Sık Sık Tekrarlayan Ateş
72 görüntüleme
E
Esra K.
17 Mart 2026 16:15
Kızım 1 yaşında yaklaşık 7 8 aydır 15 günde bir tekrarlayan ateşi oluyor 37 en dazla 38 oluyor ateş düşürücü veriyorum bazen vermesemde ertesi gün düşüyordu diş dönemi olduğu için ona yordum geçen gün 1 yaş kontrolünde Crp 197 çıktı bir gün çncesinde yine gece ateş olmuştu ama ertesi gün genel durumu gayet iyiydi doktorumuz bağışıklık sistemşnin gösterdiği bir reaksiyon olabilir tekrar ederse kusma olursa getirin dedi. 5 gün sonra tekrar ateşlendi bu sefer başka doktora götürdük idrar tahlili istedi fmf veya pfapa sendromu var mı ailede diye sordu olmadığını söyledik önce idrarına bakalım olmazsa çocuk ramotoloji bakar dedi ama biz günlerce idrar örneğini alamadık hep dışına çıktı torbaya denk gelmedi 3 gün sonra bugün tekrar ateşi çıktı hastaneye götürdük kan ve idrar tahlili istendi doktorumuz sonuclara göre olmazsa bi antibiyotik yazar kullanırız sonra düşmüş mü ateş oluyormu tekrar bakarız ona göre konuşuruz dedi ama 1 yaşından sonra anne sütünün besleyiciliği azladığı için bağışıklık sisteminin kendini savunmaya çalıştığı için bu durum oluşmuş olabilir dedi. Osman hocam eğer görüp cevap verirseniz çok sevinirim çünkü sonuçlardan sonra sizden danışmanlık almak istiyorum. Çok korkuyorum bir sorun hastalık mı var yaşadığım şehirdeki hastaneler çok iyi değiller alanında uzman birinin görüşüne yönlendirmesine ihtiyacım var.Ayrıca bu durumu yaşayan arkadaşlarım varsa yorum yapabilirler mi?
E
Esra K.
17 Mart 2026 16:17
@Osman Gönülal

Ayşe V. ..
17 Mart 2026 18:38
Anne sütünden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ben CRP enfeksiyon demek ama biraz yüksek çıkmış boğazda kulakta ya da idrarda bir enfeksiyon durumu yoksa ramotolojik bir rahatsızlik olabilir atak dönemleri oluyor çünkü bu dönemlerde CRP yükseliyor ve atağa bağlı semptomlar oluyor sağlıkçı değilim ama ramotolojik rahatsızlığı olan yakınlarım var inşallah değildir çok geçmiş olsun
B
Begüm A. T.
19 Mart 2026 10:12
Biz de bu şekilde pfapa tanısı aldık.
E
Esra K.
19 Mart 2026 10:17
E
Esra K.
19 Mart 2026 10:19