan da olmuyor gerçekten yeni nesil annelerin işi çok zor umarım bebeklerimizi istemeden bir yarışa sürüklemeyiz :(

Göktenur B.
10 Temmuz 2026 13:18
Çok haklısınız bu konuda ben yaklaşık 7 senedir sosyal medya kullanmıyordum bu sene açmak istedim ilk oğlumu büyütürken hem çok gençtim hemde cahildim gayette iyi büyüttüm şuan 6 yaşına girmek üzere ikinci oğlum 11 aylık sosyal medayada o kadar saçma sapan şeyler görüyorum ki insanın psikolojisi bozuluyor artık günümüzde her hareketi otizmi diyolar halbuki bebek daha 6 aylık doktorlar bile 18 ay öncesi böyle bı tanı için erken diyolar her çocuğun gelişimi farklı mesala ben büyük oğlumun birkere bile burnunu temizlemedim küçüğün ise hergun temizledim büyük oğlum aşırı seçici yemeklerde belli bı yaştan sonra yediğini yemez oldu küçük ise herşeyi yiyor iştahla mesala o yüzden kendi çocuklarım arasında bile fark görebiliyorum bence fazla takılmamak lazım
Z
Züleyha Ö. T.
10 Temmuz 2026 13:29
Kesinlikle öyle. Benim de bebeğim 6 aylık izledikçe insan kendini sorguluyor neden uyumuya takılıyorum ben mesela ne yapsam olmuyor çünkü. Sonra çocuk alerji doktorumuzla bu konuda sohbet ettik. Sosyal medya bebekleri annelerine babalarına bozuk veya kötü olarak gösteriyor ne yazık ki dedi. Uyku ilk 4 yaşta öğrenilen bir şey zaten ilk iki senede çoğu bebek bunu başarıyor eğer başaramazsa uyku eğitimi olabilir ama bunun dışında asla önermiyorum dedi. Ek gıdayı da konuştuğumuzda her zaman anne sütü ön planda olacak özellikle sizinle yemek zamanı masada olsun yemek kültürünü o anki ortamı neşeyi görsün yavaş yavaş yemeğe de alışacak yok iki ana öğün iki ara öğün bu bebeğin midesi ne kadar ki bunları yesin dedi. Sonra düşününce gerçekten içim rahatladı. Hepimiz bir şekilde büyüdük bebeklerimiz de büyüyecek. Aslolan sevgi ve sabır . Bence sabır en çok zorlandığımız konu. Allah hepimize bolca sabır ve sağlık versin gerisi bir şekilde akıp gidecek
Yükleniyor...