Silikon Meme Ucu

141 görüntüleme
B

Büşra K. ..

18 Haziran 2025 21:30
Bebeğim 2 ay 10 günlük doğduğunda bir göğsümü almamasından dolayı silikon uca başladık 3420gr doğdu şuan 4850 kilosu için alt sınırdan alıyor ucu bırakman gerekiyor dediler açlığına asla tahammülü yok uykudan dahi uyanırken ağlayarak kalkıyor ve açana kadar ağlıyor katılıyor 10 gündür uğraşıyorum fakat hiçbir şekilde tutturamadım böyle birşey yaşayan bıraktırabilen oldu mu? Nasıl bıraktırabildiniz? Hocam nasıl bir yol izlemem gerekiyor kilo gelişimi geri mi acaba
Y

Yağmur Y.

18 Haziran 2025 21:32
Açıkçası ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama yaşadığınızı bende yaşadım. Silikonu takıp emzirmeye başlıyordum emerken üstten silikonu tutup çekiyordum ve meme ucum giriyordu ağzına o şekilde alıştırdım.
G

Gonca E.

18 Haziran 2025 21:33
Merhaba 40 gün boyunca silikon uçla emzirdim mama takviyeside yaptık. Ara ara silikonu çıkarıp emzirmeyi denedim istemeyince geri taktım öncelik silikonsuz vermekti birde çok az zeytinyağı sürdüm göğsümün ucuna o da silikon hissiyatı versin diye (kayganlık anlamında) ve zamanla bıraktı dilikonu bırakmayan bebek görmedim zamanla bırakıcaktık deneyin sık sık.
B

Büşra K. ..

18 Haziran 2025 21:35
Zeytinyağ azıcık bende sürüyorum ara ara teklif ediyorum sakinleyince,uyku sersemi vs ama daha başarılı olamadım. Ne kadar sürede alıştı
Ö

Özlem P.

18 Haziran 2025 21:39
Aktif emdiği anlarda yavaşça çekince memeyi tutup bi süre emebiliyor. O sürelerde silikonu çaktırmadan çıkarıp alıştırmaya çalışabilirsiniz. Tutamıyor ve sinirleniyorsa zorlamamak gerekiyormuş. Bebeğin memede kaygılanmasını değil huzurlu olmasını isteriz çünkü
H

Hülya G. ..

18 Haziran 2025 21:40
Merhabalar, aynı sorunu ben de yaşadım ilk dönemlerde. Bir memeyi pek istemiyordu ve digerini de kavramakta iyi değildi bir süre silikon uçla devam ettik ama kısa sürdü 10 gün kadar çünkü zor oluyordu benim için. Sonrasında biraktim bir süre çok zorlandığı dönemlerde sağarak biberonla verdim sonra biberona alıştı ve meme reddi olunca onu da bıraktım sadece sabirla emzirmeye çalıştım biraz buyudukce guclendikce memeyi daha iyi kavradı ve alıştı. Ama benim bebeğim emzik bile almadı pek ondan dolayı bırakması kolay oldu sanırım. Belki biraz daha uğraşmaniz ya da emzirme danışmanından destek almaniz fayda sağlayabilir diye düşünüyorum. Kolaylıklar diliyorum inşallah en kısa zamanda sorununuz çözülür 🙏
B

Büşra K. ..

18 Haziran 2025 21:41
Aynen benim içinde çok zor oluyor aynı zamanda. Teşekkür ederim inşallah 🙏
İ

İrem B.

18 Haziran 2025 21:42
merhabalar, oğlum yaklaşık 6-7 ay boyunca sadece silikon memeyle emdi. onun dışında mememi reddediyordu. göğsümü alttan destekleyip kavrayarak üst damağına yerleştire yerleştire zorlada olsa alıştırdım.
G

Gonca E.

18 Haziran 2025 21:43
Bebeğiniz çok açken silikonu bıraktırmayın iyice sinirlenenilir keyifli olduğu zaman emmese bile göğsünüze yakın tutun sabırlı olun bırakacaktır. 1 hafta 10 gün içinde bıraktı bebeğim asla zorlamayın pes etmeyin hiç bırakmıcakmış gibi geliyor ama genelde bırakıyor çoğu bebek
B

Büşra K. ..

18 Haziran 2025 21:52
Ayy hadi inşallah aynen bırakmayacak gibi geliyor bana da çünkü keyfi yerindeyken uçsuz denediğimde bile biranda çıldırıyor bende stres oluyorum öyle olunca

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir