Sizce Ne Yapmalıyım?

88 görüntüleme
İ

İlknur K.

9 Temmuz 2026 14:11
Merhabalar benim kızım 25 aylık.

50’den fazla belki kelimesi var hayvan sesleri ya da hayvanları görünce onları anlamlandırma ismini söyleme Şapka eldiven mont gibi eşleştirmeleri yapma özel isim söyleme gibi özellikleri var onları söylüyor.

Parklarda kendinden büyük çocuklarla oynuyor ya da onların oyununa karışıyor yani sosyal olan bir çocuk

Bazen anne gel babam ama dede baba al küçük kedi ela gel nadir de olsa böyle ikili cümleler de var .

Ben doktora getirdim ve bana dedi ki senin kızında herhangi bir sorun görmüyorum çünkü doktora götürdüğüm zaman karnı ağrıyordu ve sürekli karnını doktora göstererek ağrıdığını belli etmeye çalıştı senin çocuğun bana kendini açıklayabiliyor dedi ben bir sorun görmüyorum tekli de olsa bazen ikili de cümleleri varmış üç yaşına kadar bekleyebiliriz dedi

Sizce ne yapmalıyım ? Kıyaslamak iyi bir şey değil her çocuğun gelişimi farklı ama işte annelik bir yerde dürtüyor
E

Ebru Ş. ..

9 Temmuz 2026 14:20
Merhaba İlknur hanım, benim kızımda 27 aylık kızınızla aynı gelişim kategorisinde. Her şeyi anlar yapar, kelimeler, hayvan sesleri havada uçuşuyor ama ikili cümle çok nadir çıkıyor ağzından. Doktora götürdüm bende sizin gibi hiçbir problem olmadığını söyledi, acele etmeyin konuşacaktır dedi. O günü bekliyoruz yani bülbül gibi şakımasını:) Ek olarak haftada 1 gün cimnastiğe götürüyorum kendi yaş gruplarının olduğu sosyalleşmesine ekstra katkı sağladı ve özgüveni daha da arttı. Doktorlar en büyük sorunu ismine dönüp bakmazsa vs. görüyorlar. Benim içim artık rahat sizin de olsun lütfen. Sevgiler
İ

İlknur K.

9 Temmuz 2026 14:37
Ebru Şimşek
Merhaba İlknur hanım, benim kızımda 27 aylık kızınızla aynı gelişim kategorisinde. Her şeyi anlar yapar, kelimeler, hayvan sesleri havada uçuşuyor ama ikili cümle çok nadir çıkıyor ağzından. Doktora götürdüm bende sizin gibi hiçbir problem olmadığını söyledi, acele etmeyin konuşacaktır dedi. O günü bekliyoruz yani bülbül gibi şakımasını:) Ek olarak haftada 1 gün cimnastiğe götürüyorum kendi yaş gruplarının olduğu sosyalleşmesine ekstra katkı sağladı ve özgüveni daha da arttı. Doktorlar en büyük sorunu ismine dönüp bakmazsa vs. görüyorlar. Benim içim artık rahat sizin de olsun lütfen. Sevgiler
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. İnşallah şakır şakır konuşup susmadıkları günleri en kısa zamanda görürüz :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir