Silikon Göğüs Ucu
45 görüntüleme
Ş
Şeyda A.
23 Kasım 2025 14:13
Bebeğim 3 aylık olmak üzere ve hala silikon göğüs ucu kullanıyorum diğer türlü göğüs uçlarım yumuşak olduğu için emmiyor bu gidişle sütümün azalmasından korkuyorum ne yapmam gerekiyor benimle aynı durumda olan var mı
A
Arzu.G
23 Kasım 2025 14:38
Surecimi anlatayım belki size fikir olur.1haftalikken yaşadım meme reddini silikon uç almıştım hamileyken .ilk bebeğim ve herkeste olduğu gibi göğüs ucum kucuk ve yumusakti tutmakta zorlanıyordu .bir de dil bağımiz varmış geç farkettik ememedi kilo alamadı mama başlamak zorunda kaldım.daha da meme reddi olmasın diye sütümu sagip kaşık biberonla verdim mama oncesi en azından sut azalması yasamamak için. Sonra silikon uç deneyeyim dedim anında tuttu .2ay kadar silikonla emzirdim ama evet sütü yeterince bosaltamiyor direk meme teması yok haliyle sut azalıyor. Gece yarıları silikon uç aramakla dezenfektesiyle uğraşmak da çabası. En kolay tutulanı en uygunu hangisi diye de nerdeyse tum markaları denedim. Bıraktırmak için çok uğraştım .ucundan hergun biraz biraz keserek denedim az ise yaradı ama birakmadi. Şuan aklıma gelmeyen birçok yontem denedim ayakta gezerek emzirdim uykusunun arasında denedim surekli hepsi geçici cozum oldu gozu açılınca yine silikon istedi. Eds yontemini bilirsiniz instagramda onu gördüm memeyi silikonsuz verirken yukardan sagilmis sut ya da mama damlattim ki akış hızlı olsun ağzına gelen sut miktarı fazla olunca çok da yorulma hissi gelmediği için emdi baya ise yaradı ama yorucu bi yontem tek başına da zor oluyor. Boyle biraz alıştırıp masajla da meme ucunu çıkardım daha kolay kavramasi için. Tabii ki tamamen cozum olmadı.kedimiz var masada unutmuşum silikonlari kaynattıktan sonra hepsini alıp saklamış çok sonra yuvasinda buldum. Dışarı çıkıp alma şansım yoktu esim de nobetteydi mecburen 2 gun aglata aglata silikonsuz emzirdim 3.gun aldim silikonu ama bismillah deyip yine silikonsuz basladim gune ilk iki gune gore daha Az agladi bana da cesaret geldi haliyle. 1 hafta sonunda memeyi tutmasi da kolaylasti . o an cok uzunmus gibi geliyor ama sabredince Bebekler aslinda herseye cok kolay alisiyor. O aldigim silikonlarin paketini bile acmadim hatta bir sure sonra mama takviyesini de biraktim cunku doymasi emmesi kilosu duzeldi. Direkt kaldirin ortadan aglasin demiyorum elbette ama belki yontemlerden biri fikir olur size.kolaylikla birakir insallah cunku zorlugunu Cok iyi biliyorum
Ş
Şeyda A.
23 Kasım 2025 15:03
Bende kıyamıyorum ağlamasına azar azar kesip denemek istedim ama göğüs uçları çok ağrıyormuş cesaret edemedim ve mama takviyesi yapıyorum sizin gibi bende deneyeceğim sütüm inşallah kesilmez 🙏🏻
A
Arzu.G
23 Kasım 2025 15:25
Yok yahu oyle ağrı falan olmuyor gogus ucunu kademe kademe aldığı için alisiyor zaten. Sutunuz kesilmez korkmayın yine de içiniz rahat edecekse sağin gunde birkaç kez. Bu damlatma yontemiyle bence yapabilirsiniz siringa gibi birseyle damlatin gogus ucunu tutrugunda