Sol Kulağını Omzuna Yaslama ve Kafasını Geriye Atma

196 görüntüleme
K

Kübra N. B. ..

8 Haziran 2025 07:10
Kızım 6 buçuk aylık olacak. 4-5 gündür sol kulağını omzuna doğru yaslıyordu ve eli kulağında oluyordu. Doktora götürdüğümüz de kulak kiri olduğunu ve kaşıntı yapabileceğini normal olduğunu belirtti. Ama dünden beri sol kulağını omzuna yasladiktan sonra kendini kafasını arkaya doğru atıyor bi değişik hareket yapıyor. Bunu arka arkaya birkaç defa yapıyor çok korktum. Bugün sabah kalkınca oturup oynarken tekrar bu hareketi tekrarladı arka arkaya sonra yapmadi. Kulak ağrısından mi yapıyor yoksa otizm belirtisi vs olabilir mi? Bebeğimin göz teması güzel, ismi ile seslendiğimiz de genellikle bakıyor. Sosyal gülümseme, anne baba abla herkesi çok iyi tanıyor. Bizleri görür görmez gülücükler saçıyor. Ama bu durum beni korkuttu. Başka bir sorun mu olabilir. Lütfen görün hocam. Teşekkür ederim
A

Aysima K.

8 Haziran 2025 08:12
Merhaba bence dişten kaynaklı. Çünkü genellikle diş ağrısı bunu yapar. Önemli olan sosyal gülümsemesi ve göz teması kurması. Daha çok küçük otizm için bundan yola çıkarak otizm denilmez emin olun ki. Bence diş ağrısı çünkü öyle bebekler gördüm dişten yapıyordu sonra geçti. Ama tabi ki en doğru kararı doktor verir.
K

Kübra N. B. ..

8 Haziran 2025 10:02
Bende ilk dişten ötürü yapıyor diye düşünmüştüm sol omzuna doğru kulağını yaslayinca ama dün birden kafasını da geriye atmaya başlayınca korktum inşallah önemli bir durum değildir 🤲🏻 Rabbim korktuklarımızdan korusun evlatlarımızı. En yakın zamanda doktora götüreceğim soracağım
A

Aysima K.

8 Haziran 2025 10:36
Amin amin.🙏 aynen sormakta her zaman fayda var. Videosunu çekin gösterin. Ben öyle yapıyorum.
K

Kübra N. B. ..

8 Haziran 2025 13:47
Evet dünden beri çekmeye çalışıyorum ama videoyu açtığım an yapmayı bırakıyor biliyor sanki videoya aldığımi 🤭
A

Aysima K.

8 Haziran 2025 21:45
Evet hissediyorlar çünkü. Bizimki de öyle. 😂
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

9 Haziran 2025 03:20
Merhabalar. Endişe etmeniz gerekmez. Anlattiginiz kadarıyla sosyal gülümsemesi ve zekası iyi olan bir çocuktan bahsediyoruz. Belli hareketleri tekrarlamaları ve bunu belli bir dönem yapmaları oldukça normal.
K

Kübra N. B. ..

9 Haziran 2025 07:23
Çok teşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir