Sorun Benim Yaptığım Yemeklerde mi?

315 görüntüleme
N

Neslihan Ö.

22 Temmuz 2026 17:12
Merhaba kıymetli anneler, 12 aylık bir kızım var tadım dönemi, ek gıda başlangıcı hiç zorlamadan devam ettirdim 10 ayına kadar sonrasında öğün yerine koyması için biraz arttırdığım zaman güzelde yiyordu 4 kere mama içiyordu. Ama şimdi sadece akşam yemeğini güzel yiyor ve uyumadan önce mamasını içip uyuyor ama gün içinde sabah kahvaltı zulüm oluyor yemiyor tükürüyor uyandığında az mama yapıp güne öyle başlatıyorum direk kahvaltı hazırladığımda daha çok sinirlenip yemek istemiyor, 1 1 bucuk aydır neredeyse seçiyor tükürüyor yemiyor günde 3 kere mama içiyor ama eğer hiç bir öğünde doymayacak kadar tadımlık yerse 4 kere mama içmiş oluyor. Bu kadar seçicilik ve yememesi normal mi. Yardımcı olursanız çok sevinirim yanlış ilerlediğim bir durum da varsa fikirleriniz çok önemli benim için, teşekkür ederim şimdiden. Bu arada kontrolde doktor mamayı kes diyor ama yiyen bir çocuk değil nasıl keseyim çok erken değil mi kesmek için, teşekkürler
E

Esra A.

22 Temmuz 2026 17:35
Merhaba☺️ benim bebeğim de 10 ay 20 günlük. Başından beri ekgıdayı bayılarak yemedi. Karpuz kayısı gibi sulu meyveler ve ekmek pankek kek gibi yiyecekler hariç hiç birşeyi sevmedi. Bende diyorum sorun acaba bende mi yaptıklarımı mı beğenmiyor diye hatta bazen bu yüzden kendi yemeklerimizden veriyorum ya da onun yemeklerini maksimum lezzetlendirmeye çalışıyorum ama yok doyacak kadar yemiyor. Bende günde 4 kere mama veriyorum ekstra da muz tahin zeytinyağ gibi tok tutacak enerji verecek yiyecekleri öncelikli tutuyorum. Bebeğimin kilo alımı ortalama da seyrediyor doktor 12 ay kontrolünde mamayı azaltmamı söylerse nasıl ilerlerim bilmiyorum bazı günler aşırı yetersiz yorgun hissediyorum
Göktenur B.

Göktenur B.

22 Temmuz 2026 18:17
Sanırım dönem dönme iştahsızlık oluyor oğlum 1 yaşına girmek üzere bazen çok güzel yiyor bazen yemiyor bu ara gene iştahsız diş patlattı çünkü
R

Rumeysa D.

22 Temmuz 2026 18:20
Merhabalar, 26 aylık bir çocuk annesi olarak ve hala emziren biri olarak. Kahvaltıdan önce kesinlikle mama süt vermemelisiniz iştahını kesiyor. Doktorum bana önceden söylemişti inanmamıştım. Ama cidden uyanır uyanmaz emzirirsem kesinlikle kahvaltıyı hem az yapıyor hem de 1-2 saat bekliyor acıkmadım diyor. Doktor şey demişti sabah kahvaltı yapmasını istiyorsan en geç 5te emzirmeyi sonlandır demişti. Ek olarak şunu da söyleyeyim acıktıkları zaman normalde yemedikleri yemekleri bile seve seve yiyorlar kaç kere yaşadım. Ki Osman hoca da hep diyor korkmayın Türkiye’de açlıktan ölmedi sizin çocuğunuza da bir şey olmaz korkmayın diyor😂😂😂 ama ana yüreği dayanmıyor biliyorum ama dayanınca mükafatını alıyorum 😂
B

Buket ..

22 Temmuz 2026 18:29
Kilosunda sorun yoksa 12. Aydan sonra mamayı bırakabilirsiniz diye biliyorum. Benim oğlumda 15 aylık uzun bir süre güzel yedi ama son 2-3 aydır aşırı seçici ve yemiyor bazen. Ben kendimce bir yol denedim biraz acımasızca gelebilir ama acıkmasını bekleyin öğün için. Sabah mamasını içsin yine bunu siz bilirsiniz bende emziriyorum ama emzirdikten 2-3 saat sonra kahvaltı veriyorum acıkmasını bekliyorum önceden 3 ana 2 ara öğün yerdi şimdi sadece ana öğün veriyorum yemek öncesi su vermiyorum. Yemek yeneceği zaman birlikte yiyoruz aynı tabağı kendime de yapıyorum onun tabağından da kendi tabağımdan da yiyorum çok beğenmiş gibi yapıyorum ama asla onla göz teması kurmuyorum bunu yaparken o da bir kaç dakika sonra yiyor 😂 zorlamayın bekleyin bırakın açlığını size belli etsin birde tabagini çok doldurmayın ben bu şekilde çözdüm gibi.

