Sosyal Hareketlerin Olmaması
102 görüntüleme
N
Nuray A. E.
16 Temmuz 2025 18:26
Merhabalar, bebeğim 33 haftalıkken doğdu, şu an 10 aylık (düzeltilmiş ay değil). Bay bay, alkış, bir bir gibi hareketleri hiç yapmıyor. Çirkin ol dediğimizde olmuyor ya da öpücük at dediğimizde atmıyor. Sadece bize bakıyor. Bu normal mi? Gelişim sürecinde bu hareketler önemli rol oynuyor mu? Akranları yaparken onun yapmıyor olması beni çok endişelendiriyor
Y
Yasemin U.
16 Temmuz 2025 18:51
Benim arkadaşımın oğlu oldu aynı sizin durumda 11-14 ay civarında yapar demişti doktoru bence doktorunuza görünün içiniz rahatlasın endişelenmeyin her bebek bir olmuyor bence sıkmayın canınızı zaten doktor kontrolleri oluyor bir sıkıntı olsa doktor illaki söylerdi diye düşünüyorum
Fatma U.
Uzman Psikolog
16 Temmuz 2025 18:55
Bebeklerin gelişim süreçleri bireysel farklılıklar gösterir ve her bebeğin kendi hızında ilerlemesi beklenir. Bebeğinizin 33 haftalık doğmuş olması ve şu an 10 aylık (düzeltilmemiş ay) olması durumunda, bazı sosyal etkileşim hareketlerini (bay bay, alkış, çirkin ol gibi) yapmaması veya öpücük atmaması sizin için endişe verici olabilir. Bu tür hareketler, bebeklerin sosyal-duygusal gelişiminde önemli göstergelerdendir. Ancak, sadece bu belirtilere bakarak kesin bir yorum yapmak mümkün değildir. Bebeğinizin göz teması kurması ve size bakması olumlu bir işarettir. Akranlarıyla kıyaslama yapmak yerine, bebeğinizin kendi gelişimini takip etmek ve endişelerinizi bir çocuk doktoru veya gelişim uzmanı ile paylaşarak detaylı bir değerlendirme almanız en doğrusudur. Uzmanlar, bebeğinizin genel gelişimini (motor beceriler, dil gelişimi, bilişsel gelişim vb.) de göz önünde bulundurarak size daha net bilgi verebilir ve gerekli yönlendirmeleri yapabilirler.