Silikon Meme Ucu
141 görüntüleme
M
Merve D. ..
25 Nisan 2026 21:23
5 aylık bebeğime sağarak anne sütü veriyorum 3 aydır . silikon meme ucu kullansam tutar mı acaba . deneyen var mı
C
Ceylan K. B.
Premium Üye
25 Nisan 2026 21:34
Emzirmek istiyorsanız araya silikon meme ucu gib şeyler koymayın daha da gçleştirirsiniz süreci ayrıca önerilmiyor. Çoğu anne kurtuluş olur diye düşünüyor kolaylaştırır sanıyor ama aslında daha da zorlaştırıyor. Emzirme danışmanlığı alırsanız süreci iy yönetebilriisniz, kademe kademe maruziyetle bebeğiniz memeyle barışabilir. Hem de çok kısa sürede olabilir
S
Sevilay K.
25 Nisan 2026 21:34
Ben de 2 ay sağarak veriyordum sonra biberon bıraktık silikon meme ucuna geçtik hiperlaktasyon var çok tanzikli sütüm ona rağmen tuttu. Bence deneyin zaten ucu biberona benzediği için yabancılık çekmeyecektik ama süt biberondaki kadar kolay gelmeyeceği için biraz sinirlenebilir başta sonra alışır

Betül Ö. M.
25 Nisan 2026 22:20
Ben denedim benimki tutmadı. Bende sağarak besliyorum, ekstra formül mama ile destekliyorum. Her bebek farklıdır. Tekrar emmeye dönmesi için emzirme destek sistemi (eds) deneyebilirsiniz. Eğer onda başarısız olursanız bir yöntem daha var. Duşta suyu açıp bebeğinizle çıplak bir şekilde biraz ten tene temasta bulunuyorsunuz biraz vakit geçirdikten sonra emzirmeye çalışıyorsunuz. Bu yöntem hem ten teması hem su sesi anne karnındaymış hissi yarattığı için daha başarılı oluyor. Eğer bu ikisinde başarısız olursanız bence silikon uca başvurun en son çare o şekilde emzirirsiniz çünkü sürekli sağım yapmak ne kadar zor çok iyi biliyorum.
A
Arzu.G
25 Nisan 2026 22:33
Silikon ucu tutabilir ama bıraktırma aşaması biraz zorlu oluyor birçok bebekte .yine de sagim yapmak kadar yormaz bence sizi . 6-7aylardan sonra memeye döndürmek daha da zorlaşır hiç vakit kaybetmeden başlayın. Silikon ucu tutturmaya başarırsanız sadece onunla devam etmeyin özellikle uykusunun arasında direkt meme teklif edin illaki reddedecektir ama pes etmeyin .Sagimin zorluğunun yanında hiçbirinin lafı olmaz bence

Hatice C. ..
25 Nisan 2026 22:48
Emzirmek istiyorsanız araya silikon meme ucu gib şeyler koymayın daha da gçleştirirsiniz süreci ayrıca önerilmiyor. Çoğu anne kurtuluş olur diye düşünüyor kolaylaştırır sanıyor ama aslında daha da zorlaştırıyor. Emzirme danışmanlığı alırsanız süreci iy yönetebilriisniz, kademe kademe maruziyetle bebeğiniz memeyle barışabilir. Hem de çok kısa sürede olabilir
D
Dilan B.
25 Nisan 2026 22:51
En büyük pişmanlığım silikon meme ucudur. Bebeği aşırı yoruyor ve sütü bir yerden sonra azaltıyor. Bıraktırması da çpk çok zor. Hele inatçı bir bebeğiniz varsa. Sağıp verirseniz en azından sütünüz de azalmaz. Benim göğüs ucum yoktu diye kullandım. Çok zorunlu değilse denemenizi tavsiye etmem.
Yükleniyor...