Sırtüstü Yatırıp Ellerinden Tutup Kaldırırken Kafayı Kaldırmıyor
122 görüntüleme
A
Asena C.
1 Temmuz 2025 14:11
Bebeğim 3 ay 11 günlük ama maalesef sırtüstü yatırıp ellerinden tutup kaldırmaya çalışınca kafayı kaldırmıyor ne yapmam gerekir ? Kucakta kafasını dik tutuyor bu arada. Tummy time dizimde yaptırıyorum veya poposunu göbeğime dayayıp kolumla göğüsünden destekliyorum aynaya falan baktırıyorum sert zeminde asla durmuyor. Bunlarda da uzun bir süre durmuyor maximum 2-3 dk. Bundan önce yaptıramıyordum kalça çıkığı olduğu için çekiniyordum. Nasıl aşarız bu durumu?
E
Esra S.
1 Temmuz 2025 14:17
Benim oğlumda 4 aylık oldu 3 aylıkken karın üstünde asla durmazdı dediğiniz gibi ellerinden kaldırdığında da kafasını tutmuyordu. Zamanla boyun kasları geliştikçe kafalarını tutuyorlar ve kafalarını tutmayı öğrendiklerinde tummy timelar daha uzun ve eğlenceli geçiyor.
Biz yüzüstü şekilde göğüsümüze yatırıyorduk sert zeminden daha uzun duruyordu sizde deneyebilirsiniz. 2-3 dk bile önemli etkisini gösterir merak etmeyin
Biz yüzüstü şekilde göğüsümüze yatırıyorduk sert zeminden daha uzun duruyordu sizde deneyebilirsiniz. 2-3 dk bile önemli etkisini gösterir merak etmeyin
A
Asena C.
1 Temmuz 2025 14:19
Evet göğsümde de yapıyorum ama beceremiyorum sanırım öyle dizde daha rahat kaldırıyor kafasını. Bazı annelerin bebekleri bu aylarda oturmaya çalışıyor dönmeye çalışıyor bende üzülüyorum benden kaynaklı bir hata mı var acaba diyorum. Doktorumuzda 4. Aya kadar kaldırması gerekiyor kafasını dedi biraz kafama takıldı
B
Büşra T.
1 Temmuz 2025 14:29
Her bebeğin gelişimi farklılık gösterir başkalarına bakıp anneliğinizde hata aramayın bebeğiniz için en iyi anne sizsiniz☺️Daha 3 aylıkmış bebişiniz zamanı gelince yapacaktır 🫠
A
Asena C.
1 Temmuz 2025 14:34
Evet haklısınız ama ne bileyim ister istemez takılıyor kafama 🥲 İnşallah çünkü hep birşeyler çıktı hamileliğimden bu yana hiçbirşeyimiz sorunsuz olmadı anlayacağınız bu yüzden de hep birşeyi mi var acaba bu bir sorun mu diye düşünüyorum aslında kötü birşey farkındayım da ister istemez böyle oluyor 😢