Slikon Uçla Emzirmeyi Bırakma

164 görüntüleme
Ç

Çağla ..

10 Mart 2026 19:44
Bebeğim 13 günlük göğüs ucum olmadığı için doğumdan bu yana slikon uçla emiyor ama artık bırakmak istiyorum memeyi kesinlikle uç olmadan kabul etmiyor çok aç olsa da ağlıyor kafasını kaçırıyor uykuda bile kabul etmiyor ancak slikon takınca emiyor şu an göğüs ucum belirginleşti süt de geliyor ama bebeğim kabul etmiyor. nasıl bırakabilirim acil yardım lütfen
Sedanur A.

Sedanur A.

10 Mart 2026 20:14
Merhaba, ben de doğumdan sonra göğüs ucum olmadığı için silikon uç kullandım. Yaklaşık 2-3 hafta kadar. Şu şekilde bıraktım sizde deneyin.

Emzirmeden önce süt sağacakmış gibi pompa ile çekmeye başladım memenin ucu çıktıktan sonra hemen bebeğimi emzirdim çok rahat tuttu. Bir iki defa böyle yaptım sonrasında kendi alıştı direk tutmaya başladı. O günden beri silikon uc hiç kullanmadım. Deneyin sizde
R

Rumeysa H.

10 Mart 2026 20:40
Silikon uç ile başladım meme ucum belirginleşince ve memem yumuşayınca (5-10 dakika sonra) areolayı tamamen parmaklarımla sıkıştırıp ağzına soktum öyle aldı. İlk başta meme sert de olabiliyor ondan kavramak da güç olabiliyor. Kriz anlarında vermeye çalışmayın daha çok direniyor maalesef
R

Rumeysa H.

10 Mart 2026 20:42
Çanta tutuşu emzirme tekniği ile de deneyin mutlaka, ben bebeğimin kafasını ve mememi daha iyi kontrol ediyordum
A

Aslı

10 Mart 2026 21:06
Aynı şeyleri yaşadım tam 3ay 1 hafta silikon uçla emdi sonra kendiliğinden bıraktı bu süreçte her şeyi denedim ağladım çok yoruldum ama sütümü bir şekilde içiyor diye avuttum kendimi dediğim gibi 3 aylıkken bıraktı silikonu çok şükür
Ç

Çağla ..

11 Mart 2026 12:12
Yanıtlar için çok teşekkürler bu süreçte aramızda kan uyuşmazlığı olduğu için sarılığı halen geçmedi aç bırakıp memeye diretemiyorum ayrıca akşamları uyanıp emmiyor sadece sağdığım sütü biberonla içiyor bu kez de benden emmediği için sütüm azalıyor gibi. bir kısır döngüye girmiş hissediyorum
R

Rumeysa H.

11 Mart 2026 12:15
Gece silikon uçla da mı emmiyor?
Ç

Çağla ..

12 Mart 2026 12:40
Rumeysa Hacısalihoğlu
Gece silikon uçla da mı emmiyor?
Evet gece uykuluyken çıkarıp normal vermeyi deniyorum o halde bile fark edip kabul etmiyor
R

Rumeysa H.

12 Mart 2026 12:47
Çağla
Evet gece uykuluyken çıkarıp normal vermeyi deniyorum o halde bile fark edip kabul etmiyor
Bir süre uçla emzirin kabul ediyorsa en azından anne sütü alıyor. Burun kısmı oyuk oluyor silikon uçların sizin kokunuzu alması için. Daha sonra tekrar denersiniz 13 günlük daha çok küçük alışır güçlenir zamanla. Benim kızımın emmesi güçlendiğinde almaya başladı
Ç

Çağla ..

12 Mart 2026 23:07
Rumeysa Hacısalihoğlu
Bir süre uçla emzirin kabul ediyorsa en azından anne sütü alıyor. Burun kısmı oyuk oluyor silikon uçların sizin kokunuzu alması için. Daha sonra tekrar denersiniz 13 günlük daha çok küçük alışır güçlenir zamanla. Benim kızımın emmesi güçlendiğinde almaya başladı
Teşekkürler umarım benimki de alır
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir