Sık Uyanıp Besleme İsteği ve Emzik Kullanımı

127 görüntüleme
G

G. Ç.

28 Şubat 2026 07:36
Bebeğim 5 aylık olacak ve haftalardır uyku hroslemi yaşıyoruz. Öncelikli bebeğimi sağım ve mama ile besliyorum onu belirteyim. Bebeğimi 21.00 gibi uyutuyorum o arada süt sağıyorm zaten 23.30 gibi uykuluyken rüya öğüün yapıyorum ki daha uzun süre devam etsin uykusu diye ki çokta fayda etmiyor her gece 00.00 -01.00 arası uyanıyor beslememe rağmen sonrasında yine uyuyor 03.00 gibi tekrar uyanıyor yine besleniyor ki aralarda sık sık mızmızlanıyor emzik verirek susturuyorm. Genelde düşürdüğü içinde uyanıyor emzği. Uyutunca süt sağıyorm oda zamanımı çok alıyor 4.00 gibi yine rüya öğünü yaptırıyorum sonra 1 saatte bir uyuyanıyor sürekli beslenmek istiyor emzirmedeıim için sürekli süt sağmak yada mama yapmak için uğraşıyorum. Sabah 08 e kadar zor dayanıyor.x bu şekilde Dediğim gibi beslenme dışında emzik içinde o kadar sık kalkıyorum ki kaç kez kalktığımı bilmiyorum artık. Sorum şu aslında sık sık beslenmeye mi alıştı yoksa geçici atak dönemi ile ilgili bi süre mi onu merak ediyorum böyle bi durum yaşayan var mı ?
N

Nurşah K.

28 Şubat 2026 09:10
Aynı durumu yaşıyorduk oğlum 4,5 aylıkken. Doktorumuzun Osman bey diş kaynaklı olabileceğini söyledi. Bize önerilerde bulundu ve gerçekten dişmiş yani diş çıkarma değil diş eti sızlamasıymış. Tetagil diye içeriği temiz diş granülü var Osman bey önerdi bir deneyin isterseniz ya da soğuk uygulamalardan yapın. Bi de bebeğin burnu açık mı uyumadan önce açmanızı tavsiye ederim. odanın ısı derecesine ve bebeğin giyindiklerine dikkat edin ne sıcak olsun ne üşüsün. Biz bu tarz uyku sürelerimiz çok uzattık şükür.
Z

Zehra E. ..

28 Şubat 2026 10:01

Nurşah Kozallık

Aynı durumu yaşıyorduk oğlum 4,5 aylıkken. Doktorumuzun Osman bey diş kaynaklı olabileceğini söyledi. Bize önerilerde bulundu ve gerçekten dişmiş yani diş çıkarma değil diş eti sızlamasıymış. Tetagil diye içeriği temiz diş granülü var Osman bey önerdi bir deneyin isterseniz ya da soğuk uygulamalardan yapın. Bi de bebeğin burnu açık mı uyumadan önce açmanızı tavsiye ederim. odanın ısı derecesine ve bebeğin giyindiklerine dikkat edin ne sıcak olsun ne üşüsün. Biz bu tarz uyku sürelerimiz çok uzattık şükür.

Kac derecede tutup ne giydiriyorsunuz bebege
Z

Zehra E. ..

28 Şubat 2026 10:04
6 aylıgız ben de aynı sekilde sagım mama vs ac olmasa bitirir mi bilmiyorum 90 ml yapıyorum 2-2.5 saatte bir yoklar, biberonu veririm ya sagdıgımı ya mama icer uyur geri ac olmasa içer mi kı hepsini emzirdiğimde de güclü cekmeye calısıyor
N

Nurşah K.

28 Şubat 2026 10:18

Zehra Ergün

Kac derecede tutup ne giydiriyorsunuz bebege

23-24 derece nem 45-53 arası oluyor bu şekilde bebeğime ince uyku tulumu giydiriyorum. Uyku tulumu giydirmediğimde yarım kollu ince zıbın altınada ince bir şey giydiriyorum . çorap giydirmiyorum.
Z

Zehra E. ..

28 Şubat 2026 10:20

Nurşah Kozallık

23-24 derece nem 45-53 arası oluyor bu şekilde bebeğime ince uyku tulumu giydiriyorum. Uyku tulumu giydirmediğimde yarım kollu ince zıbın altınada ince bir şey giydiriyorum . çorap giydirmiyorum.

Hım tam da öyle benım su an ama terleme sorunumuz var 6 aydır muhtemelen genetik belkı o belkı aclık uyandırabılır diye dusundum
N

Nurşah K.

28 Şubat 2026 10:27

Zehra Ergün

Hım tam da öyle benım su an ama terleme sorunumuz var 6 aydır muhtemelen genetik belkı o belkı aclık uyandırabılır diye dusundum

Benim bebeğimde şu an 7 ayına girecek 6- 7 aylık bebek gece sadece tek beslenme yapabilir sizde söylüyorsunuz fazla verince zorlanıyor diye bence açlık kaynaklı değil diye düşünüyorum. Terleme durumu evet genetik oluyor ve bize çok önemli değil gibi gelsede sıcaklık durumu bebeklerin uyku durumunu çok etkiliyor. Bizim aylarımızda diş durumu da çok uyku sorunu yaşatıyor.
G

G. Ç.

28 Şubat 2026 11:52

Nurşah Kozallık

Yani ben de çok kalın yatırmıyorum ama ayaklı tulumlardan giyiyordum grup çorapsız yatırmayı deneyim bakalım sağolun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir