Silikon Uç Kullanımı
91 görüntüleme
K
Kevser A.
7 Şubat 2026 22:30
Göğüs ucum çökük olduğu için silikon uç kullanıyorum. 2 aylık 5 dakika uçla emzirdikten sonra uçsuz emziriyorum ama sanki tam anlamıyla tatmin olamıyor huzursuz emiyor gibi geliyor ama yutkunuyor yani dolu dolu emiyor. Açken uç olmadan memeyi uzatırsam çok kızıyor. Göğüs ucum emme bittikten bi süre sonra yine çöküyor acaba hiç uğraşmasam mı uçsuz
emzirmek için meme reddi yaşamaktan korkuyorum
emzirmek için meme reddi yaşamaktan korkuyorum

Hatice C. ..
7 Şubat 2026 22:39
Ben ilk çocuğumda 3 aya kadar hep uç takarak emzirdim bi gün oyun oynatirken üstümde açtım bakiyim ne yapıcak dedim tuttu ağzıyla öyle bi emdi şaşırdım sonraki emmelerde yine aralıklı uç verdim hastaneye falan gidişlerde yanımdan ayırmadan hiç uçları kendi başına emmeyi öğrenince uçsuz verdim ama tedbiri bırakmadım sizde öyle bi deneyin inşaAllah faydası olur.
Z
Zehra B.
7 Şubat 2026 22:39
Bende öyleydim, silikonla emerdi oğlum sürekli denedim önce silikonsuz verdim tutmazsa silikonla verdim arada silikonu çıkarıp denedim sonra bir gün kendi kendine tuttu devam etti öyle de her seferinde de göğüs ucum kayboldu dört aylık hala da emdikten sonra ucu gider. Önemli olan sütün gitmesi silikonu dert etme benim fikrim bu yönde. Etrafın çok baskısını gördüm daha silikon mu alıştırdın vs diye ama önemli olan bebeğimin doyması
A
Arzu.G
7 Şubat 2026 22:44
Bence şuan çok doğru yapıyorsunuz kademeli olarak azaltın silikonu zamanla meme ucu bebeğe göre şekillenir zaten endişe etmeyin çenesi de kuvvetlenecek sonuçta bu sürede.tamamen silikona geçerseniz kolaya alisacagi için meme reddi olabilir .2 ay silikon kullanıp bıraktırmak için çok cabalamis bir anne olarak söylüyorum ki silikonu kendinize yük etmeyin mecbur kalmadikca

Damla B.
7 Şubat 2026 23:20
Benim kızım da 2 ay uçla emdi meme ucum olmadığı için. Uçsuz almıyordu memeyi. Bir gün kendi ucu çıkarıp attı tuttu mememi sonrasında ucu kabul etmedi. Siz yine emzirmenin sonuna silikonsuz verin yavaş yavaş acele etmeden rahatsız etmeden. Uçsuz emmiyorsa da yapacak bir şey yok, ben aman emsin de nasıl emerse emsin diye düşünenlerdenim. Şimdi kızım 8.5 aylık sol mememi hiç emmiyor sadece sağı emiyor. Uçla emzirmeyi denedim ama almadı asla. Mecbur sadece sağı veriyorum solu sağıyorum.
Ç
Çigdem Ç.
7 Şubat 2026 23:29
Benim bebeğimde ucla emdi bı kaç defa ucsuz verdim almadı .yeterki doysun diye ucla devam ettim 4aylikken bir gün kendini çıkardi ucsuz emmeye devam etti bebeğin küçük daha emmesi iyice güçlensin hemde göğüs ucun çıkar biraz daha sonra kendisi emmez ucla bence.