Umarım size de yardımcı olur 🌸
N

Neslihan Ö.

22 Temmuz 2026 18:33
Buket
Kilosunda sorun yoksa 12. Aydan sonra mamayı bırakabilirsiniz diye biliyorum. Benim oğlumda 15 aylık uzun bir süre güzel yedi ama son 2-3 aydır aşırı seçici ve yemiyor bazen. Ben kendimce bir yol denedim biraz acımasızca gelebilir ama acıkmasını bekleyin öğün için. Sabah mamasını içsin yine bunu siz bilirsiniz bende emziriyorum ama emzirdikten 2-3 saat sonra kahvaltı veriyorum acıkmasını bekliyorum önceden 3 ana 2 ara öğün yerdi şimdi sadece ana öğün veriyorum yemek öncesi su vermiyorum. Yemek yeneceği zaman birlikte yiyoruz aynı tabağı kendime de yapıyorum onun tabağından da kendi tabağımdan da yiyorum çok beğenmiş gibi yapıyorum ama asla onla göz teması kurmuyorum bunu yaparken o da bir kaç dakika sonra yiyor 😂 zorlamayın bekleyin bırakın açlığını size belli etsin birde tabagini çok doldurmayın ben bu şekilde çözdüm gibi.

Bende acıkmasını bekliyorum gerçekten üst üste asla doyurmak gibi bir amacım yok 3 4 saat geçiyor belkide 10 kilo bebeğim şuan yaşına yeni girdi ama ağzında çevirip çevirip tükürüyor öğlen 3 te mama içti ve uyudu daha yeni yemek hazırladım çok yemese de yedi Allah razı olsun 😂
B

Buket ..

22 Temmuz 2026 18:34
Neslihan Özer
Bende acıkmasını bekliyorum gerçekten üst üste asla doyurmak gibi bir amacım yok 3 4 saat geçiyor belkide 10 kilo bebeğim şuan yaşına yeni girdi ama ağzında çevirip çevirip tükürüyor öğlen 3 te mama içti ve uyudu daha yeni yemek hazırladım çok yemese de yedi Allah razı olsun 😂
Çok üstüne gitmeyin aç olunca yiyorlar 😂 bizim bile iştahımız her gün aynı değil
N

Neslihan Ö.

22 Temmuz 2026 18:34
Buket

Akşamları sabah kahvaltıda aynı tabağı ikimize hazırlıyorum ama hep tabağı sıyıran ben oluyorum zorlamıyorum çünkü sonrasında daha kötü uzaklaşır diye düşünüyorum sanırım az yiyerek doyan bir çocuğum var şuan akşam yemeğini yedi 1 kase çorba içti ve mücver yedi belki de yarım ama asla huzursuzluğu olmuyor sonrasında oyun oynamaya devam ediyor ama mama vermeyeceğim uykusuna geçene kadar
N

Neslihan Ö.

22 Temmuz 2026 18:35
Buket
Çok üstüne gitmeyin aç olunca yiyorlar 😂 bizim bile iştahımız her gün aynı değil
Çok teşekkür ederim vallahi günlerdir ne yapacağımı şaşırdım komşularım bile yemek getiriyor onu da yemiyor diyorum çocuk benden mi yemek istemiyor 😂😂😂😂
N

Neslihan Ö.

22 Temmuz 2026 18:37
Buket

Mamayı bırakamam asla şuan çünkü öğün yerine koyacak kadar yemiyor sabah mama içtikten sonra ki az veriyorum 1 1 bucuk saat sonra uykuya yatıyor bazen o kahvaltı yarım kalıyor o az mamayla 2 bucuk saat uyuyan bir bebeğim var, hayırlısı bakalım büyüyecekler bi şekilde 🥹
N

Neslihan Ö.

22 Temmuz 2026 18:38
Rumeysa Davarcı
Merhabalar, 26 aylık bir çocuk annesi olarak ve hala emziren biri olarak. Kahvaltıdan önce kesinlikle mama süt vermemelisiniz iştahını kesiyor. Doktorum bana önceden söylemişti inanmamıştım. Ama cidden uyanır uyanmaz emzirirsem kesinlikle kahvaltıyı hem az yapıyor hem de 1-2 saat bekliyor acıkmadım diyor. Doktor şey demişti sabah kahvaltı yapmasını istiyorsan en geç 5te emzirmeyi sonlandır demişti. Ek olarak şunu da söyleyeyim acıktıkları zaman normalde yemedikleri yemekleri bile seve seve yiyorlar kaç kere yaşadım. Ki Osman hoca da hep diyor korkmayın Türkiye’de açlıktan ölmedi sizin çocuğunuza da bir şey olmaz korkmayın diyor😂😂😂 ama ana yüreği dayanmıyor biliyorum ama dayanınca mükafatını alıyorum 😂
Arkadaşlarımın çocuklarına korkma açlıktan ölmez diyordum yemediklerin de ama ben kuruntu sahibi oldum, sabah az da olsa mama vermeden kahvaltı hazırlayacağım yol izleye izleye bulacağım çok teşekkür ederim
N

Neslihan Ö.

22 Temmuz 2026 18:40
Esra Akçay
Merhaba☺️ benim bebeğim de 10 ay 20 günlük. Başından beri ekgıdayı bayılarak yemedi. Karpuz kayısı gibi sulu meyveler ve ekmek pankek kek gibi yiyecekler hariç hiç birşeyi sevmedi. Bende diyorum sorun acaba bende mi yaptıklarımı mı beğenmiyor diye hatta bazen bu yüzden kendi yemeklerimizden veriyorum ya da onun yemeklerini maksimum lezzetlendirmeye çalışıyorum ama yok doyacak kadar yemiyor. Bende günde 4 kere mama veriyorum ekstra da muz tahin zeytinyağ gibi tok tutacak enerji verecek yiyecekleri öncelikli tutuyorum. Bebeğimin kilo alımı ortalama da seyrediyor doktor 12 ay kontrolünde mamayı azaltmamı söylerse nasıl ilerlerim bilmiyorum bazı günler aşırı yetersiz yorgun hissediyorum
Gerçekten her bebeğin gidişatı çok farklı iştahsız çocuk sanırım öyle gidiyor etrafımda yeğenlerim var hiç yemeden büyüdüler biz iştahlı bir anne babayız ama kızımız asla bizim gibi değil sanırım ben aceleci davranıyorum sakin kalıp yediği kadar teklif edeceğim artık sizde öyle yapın ama mamayı seven bebekler sanırım ek gıda da hep böyle sorunlar yaşıyorlarmış
R

Rumeysa D.

22 Temmuz 2026 21:30
Neslihan Özer
Arkadaşlarımın çocuklarına korkma açlıktan ölmez diyordum yemediklerin de ama ben kuruntu sahibi oldum, sabah az da olsa mama vermeden kahvaltı hazırlayacağım yol izleye izleye bulacağım çok teşekkür ederim
Yani annelik öyle bir yol ki her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Hele ki ilk çocuksa deneme yanılma yoluyla oluyor her şeyimiz. İştahsızlık sıcaklardan da olabilir benimki de öyle oldu bir ara. O sürede de süte çok güvendi ama vermekten kaçtım. Unuturdum eline meyve falan verdim. Sonra toparladı. Ama yine arada yeme sorunu oluyor. Ama zorlamıyorum zorladıkça red geliyor çünkü. Umarım en kısa sürede gönlünüzce olur her şey sağlıkla büyüsün 🥰🌸
E

Esra A.

22 Temmuz 2026 21:57
Neslihan Özer
Gerçekten her bebeğin gidişatı çok farklı iştahsız çocuk sanırım öyle gidiyor etrafımda yeğenlerim var hiç yemeden büyüdüler biz iştahlı bir anne babayız ama kızımız asla bizim gibi değil sanırım ben aceleci davranıyorum sakin kalıp yediği kadar teklif edeceğim artık sizde öyle yapın ama mamayı seven bebekler sanırım ek gıda da hep böyle sorunlar yaşıyorlarmış
Aynı durumdayız eşimle ben iştahlıyız ama bebeğimin hiç gıdalara isteği yok. Şuan yemekle ilişkisine mama miktarına alıştım tek çekincem doktorun ya da çevredekilerin mamayı bırakmam gerektiğini söylemesi onu bıraktıramam asla
S

Songül

22 Temmuz 2026 22:57
Cok sıcak . Sıcakta normwl bir insanın bilw istahı kapanıyor .
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir