Sizce Bebeğiniz Yeterince Sık Emiyor mu?
138 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
11 Kasım 2025 08:33
➡️ Bebeklerin emme sıklığı her dönemde değişebilir. Kimi bebek sık sık emerken, kimi daha uzun aralarla emmek isteyebilir.
👼🏻Özellikle ilk haftalarda sık emme, sütün artması ve bebeğin kilosunun düzenli takip edilmesi açısından çok önemlidir.
🔸 Ama bazı anneler “Acaba fazla mı emiyor?” ya da “Yeterince doyuyor mu?” diye endişelenebilir.
👉🏻 Siz ne düşünüyorsunuz?
- Bebeğiniz kaç saatte bir emiyor?
- Yeterli geldiğini nasıl anlıyorsunuz?
Yorumlara yazın, birlikte değerlendirelim.
📞 Danışmanlık ve destek için
0506 038 99 58
👼🏻Özellikle ilk haftalarda sık emme, sütün artması ve bebeğin kilosunun düzenli takip edilmesi açısından çok önemlidir.
🔸 Ama bazı anneler “Acaba fazla mı emiyor?” ya da “Yeterince doyuyor mu?” diye endişelenebilir.
👉🏻 Siz ne düşünüyorsunuz?
- Bebeğiniz kaç saatte bir emiyor?
- Yeterli geldiğini nasıl anlıyorsunuz?
Yorumlara yazın, birlikte değerlendirelim.
📞 Danışmanlık ve destek için
0506 038 99 58

Nurdan G.
11 Kasım 2025 08:41
Gündüzleri saatte bir Geceleri 3-2-2-1 saatler arasında 3aylığız Erkek bebek

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
11 Kasım 2025 08:43
@Nurdan Gün hanım bu aylarda bebekte diş sanvısı başlar ve daha sık emmek ister size önerim doktor önerisi ile diş sancısını gidermeniz olur. Bebek rahatladığında bu kadar sık emme olmaz ve siz de rahatlamış olursunuz. Çünkü damakları kaşındığı için emmek istiyor ve kaşıyor rahatlıyor bırakıyor bu döngü bu şekilde devam ediyor.

Nurdan G.
11 Kasım 2025 08:45
Benim bebiş doğduğundan beri böyle emiyor sanırım kendince bir rutin oluşturdu vermediğimizde ciddi şiddette ağlıyor 2.5 aylıktan beri ağız suyuda hafif hafif var diş bu kadar erken başlıyor mu?
N
Nihal T. ..
11 Kasım 2025 13:33
Bebeğim 3 ay 25 günlük dogum kilosu 3 kg 37.3 de doğdu bugün saglik ocağında izlemi vardi 6.kg 300 gram boyu 63cm normalmi gece neredeyse 2 saate bir bazen saatbaşıuyanıyor doymadigini söylüyorlar emin olamadım elleri hep agzinda baya salya akiyo bez sayisida gayet iyi
B
Burcu B. Ö.
11 Kasım 2025 18:25
Esenay hanım bebeğim18 haftalık emmesi çok iyiydi doğduğundan buyana hiç sıkıntı çekmedim üç gündür az emiyor bez sayısı 5 6 oluyor çok mu çekiyor anlayamadım ama üç gündür memeye aldığımda bağırılor karanlıkortamda ve yatarak emziriyonum biberon falan hiçbir şey kullanmıyor emzik dahil ne yapmam lazım gündüzleri emzirmektı çok zorlanıyorum sütüm azalmasın diye de sağıyorum mecbur ve günde kaç saatte bir beslenmesi lazım kilosu 8 bebeğimin
N
Nur D.
11 Kasım 2025 18:47
Doğum kilosu 3570, 51 cm.şimdi 2 aylık 6300 , 63 cmGündüz 2 saatte bir, ilk uykuda gece 4-5 saat sonra 3 saat sonrasında günlük rutine dönüyoruz. Kilo alımı biraz hızlı gidiyor ama gündüz sıklığını pek azaltamıyorum.
B
Bahar Ş.
11 Kasım 2025 19:32
Esenay hanım bebeğim doğum kilosu 2770 şuan 4 ay 20 günlük 6400 kesinlikle5 dk dan fazla emdiğini görmedim kilo alımı da yavaşladı ve arada meme reddi yaşıyorum emzik biberon vermediğim halde ne yapabilirim

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Kasım 2025 06:55
@Nihal Teper hanım bebeğinizin kilo alımı çok iyi endişe edeceğiniz bir durum yok sürekli meme istemesinin sebebi ise diş sancısı olduğu için memeyi ağzına aldığında rahatlıyor ve ağrısı gidiyor burada yapmanız gereken şey bebeğinizin diş sancısını gidermeniz olacak ekstra olarak bebeğinizi beslemek için ısrar zorlama yapmayın

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Kasım 2025 07:03
@Burcu Büşra Öztürk hanım bebeğinize ısrar zorlama yaparak besleme yaparsanız red yaşarsınız bebek ne zaman isterse o zaman emzirin biberon kullanmamış olmanız red yaşamamanız anlamına gelmez. Her ağlaması her hareketi acıktı olarak algılamayın sakin kalarak bebeğün tam olara ne istediğinş anlamaya çalışın ☺️

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Kasım 2025 07:05
@Bahar Ş hanım bebeğinizin kilo alımı gayet güzel bebekler büyüdükçe beslenme aralıkları uzar emme süreleri kısalır yani yaşadığınız durum normal red yaşamasının sebebi ise siz ısrar zorlama yaparak emzirmeye çalışıyorsanız bundan kaynaklı olur.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Kasım 2025 07:06
Nur Demir hanım bebeğinizin kilo alımı evet sizin de dediğiniz gibi çok hızlı gidiyor gündüzleri sürekli meme emmek istemesinin sebebi sadece acıktığı için değil sizi hissetmek sizi koklamak için gelir yani ihtiyaçtan dolayı kucağınızda olmak isterler burada yapmanız gereken şey ten teması yaparak durumu yönetmeniz olacak