Sizler de Aile Büyükleriyle Sorun Yaşıyor Musunuz ?

255 görüntüleme
N

Nazlıcan

Premium Üye
20 Ağustos 2026 12:45
Merhaba, bebeğim 7 aylık. Kolik bir bebek olduğu için annem sürekli olarak bizimle. İlk 4 ay zaten sadece ağladı bebeğim. Aşırı gazlı ve yeni öğrendik ki reflüsü de varmış ve ağır düzeydeymiş.. Tabi bebeğim kolik olduğu için sakinleştirmek imkansızdı ve zaten aşırı gazlıydı. Aile büyükleri sürekli emzir emzir diye baskı yapıyordu ve emdikçe gazlandı gazlandıkça emmek istedi şeklinde kısır döngü yaşadık aylarca… Neyse çok şükür o günleri atlattık. Ama şu anda bile hala acıkmış emzir, eli ağzında emzir, ay annesi emmek istiyo vsvs gibi sürekli şeyler söylüyorlar. Çocuğa acıkmak için vakit vermediğimiz için ek gıdayı da reddediyor. Ve bebeğim pek uyuyan bir bebek değil, emerek uyuyor 30-40 dk maks 1 saat uyuyor uyandığı gibi acıkmıştır emzir diyorlar. Bu gazlı ve krizli dönemi annemle beraber atlatmamıza rağmen o da öyle davranıyor.. Sanki çocuk benim değil de bakıcısıyım ve kötü davranıyorum gibi hissediyorum bana böyle şeyler söylediklerinde.. Sizler de yaşıyor musunuz böyle şeyler, dertleşme postu olsun..
B

Beyza G.

20 Ağustos 2026 12:56
Kendimi dünyanın en kötü annesi gibi hissediyorum onlar bu şekilde davrandığında. Sizinle aynı şeyleri sanırım tüm anneler birlikte yaşıyoruz...
N

Nazlıcan

Premium Üye
20 Ağustos 2026 13:10
Beyza Güney
Kendimi dünyanın en kötü annesi gibi hissediyorum onlar bu şekilde davrandığında. Sizinle aynı şeyleri sanırım tüm anneler birlikte yaşıyoruz...
Evet ben de böyle hissediyorum, sanki çocuğumu aç bırakıyorum bakmıyorum gibi… Bu konuda isyan edince de ne kadar gerginsin biz kötü bir şey mi diyoruz diyorlar.. Zaten lohusayız uykumuz var yorgunuz bir de söz işitiyoruz…
Tay

Tay

20 Ağustos 2026 13:22
Aynen öyle oluyor benim yanımda büyük yoktu ama dısardaki büyüklerim sağ olsun onlarda öyleydi
T

Tuğçe A.

20 Ağustos 2026 13:51
Maalesef doğurmadığına annelik yapmaya meraklı insanlarla dolu etrafımız… bebeğimle alakalı hoşuma gitmeyen durumlarda kendi içime çekildim. Çünkü insanlara anlatsak da anlamıyorlar. Bu dönemde bi bebeğin sorumluluğu yetmiyormuş gibi bide çok sinirlisin çok gerginsin sana da bisey söylenmiyor, öyle sevsin ne var ki onda gibi gibi bi çok zorbalığa maruz kalıyoruz. Desteksiz bebeğe bakmak bide üstüne evin işlerini halletmek gerçekten zor ve eminim hepimiz çok iyi idare ediyoruz. Yoruluyoruz, gizli gizli ağlıyoruz belki bazen isyan ediyoruz. Ama biz tek başımıza bunların üstesinden geliyoruz. Şimdi kimse evime gelip gitmiyor tek başıma 8,5 aylık bebeğimle bende büyüyorum. İnsanlara istediği gibi sevebilecekleri çocuk doğurmayıp korumacı bi anne olduğum için üzgünüm 😂

Yorgunluğumuz güzel iyi anne olduğumuzdan hepimizi tebrik ederim 👏👏👏
N

Nazlıcan

Premium Üye
20 Ağustos 2026 13:59
Tay
Aynen öyle oluyor benim yanımda büyük yoktu ama dısardaki büyüklerim sağ olsun onlarda öyleydi
Gerçekten neden böyle olduklarını anlamıyorum
N

Nazlıcan

Premium Üye
20 Ağustos 2026 14:02
Tuğçe Aden
Maalesef doğurmadığına annelik yapmaya meraklı insanlarla dolu etrafımız… bebeğimle alakalı hoşuma gitmeyen durumlarda kendi içime çekildim. Çünkü insanlara anlatsak da anlamıyorlar. Bu dönemde bi bebeğin sorumluluğu yetmiyormuş gibi bide çok sinirlisin çok gerginsin sana da bisey söylenmiyor, öyle sevsin ne var ki onda gibi gibi bi çok zorbalığa maruz kalıyoruz. Desteksiz bebeğe bakmak bide üstüne evin işlerini halletmek gerçekten zor ve eminim hepimiz çok iyi idare ediyoruz. Yoruluyoruz, gizli gizli ağlıyoruz belki bazen isyan ediyoruz. Ama biz tek başımıza bunların üstesinden geliyoruz. Şimdi kimse evime gelip gitmiyor tek başıma 8,5 aylık bebeğimle bende büyüyorum. İnsanlara istediği gibi sevebilecekleri çocuk doğurmayıp korumacı bi anne olduğum için üzgünüm 😂

