Sıvı Kokulu Gürültülğ Kaka - Gaz
121 görüntüleme
H
Hümeyra M.
28 Mart 2026 08:28
Oğlum 7 haftalık son 10 gündür aralıklarla sıvı ve gürültülğ bi şekilde kakasını yapıyor. Normalde mommy bilss gazdamlası veriyordum ondan kaynaklı diye vermeyip deneyeyim dedim ancak gazı çok olunca mecbur yine verdim böyle bi sorunla karşılaşan var mı? Hastalıktan, alerjiden değildir di mi? Sadece anne sütü ile besleniyor Ai
M
Mehves
28 Mart 2026 08:41
Benim kızımda 2 aya yakın gürültülü kaka yaptı. Üstelik çok kötüde kokardı ama Herhangi bir sorun olmadı şuan 10 aylık olmak üzere 🤗 her gürültülü kaka hastalık sebebi ile olmuyor. İçinizi rahat tutun.
Z
Zeynep Y.
28 Mart 2026 09:23
Kızım ek gıdaya geçene kadar hep gürültülü yaptı hiç bir sorunu yoktu. Annelik çılgınlık hep evhamla geziyoruz ama için rahat olsun
S
Selin U.
28 Mart 2026 09:32
Bizim de o şekildeydi süt alerjisi denildi. Diyet yapıyoruö haftalardır düzeldi ama ara ara gazı olunca yine öyle yapıyor. Önümüzdeki hafta teste götüreceğim süt alerjisi olduğuna inanmıyorum çünkü. Kime sorsam bu şekilde kaka oluyor normal diyor
E
Ece24
28 Mart 2026 09:44
Süt alerjisinden sadece kaka baz alınmıyor özellikle yüzünde döküntü kızarıklık oluyor. Yaşadık maalesef bizim de ek gıda dönemine kadar öyleydi 💩 normal yani ☺️
N
Nur ..
28 Mart 2026 09:49
Aynısı bizde de vardı hiperlaktasyon kaynaklı dedi Osman hoca ek gıdaya başlayınca geçiyor merak etmeyin
M
Meryem B.
28 Mart 2026 09:51
Gayet doğal benim kızımda öyleydi sadece anne sütü alıyordu o da
N
Nagihan Ç.
28 Mart 2026 09:55
Bizde de aynı durum var ekstra kakası mukuslu. Test yapıldı laktoz intoleransı çıktı.
S
Sinem
Premium Üye
28 Mart 2026 09:59
Merhaba yorumlarıda okuyunca yazmak istedim. Yorum yapan annelerin dediği gibi gayet masum sadece ön süt dengesizliği hiperlaktasyon gibi durumlardanda kaynaklı olabiliyor ancak alerjiyi tamamen dışlamamak gerekiyor. Benim bebeğim 10 günlükken kaka yapması normal gelmiyordu bana dediğiniz gibi gürültülü kaka, sıvı ve sayısı fazla şekilde yapıyordu. Bir kaç dr a götürdüm normal denildi bana evhamlı denildi. Bir aylık olana kadar içim içimi yedi normal değildi bence forumlarda cevaplar aradım. Bu sırada tabi çok zorbalandım yenidoğan o, daha sistemi oturmadı vs vs diye. 30 günlükken bir gün içinde 25 kere kaka yaptı ve en son kanlı mukuslu kaka geldi. O gün ne kadar ağladığımı ben bilirim. Çevremdeki bana normal diyen herkese sinirden ölmüştüm. Gün sonunda testler yapıldı bebeğimin çoklu gıda alerjisi olduğu anlaşıldı diyet yaptım hala yapıyorum 8 aylık kızım. O yaşadığımız tüm sorunlar geçti. Yani demem o ki hemen korkmayım gayet normalde olabilirken alerji alt yapısından kaynaklıda olabilir. Dr ların bu konuda tutumu kanlı kaka olmadan pek alerji yönünde olmuyor. Diyet normal bir bebek için anneyide sütüde yoran bir husus olabiliyor çünkü. Her alerjide de illa cilt tepkisi göstermek zorunda diye bir hususta yok. Bazı bebeklerde bağırsak tepkili bazılarında cilt tepkili bazılarında ikisi birden oluyor. Benim bebeğim bağırsak tepkili başladı sonra kaş ve saçlarında konak oldu ciltte sivilcelenme ve kulak arkasında egzama oluştu. Çözümü diyetle mümkün ona göre beslendiğimde hepsi gitti güzelde kilo aldı çok şükür
H
Hümeyra M.
28 Mart 2026 11:12
Şu an söyledikleriniz oğlumun durumuna uyuyor gibi görünüyor. Kafasında konak yanakları kızardı kuruluk gibi dün de kulak arkası konak gibi oldu. Alerjiyi de değerlendirmek gerekiyor. Herkese yorumları için teşekkür ederim
Yükleniyor...