Solak

117 görüntüleme
m

mrss

20 Ağustos 2026 16:55
Bebeğim çoğu zaman bir şeyler yerken sol elini kullanıyor sağ eline veriyorum tekrar sola alıyor etrafımda hep solak oluncak sağ elle ver diye baskı yapıyorlar bebeği solak anneler var mı sağ ele alıştırdınız mı alıştıysa nasıl başardınız beyinden gelen bir durum olduğunu çok da müdahale edilmemesi gerektiğini okumuştum bir yerde bu doğru mu Acaba
N

Nur A.

20 Ağustos 2026 17:29
Benim kardesimde solak sag eliyle yer soluyla yazi yazar oyle bir cocuktu. Ilk okuldq falan alisti sag elle yemeye. Kendisi 35 yaşında suan gayet saglikli bir birey. Baska bir durum yoksa cokta sorun etmeyin etraf herseyi söylüyor doktorunuz problem yok diyorsa nörolojik olarak sorun etmeyin.
Fatma A. .

Fatma A. ..

20 Ağustos 2026 19:18
Solak olmasında bir problem yok ki bu genetik birşey. Benim annem de kardeşim de solak ve kuvvetle muhtemel 1 yaşındaki bebeğim de solak olacak(hareketlerinden öyle tahmin ediyorum).
L

Lale

Premium Üye
20 Ağustos 2026 19:27
Benim eşim solakmış küçükken döve döve sağ elini kullandırtmışlar. Şu an doktorların yazısından daha berbat yazıyor ve kısa bi şeyi yazması epey zaman alıyor. Solakların sol yarım küresi etkilidir. Ben biraz cehalet olarak görüyorum bu kişileri çünkü benim ailemde de var. Onlara öyle yapmışlar onlarda kendilerinden sonra gelenlere bunu yapıyorlar. Bunu diyenler islamiyete göre günah olduğunu nitelendiriyorlar fakat islamiyette solak olmak günah değildir ve kusur olarak sayılmaz. İslamiyete göre sağ elini kullanmak sünnettir. Bebeğinizde bariz bi solaklık varsa çevreye aldırış etmeyin o bebeğin annesi sizsiniz. Bebeğinize gereksiz yere stres ve huzursuzluk yüklemeyin. İlerde yazma çizme ince motor gelişimde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Sevgiyle büyütün bebeğinizi 🩷
m

mrss

20 Ağustos 2026 20:41
Nur Ayhan
Benim kardesimde solak sag eliyle yer soluyla yazi yazar oyle bir cocuktu. Ilk okuldq falan alisti sag elle yemeye. Kendisi 35 yaşında suan gayet saglikli bir birey. Baska bir durum yoksa cokta sorun etmeyin etraf herseyi söylüyor doktorunuz problem yok diyorsa nörolojik olarak sorun etmeyin.
Teşekkür ederim yanıtınız için :)
m

mrss

20 Ağustos 2026 20:42
Fatma Aslan
Solak olmasında bir problem yok ki bu genetik birşey. Benim annem de kardeşim de solak ve kuvvetle muhtemel 1 yaşındaki bebeğim de solak olacak(hareketlerinden öyle tahmin ediyorum).
Teşekkür ederim yanıtınız için bende solağım genetik diye düşündüm bende ama sağla ye sağı alıştır deyip duruyorlar maalesef
m

mrss

20 Ağustos 2026 20:45
Lale
Benim eşim solakmış küçükken döve döve sağ elini kullandırtmışlar. Şu an doktorların yazısından daha berbat yazıyor ve kısa bi şeyi yazması epey zaman alıyor. Solakların sol yarım küresi etkilidir. Ben biraz cehalet olarak görüyorum bu kişileri çünkü benim ailemde de var. Onlara öyle yapmışlar onlarda kendilerinden sonra gelenlere bunu yapıyorlar. Bunu diyenler islamiyete göre günah olduğunu nitelendiriyorlar fakat islamiyette solak olmak günah değildir ve kusur olarak sayılmaz. İslamiyete göre sağ elini kullanmak sünnettir. Bebeğinizde bariz bi solaklık varsa çevreye aldırış etmeyin o bebeğin annesi sizsiniz. Bebeğinize gereksiz yere stres ve huzursuzluk yüklemeyin. İlerde yazma çizme ince motor gelişimde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Sevgiyle büyütün bebeğinizi 🩷
Teşekkür ederim yanıtınız için bende solağım anneme de ben küçükken çok zorlamışlar zorla sağa alıştırmış benimde yazım çok kötüdür yazıyı ve yemeği sağ elimi kullanırken diğer her türlü şeyi sol elimi kullanırım hatta elimde bişey doğuruyor olsam elini keseceksin diye söylerler hep ama elimde değil başkaları sağ elle nasıl rahat ediyorsa bende solla ediyorum ama günah sağla yedir zorbalığı geliyor hep
S

Selda Ö. B.

Premium Üye
20 Ağustos 2026 21:00
merhaba. Bebeklerde 3 yaşa kadar sağ sol ayrımı olmaz diye öğrenmiştim bir Fizyoterapistten yıllar önce. Her iki elini de aktif kullanmalı demişti. Ama siz yine de bir araştırın tabi
Fatma A. .

Fatma A. ..

20 Ağustos 2026 22:43
mrss
Teşekkür ederim yanıtınız için bende solağım genetik diye düşündüm bende ama sağla ye sağı alıştır deyip duruyorlar maalesef
Yok canım çocuğun tabiatını değiştirmeye çalışmayın. Tamam tamam deyip geçin :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir