Soğan ve Sarımsak Tadımı
83 görüntüleme

Gözde B. ..
2 Ocak 2026 09:11
Bebeğim7.5 aylık. Ek gıda süreci kabızlığa sebep olduğu için çok kolay geçmiyor. Soğan ve sarımsak verilmesi öneriliyor. Soğanın nadiren alerji yapabildiğini okudum. Genelde hazırlanan mama icine arpacık soğan katılarak pişirilmesi öneriliyor. Ben de bugün kıymalı sebze çorbasında denemek istiyorum. (Az sıvı yağda kavrulmuş Kıyma +pirinç +kabak+havuç+sarımsak+sogan) Sorum yasayan oldu mu? Veya önerisi olan var mıdır? Dereotu da eklemek istemiştim ancak o da alerjik bir sebze olduğu için sonra denemeye karar verdim.
F
Figen ..
2 Ocak 2026 09:41
sıvı yağ değil de zeytinyağı eklerseniz kabızlık konusunda biraz rahatlayabilir diye düşünüyorum
S
Senem İ.
2 Ocak 2026 09:42
Doktorumuz bizeapracık soğan ile sarımsağı ilk olarak atıyorum eti haşlarken suyunu bütün olarak atıp aromasını suyuna bıraksın diye önermişti bi kaç kez bu şekilde yapınca kendiaini yemeklerinde kullanmıştım prinç yerine bulgur kullanın mesela ayçicek değil zeytin yağı kullanılıyo bebeklere ayçiçeğin bi faydası yok kabızlık için lifli şeyler deneyin

Gözde B. ..
2 Ocak 2026 09:50
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Güzel bir yıl dilerim. Aslen hep zeytinyağı kullanıyordum ben de.Kıymanın aromasını bozmasın diye az ayçiçek yağı denemek istemiştim aslında. Soğanı da önerdiğiniz gibi yapacağım 🙏
S
Senem İ.
2 Ocak 2026 09:52
Zeytin yağı iyidir annesi boşverin😀
M
Meltem G.
2 Ocak 2026 10:19
Kabızlık yaşıyorsanız pirinc kullanmayın onun yerine kısırlık bulgur kullanın hem kabiz olmaz hemde vitamin ve lif almis olur bulgurdan