Yorgunluğumuz güzel iyi anne olduğumuzdan hepimizi tebrik ederim 👏👏👏
Benim desteğim olmasına rağmen zor, Allah yardımcınız olsun.. Annem yemek yapıp mutfak toplama işlerini hallediyor. Çocuğum maalesef benden başka kimsede durmuyor ama yine de evin geri kalan temizlik çamaşır vs işlerini ben hallediyorum. Bunları görüp yaşamasına rağmen annemin hala çocukla ilgili yorum yapması çok zoruma gidiyor 😔 Dışarıdakiler zaten dışarıda..
R

Rabia K. ..

20 Ağustos 2026 14:04
Benim annemde bu şekilde yaklaşmıştı ama birazda benim tecrübe etmem gerektiğini karşıma alıp konuştum ben o günden sonra bebeğimle daha iyi iletişim kurmaya başladım
N

Nazlıcan

Premium Üye
20 Ağustos 2026 14:26
Rabia K.
Benim annemde bu şekilde yaklaşmıştı ama birazda benim tecrübe etmem gerektiğini karşıma alıp konuştum ben o günden sonra bebeğimle daha iyi iletişim kurmaya başladım
Ben bugün biraz anlatmaya çalıştım ben yardımdan başka ne yapıyorum dedi söylene söylene ağladı
Kübra N. A.

Kübra N. A.

20 Ağustos 2026 15:06
Benim ilk bebek tecrübem annem 20 gün kaldı ve gazlı kolik bir bebekti sonra reflüsü de varmış onu da eklersek ne gece ne gündüz uyuyordu tek başıma çabaladım çok uykusuz kaldım çok zorlandım ama 2 yaşında şuan size tavsiyem yemek temizlik kendiniz halledin anneniz de evine gitsin bu kadar yıpranmazsınız kimsenin konuşması size iyi gelmiyor o dönemde bir şey deseniz kırılıyorlar sussanız çaresizce içine atıyorsunuz desteksiz büyüttüm ve daha iyi hissediyorum şuan arkama bakınca sağlıkla büyüsün 🌺
N

Nazlıcan

Premium Üye
20 Ağustos 2026 15:12
Kübra Nur Aslan
Benim ilk bebek tecrübem annem 20 gün kaldı ve gazlı kolik bir bebekti sonra reflüsü de varmış onu da eklersek ne gece ne gündüz uyuyordu tek başıma çabaladım çok uykusuz kaldım çok zorlandım ama 2 yaşında şuan size tavsiyem yemek temizlik kendiniz halledin anneniz de evine gitsin bu kadar yıpranmazsınız kimsenin konuşması size iyi gelmiyor o dönemde bir şey deseniz kırılıyorlar sussanız çaresizce içine atıyorsunuz desteksiz büyüttüm ve daha iyi hissediyorum şuan arkama bakınca sağlıkla büyüsün 🌺
Annemle altlı üstlü oturuyoruz zaten, gün içinde kahvaltı yaparken bir de akşam yemeği hazırlığında geliyor onun dışında sürekli kendi evinde olmasına rağmen bu kadar dert edindim..
T

Tuğçe A.

21 Ağustos 2026 00:46
Nazlıcan
Benim desteğim olmasına rağmen zor, Allah yardımcınız olsun.. Annem yemek yapıp mutfak toplama işlerini hallediyor. Çocuğum maalesef benden başka kimsede durmuyor ama yine de evin geri kalan temizlik çamaşır vs işlerini ben hallediyorum. Bunları görüp yaşamasına rağmen annemin hala çocukla ilgili yorum yapması çok zoruma gidiyor 😔 Dışarıdakiler zaten dışarıda..
çok teşekkür ederim hepimizin 😊 bence kim olursa olsun sınır koyabilmeliyiz. Çünkü bizim çocuğumuz bizim sorumluluğumuzda. Bazen ne hissettiğimizi paylaşamıyoruz ya da anlaşılamıyoruz. Ne hissettiğimizi kendi içimizde ne yaşadığımızı paylaşınca keşke anlasalar..
Kübra N. A.

Kübra N. A.

21 Ağustos 2026 00:50
Ben anne olmadan önce de sonra da şöyle gözlemledim .Destek varsa çene de oluyor ama ya desteği kabul etmeyeceksiniz ya da çeneye razı geleceksiniz .İstisnalar vardır tabi güzel destekçi olanlara denk gelmişsindir .Benim annem bu dönemde böyle rahat evlerde 10 çoçuk büyütürdüm dedikten sonra kendi kendime savaşmayı öğrendim arkadaşlar tavsiyem böylesi daha güzel Allah yardım ediyor 🌼
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir