Sizce Doktora Görünmeli mi
107 görüntüleme
B
Burcu ..
7 Nisan 2026 20:56
Merhaba arkadaşlar kızım 9 aylık 1 haftadır burnu tıkalı akıyor da sürekli burnunda hırıltı var ama akıntı da var temizleme de yapıyorum 2 gündür öksürük başladı dün aile hekimi dinledi bir şey yok dedi ama evde calpol var mı dedi biraz verdim ama dikkat ediyorum git gide artıyor öksürük önerisi Olan var mı ilerlemeden doktora gitmek istiyorum ne yapmalıyım
G
Gülşah S.
7 Nisan 2026 21:01
Geçmiş olsun öncelikle serum fizyolojiği nebulizatöre koyup burnundan hava verin
Burnunu nemlendirir varsa balgam vs rahatlatır
B
Burcu ..
7 Nisan 2026 21:03
Geçmiş olsun öncelikle serum fizyolojiği nebulizatöre koyup burnundan hava verin
B
Burcu ..
7 Nisan 2026 21:04
Balgam da var
F
Figen ..
7 Nisan 2026 21:08
evet hava makinesine koyup yapın
G
Gülcan Ş.
7 Nisan 2026 21:09
merhaba çok gecmıs olsun burnunu günde iki yada üç kez yıkayıp aspiratörle çekin sonra kulak çöpüyle çok yukarıya çıkmadan vaselin sürün burun deliklerine çünkü her yıkama sonrasında çok tahriş oluyor evınızde hava makinası varsa biraz su koyup o sekılde de hava verebilirsiniz ılık su ve ıhlamur çok iyi gelıyor hırıltısı çoksa da hastaneye götürün
R
Rukiye U.
7 Nisan 2026 21:09
Burun yikama sonrası serum fizyolojik ile buhar verin sonra sırtına pat pat yapın ve bunu gün içinde sıkça uygulayın hiçbir zararı yok benim bebeğim 5,5 aylık iki bronşit gecirrdik sanırım şuan üçüncü defa aynısı oluyor ben ventolini serumla karıştırıp buhar veriyorum ve corpair buhar veriyorum doktor tavsiyesiyle tabi ona rağmen ilerliyor ama hızlı bir ilerleme değil geriler inşallah hırıltısı hırıltıyi göğüste hissetmediginiz sürece korkulacak bir şey yok göğüste yoğun hissederseniz mutlaka acile gidin
B
Burcu ..
7 Nisan 2026 21:16
merhaba çok gecmıs olsun burnunu günde iki yada üç kez yıkayıp aspiratörle çekin sonra kulak çöpüyle çok yukarıya çıkmadan vaselin sürün burun deliklerine çünkü her yıkama sonrasında çok tahriş oluyor evınızde hava makinası varsa biraz su koyup o sekılde de hava verebilirsiniz ılık su ve ıhlamur çok iyi gelıyor hırıltısı çoksa da hastaneye götürün
G
Gülcan Ş.
7 Nisan 2026 21:24
Tabiki de içerebilirsiniz içine bal koymayın bir çok az pekmez koymustum sizde deneyin
B
Burcu ..
7 Nisan 2026 21:35
Burun yikama sonrası serum fizyolojik ile buhar verin sonra sırtına pat pat yapın ve bunu gün içinde sıkça uygulayın hiçbir zararı yok benim bebeğim 5,5 aylık iki bronşit gecirrdik sanırım şuan üçüncü defa aynısı oluyor ben ventolini serumla karıştırıp buhar veriyorum ve corpair buhar veriyorum doktor tavsiyesiyle tabi ona rağmen ilerliyor ama hızlı bir ilerleme değil geriler inşallah hırıltısı hırıltıyi göğüste hissetmediginiz sürece korkulacak bir şey yok göğüste yoğun hissederseniz mutlaka acile gidin
B
Burcu ..
7 Nisan 2026 21:35
evet hava makinesine koyup yapın
G
Gülşah S.
7 Nisan 2026 22:41
Teşekkür ederim buhar makinası mı bahsettiğiniz

Fatma A. U.
7 Nisan 2026 22:44
Bizde aynı durumdayız götürdüm doktora dişle birlikte biraz boğaz kızarıklığı var dedi ilaç verdi
R
Rukiye U.
7 Nisan 2026 23:32
Teşekkür ederim çok şükür öyle hırıltıs yok ıhlamur içebilir mi 9 aylık