Sivrisinek

55 görüntüleme
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 23:34
Merhaba, bebeğim 2.5 aylık. Haftasonları açık alanda dolaşmayı seviyoruz ama sivrisineklerden nasıl koruyorsunuz? Bebek arabasına sineklik var ama illa kucakta duruyor o zamanlar mesela.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Mayıs 2026 23:39
Sivrisineklerden Korunma Yolları

Bebeğinizin yaşına uygun yöntemleri seçmek önemlidir. 2,5 aylık bebeklerde sivrisineklerden korunma için bazı önlemler alabilirsiniz:

Doğal içerikli sinek kovucu kullanabilirsiniz. Cibinlik ve okaliptus yağı gibi doğal yağlardan oluşan sinek kovucu losyonlar kullanılabilir.
Bebeği uzun kollu ve uzun paçalı kıyafetlerle giydirin. Bu, sivrisineklerin bebeğe ulaşmasını zorlaştırır.
Sivrisinekleri uzak tutmak için bebek arabasının çevresine bir sineklik takabilirsiniz.
Açık alanlarda dolaşırken sivrisineklerin yoğun olduğu saatlerde (genellikle sabah ve akşam) dikkatli olun. Bu saatlerde sivrisineklerin sayısı daha fazla olabilir.

Bebeğiniz 5 aydan büyükse, doktorunuza danışarak bebeklere özel, mineral bazlı (çinko oksit veya titanyum dioksit içeren) ve en az 30 SPF faktörlü güneş kremlerini kullanabilirsiniz.

Ayrıca, sivrisinek kovucu spreyleri de kullanabilirsiniz, ancak bebeğinizin cildine uygun olduğundan emin olun. Bazı markalar, bebekler için uygun sivrisinek kovucu spreyler üretiyor.

Bebeğinizi kucakta taşırken sivrisineklerden korunması için sinekliği kullanabilir veya doğal yağlar gibi sivrisinek kovucu losyonları deneyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yaz döneminde bebekli ailelerin dikkat etmesi gerekenler:
2. Sivrisinek
3. Arabada Kriz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
11 Mayıs 2026 23:45
İnternet ten bakın. Eczane den alın doğal yağlar var mesela lavanta kene ve sivri sinek için kullanıyorum ben çok ağır olduğu için peçete ye damlatıp arabasına asıyorum. Rahatsız olur diye bebeğe sürmedim hiç. Peçete ile yakınlarına koyuyorum hep
Ö

Özge T.

11 Mayıs 2026 23:52
0-2 yaş için incia markanın spreyi var kıyafetine veya yakınındaki bir şeye sıkabilirsiniz
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 23:53
Ayşe Şahin
İnternet ten bakın. Eczane den alın doğal yağlar var mesela lavanta kene ve sivri sinek için kullanıyorum ben çok ağır olduğu için peçete ye damlatıp arabasına asıyorum. Rahatsız olur diye bebeğe sürmedim hiç. Peçete ile yakınlarına koyuyorum hep
Mantıklıymış teşekkür ederim
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 23:54
Özge Topçu
0-2 yaş için incia markanın spreyi var kıyafetine veya yakınındaki bir şeye sıkabilirsiniz
Sivenonunkini sipariş ettim ama incia daha mı doğal
Ö

Özge T.

12 Mayıs 2026 00:00
Seda Fırat Şimşek
Sivenonunkini sipariş ettim ama incia daha mı doğal
0-2 incia, 2 üstü siveno diye okumuştum ben de bugünlerde indirimlerde gördüm geçen sene incia almıştım oğlum 1 yaşında şimdi. Aslında ikisi aynı üretici ama incia bi nebze daha üstün
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 00:31
Özge Topçu
0-2 incia, 2 üstü siveno diye okumuştum ben de bugünlerde indirimlerde gördüm geçen sene incia almıştım oğlum 1 yaşında şimdi. Aslında ikisi aynı üretici ama incia bi nebze daha üstün
Anladım ondan da sipariş verdim şimdi teşekkür ederim çok
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir