Sizce Bebeğiniz Yeterince Sık Emiyor mu?
409 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
11 Kasım 2025 11:33
➡️ Bebeklerin emme sıklığı her dönemde değişebilir. Kimi bebek sık sık emerken, kimi daha uzun aralarla emmek isteyebilir.
👼🏻Özellikle ilk haftalarda sık emme, sütün artması ve bebeğin kilosunun düzenli takip edilmesi açısından çok önemlidir.
🔸 Ama bazı anneler “Acaba fazla mı emiyor?” ya da “Yeterince doyuyor mu?” diye endişelenebilir.
👉🏻 Siz ne düşünüyorsunuz?
- Bebeğiniz kaç saatte bir emiyor?
- Yeterli geldiğini nasıl anlıyorsunuz?
Yorumlara yazın, birlikte değerlendirelim.
📞 Danışmanlık ve destek için
0506 038 99 58
👼🏻Özellikle ilk haftalarda sık emme, sütün artması ve bebeğin kilosunun düzenli takip edilmesi açısından çok önemlidir.
🔸 Ama bazı anneler “Acaba fazla mı emiyor?” ya da “Yeterince doyuyor mu?” diye endişelenebilir.
👉🏻 Siz ne düşünüyorsunuz?
- Bebeğiniz kaç saatte bir emiyor?
- Yeterli geldiğini nasıl anlıyorsunuz?
Yorumlara yazın, birlikte değerlendirelim.
📞 Danışmanlık ve destek için
0506 038 99 58

Nurdan G.
11 Kasım 2025 11:41
Gündüzleri saatte bir Geceleri 3-2-2-1 saatler arasında 3aylığız Erkek bebek

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
11 Kasım 2025 11:43
@Nurdan Gün hanım bu aylarda bebekte diş sanvısı başlar ve daha sık emmek ister size önerim doktor önerisi ile diş sancısını gidermeniz olur. Bebek rahatladığında bu kadar sık emme olmaz ve siz de rahatlamış olursunuz. Çünkü damakları kaşındığı için emmek istiyor ve kaşıyor rahatlıyor bırakıyor bu döngü bu şekilde devam ediyor.

Nurdan G.
11 Kasım 2025 11:45
Benim bebiş doğduğundan beri böyle emiyor sanırım kendince bir rutin oluşturdu vermediğimizde ciddi şiddette ağlıyor 2.5 aylıktan beri ağız suyuda hafif hafif var diş bu kadar erken başlıyor mu?
N
Nihal T. ..
11 Kasım 2025 16:33
Bebeğim 3 ay 25 günlük dogum kilosu 3 kg 37.3 de doğdu bugün saglik ocağında izlemi vardi 6.kg 300 gram boyu 63cm normalmi gece neredeyse 2 saate bir bazen saatbaşıuyanıyor doymadigini söylüyorlar emin olamadım elleri hep agzinda baya salya akiyo bez sayisida gayet iyi
B
Burcu B. Ö.
11 Kasım 2025 21:25
Esenay hanım bebeğim18 haftalık emmesi çok iyiydi doğduğundan buyana hiç sıkıntı çekmedim üç gündür az emiyor bez sayısı 5 6 oluyor çok mu çekiyor anlayamadım ama üç gündür memeye aldığımda bağırılor karanlıkortamda ve yatarak emziriyonum biberon falan hiçbir şey kullanmıyor emzik dahil ne yapmam lazım gündüzleri emzirmektı çok zorlanıyorum sütüm azalmasın diye de sağıyorum mecbur ve günde kaç saatte bir beslenmesi lazım kilosu 8 bebeğimin
N
Nur D.
11 Kasım 2025 21:47
Doğum kilosu 3570, 51 cm.şimdi 2 aylık 6300 , 63 cmGündüz 2 saatte bir, ilk uykuda gece 4-5 saat sonra 3 saat sonrasında günlük rutine dönüyoruz. Kilo alımı biraz hızlı gidiyor ama gündüz sıklığını pek azaltamıyorum.
B
Bahar Ş.
11 Kasım 2025 22:32
Esenay hanım bebeğim doğum kilosu 2770 şuan 4 ay 20 günlük 6400 kesinlikle5 dk dan fazla emdiğini görmedim kilo alımı da yavaşladı ve arada meme reddi yaşıyorum emzik biberon vermediğim halde ne yapabilirim

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Kasım 2025 09:55
@Nihal Teper hanım bebeğinizin kilo alımı çok iyi endişe edeceğiniz bir durum yok sürekli meme istemesinin sebebi ise diş sancısı olduğu için memeyi ağzına aldığında rahatlıyor ve ağrısı gidiyor burada yapmanız gereken şey bebeğinizin diş sancısını gidermeniz olacak ekstra olarak bebeğinizi beslemek için ısrar zorlama yapmayın

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Kasım 2025 10:03
@Burcu Büşra Öztürk hanım bebeğinize ısrar zorlama yaparak besleme yaparsanız red yaşarsınız bebek ne zaman isterse o zaman emzirin biberon kullanmamış olmanız red yaşamamanız anlamına gelmez. Her ağlaması her hareketi acıktı olarak algılamayın sakin kalarak bebeğün tam olara ne istediğinş anlamaya çalışın ☺️

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Kasım 2025 10:05
@Bahar Ş hanım bebeğinizin kilo alımı gayet güzel bebekler büyüdükçe beslenme aralıkları uzar emme süreleri kısalır yani yaşadığınız durum normal red yaşamasının sebebi ise siz ısrar zorlama yaparak emzirmeye çalışıyorsanız bundan kaynaklı olur.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Kasım 2025 10:06
Nur Demir hanım bebeğinizin kilo alımı evet sizin de dediğiniz gibi çok hızlı gidiyor gündüzleri sürekli meme emmek istemesinin sebebi sadece acıktığı için değil sizi hissetmek sizi koklamak için gelir yani ihtiyaçtan dolayı kucağınızda olmak isterler burada yapmanız gereken şey ten teması yaparak durumu yönetmeniz olacak
B
Bahar Ş.
12 Kasım 2025 17:51
Esenay hanım peki bebeğimin kilo alımına ay bazında mı toplu olarak mı bakmalıyım bebeğim 2 aylıkken 4960 dı doğum kilosu 2770 ken . Fakat 4 ay 20 günlük ancak 6400 olduk o da zıbınla tartıldık belki 6200 bile gelebilir beziyle. Nasıl değerlendirilmeli
B
Bahar T.
9 Şubat 2026 11:22
Bebegim 3360 dogdu 1nci ayda 4180g smdi 2nci aya 1 hafta var ve 5.2 civarlarinda geceleri cok sik uyaniyo 2 saatte bir bazen saat basi her seferinde tek meme aliyoo doyuyor mu bu tek meme yerine cifte naisl gecerim ben versem de diger memede uyuyo ve almiyo
B
Bahar T.
9 Şubat 2026 11:22
Bebegim 3360 dogdu 1nci ayda 4180g smdi 2nci aya 1 hafta var ve 5.2 civarlarinda geceleri cok sik uyaniyo 2 saatte bir bazen saat basi her seferinde tek meme aliyoo doyuyor mu bu tek meme yerine cifte naisl gecerim ben versem de diger memede uyuyo ve almiyo

Ayşegül A.
9 Şubat 2026 15:11
Merhaba esenay hanım.oğlum 2290 gr doğdu.haftaya 9 aylık olucak şuan 6500 gr kilosu.kilo alımı yavaş.doktorumuz genetik olduğunu söyledi biraz böyle gidicek dedi.ben dedi.ben çok zayıfım yapınız böyle dedi.sağlığında yada gelişiminde bir sıkıntı yok her şeyi zamanında yapıyor çok şükür.beni günde 5-6 kere emiyor.günde 3 kere de 120 cc mama her öğün başı beni emdikten 1 saat içinde veriyorum.2 öğün de ek gıdamız var.toplamda böyle 10-11 beslenme yapıyor ek gıda,mama ve emme ile fzla gibi geliyor bu.2 saatte bir emmek istiyor hala ve öğrendi mamayı da hemen 1 saat içinde içmek istiyor.sütümün az olduğunu düşünmüyorum emerken farkediyorum var yani.doyuyor emdikten sonra.mamayı çok seviyor ama hala böyle 3 saatte 2 kere beslenmiş oluyor üstüne yaklaşık 2 saat içinde de ek gıda veriyorum.artık zorlanıyorum mamayı bırakmak istiyorum ama kilo alımı zten yavaş daha da düşer diye korkuyorum.bazen beslenmeleri ayarlayamıyorum.2.öğün ek gıdayı yada 3.mamayı veremediğim zamanlar oluyor çok sık beslendiği için.zaten araya uyku da giriyor.ne yapmam gerek öneri sunar mısınız?
G
Gülşah B.
9 Şubat 2026 18:20
Esenay hanım merhaba bebeğim 2 ay 13 günlük gün içinde ortalama 1 saat aralıklarla emmek istiyor orada sakinleşiyor daha doğru bir cümle olur gece 4 saate çıkıyor kilosu 4.500 izlem olarak normal olduğu söyleniyor emzirme sıklığı normal mi
Ş
Şakire Ş.
11 Şubat 2026 10:38
Esenay hanım merhaba 8 aylık kızım uyanıkken asla beslenme yapmak istemiyor 3 saatte bir emzirmek istiyorum çünkü idrar sayısı böyle olduğunda bile yeterli olmuyor uykuya memede geçiyor bunun dışında beslenme yapmak istemiyor ama bu da gece uyanmaları artırdı yaptığım hata var mıdır burada hani ek gıdayı yese tamam emmesin derim ama ona da mesafeli
D
Damla Ö.
12 Şubat 2026 09:36
Esenay Hanım 53 günlük bebeğim 20. günden bu yana meme reddi yaşıyoruz eds denedik. Eskiye nazaran biraz daha fazla duruyor memede ancak benim sütüm her sağımda 20 cc geliyor. Bol su içiyorum. Bestlak, Solgar B12, Humana, Malt hepsini kullaniyorum. Yulaf da tüketiyorum. Emdikten sonra memeyi uyarmak için sağım da yapıyorum ama hala aynı sütüm hatta emdikten sonra sağınca süt gelmiyor bazen
H
Hatice D.
20 Şubat 2026 15:48
Bebeğim 73 günlük 40+1 de doğdu 2930 doğdu şu an 5 kg ağırlığında. Sadece anne sütü alıyor. Son 1 aydır 2 buçuk saatte bir emiyor geceleri de 2 defa emzirmek için uyanıyorum. Bebeğim ağlamadığı ya da uyanmadığı sürece kendim kaldırıp emzirmiyorum. Son 3 gündür de emerken çığlık çığlığa ağlıyor sanıyorum alttan gaz çıkaramıyor . Sütümü bazen dışarı çıkacaksak mochi ile sağıyorum 80 ml ya çıkıyor ya çıkmıyor ne yapmak lazım?