Sık Beslenme

131 görüntüleme
Y

Yaren

23 Mart 2026 16:09
35+4 te doğdu bebeğim. Şu an 2 ay 3 günlük düzeltilmiş yaşı 26 günlük. Gündüzleri saatte bir beslenmek için uyanıyor. Hiç daha fazla uyumuyor. Alarm kurmuş gibi bir saat dolunca hemen uyanıyor. Reflüsü var çok kusuyor. Bu kadar sık beslenmesi normal mi?
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

23 Mart 2026 23:12
Çok kusuyor ise yedigini çıkardığı için açılıyor olabilir bu arada 1 saat uyuyor olmazsı bence çok iyi benim kızım Max yarım saat uyurdu 10 aylık oldu hala aynı
Y

Yaren

24 Mart 2026 00:24

Ayşe Vural

Çok kusuyor ise yedigini çıkardığı için açılıyor olabilir bu arada 1 saat uyuyor olmazsı bence çok iyi benim kızım Max yarım saat uyurdu 10 aylık oldu hala aynı

Saatte bir besleniyor ama 1 saat uyumuyor. 20 dakika falan meme emiyor 20 dakika dik tutuyorum omzumda kusmaması için 20 30 dakika da uyuyor işte sonra yine acıkıyor
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

24 Mart 2026 00:26

Yaren

Saatte bir besleniyor ama 1 saat uyumuyor. 20 dakika falan meme emiyor 20 dakika dik tutuyorum omzumda kusmaması için 20 30 dakika da uyuyor işte sonra yine acıkıyor

Bebeğiniz 26 günlük sık beslenmesi bana normal geliyor açıkçası 2. Aydan sonra biraz süre artmaya başlıyor eğer çok zorlanıyorsanız en azından sağıp biberonla eşiniz beslesin ya da başka biri varsa o beslesin siz dinlenin biraz ben öyle yapmıştım 😊
Y

Yaren

24 Mart 2026 01:14

Ayşe Vural

Bebeğiniz 26 günlük sık beslenmesi bana normal geliyor açıkçası 2. Aydan sonra biraz süre artmaya başlıyor eğer çok zorlanıyorsanız en azından sağıp biberonla eşiniz beslesin ya da başka biri varsa o beslesin siz dinlenin biraz ben öyle yapmıştım 

Teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için 🙏🏻
B

Büşra ..

24 Mart 2026 01:44
Anne sütü ile besleniyorsa sık beslenmesi anormal bir durum değil tabi ama her beslenme isteği açlıktan olmayabilir. Reflü veya gazdan dolayı kendini sakinleştirmek içinde emmeye ihtiyaç duyabilir
Y

Yaren

24 Mart 2026 09:42

Büşra 🌸

Anne sütü ile besleniyorsa sık beslenmesi anormal bir durum değil tabi ama her beslenme isteği açlıktan olmayabilir. Reflü veya gazdan dolayı kendini sakinleştirmek içinde emmeye ihtiyaç duyabilir

Nasıl ayırt edebilirim? Aç uyanıyor ve ağlıyor.
B

Büşra ..

24 Mart 2026 12:14
Doyduktan sonra da ağlıyor mu? Benim bebeğim gazlı değildi ama arkadaşımın bebeği öyleydi sık uyanır sürekli beslenmek ister beslendiği halde ağlardı. Kendini kasar zaten memnuniyetsiz olur anlarsınız bunlar yoksa da belki yeterli beslenmiyordur. Uzman değilim ama bunları doktorumuz söylemişti
Y

Yaren

24 Mart 2026 12:17

Büşra 🌸

Doyduktan sonra da ağlıyor mu? Benim bebeğim gazlı değildi ama arkadaşımın bebeği öyleydi sık uyanır sürekli beslenmek ister beslendiği halde ağlardı. Kendini kasar zaten memnuniyetsiz olur anlarsınız bunlar yoksa da belki yeterli beslenmiyordur. Uzman değilim ama bunları doktorumuz söylemişti

Hayır ağlamıyor doyduktan sonra. Uyku sırasında ıkınıp ağlıyor bazen kısa süreli ama anne sütüyle beslendikten sonra uyuyor genelde
Afranur K.

Afranur K.

24 Mart 2026 12:22
Yaren hanım çok küçük olduğu için normal, çene kasları daha gelişmedi, hem kısa aralıklarla hem de uzun süre emmesi bundan dolayı çok normal. Memede uyuyorsa da zaten düşündüğünüzden daha az emiyordur doğal olarak da midesi çok hızlı boşalıyordur.

Şu an ortalama 40-50 günlük olana kadar diyelim ağlamaların çoğunluğu açlıktan oluyor, daha sonra gaz sıkıntısı vs. Açığa çıkıyor. Kusması da normal doymayı henüz öğrenemedi, mide kapakçığı da gelişmedi bir kısmını geri atıyor.

Mama ile beslenen bir bebek olsaydı 3. Saate kadar dayanırdı ama anne sütü daha hızlı sindirilip, daha kısa sürede isteniyor.

Ama şu an normal olan bir durum 2. Aya doğru doğru olmuyor bilginiz olsun, büyüdükçe yani her 10 günde bir süreyi 10-15 dk açın yavaş yavaş. 3-4. Aya gelince 3. Saati görmüş olun
Y

Yaren

24 Mart 2026 12:24

Afranur Keskin

Yaren hanım çok küçük olduğu için normal, çene kasları daha gelişmedi, hem kısa aralıklarla hem de uzun süre emmesi bundan dolayı çok normal. Memede uyuyorsa da zaten düşündüğünüzden daha az emiyordur doğal olarak da midesi çok hızlı boşalıyordur.

Şu an ortalama 40-50 günlük olana kadar diyelim ağlamaların çoğunluğu açlıktan oluyor, daha sonra gaz sıkıntısı vs. Açığa çıkıyor. Kusması da normal doymayı henüz öğrenemedi, mide kapakçığı da gelişmedi bir kısmını geri atıyor.

Mama ile beslenen bir bebek olsaydı 3. Saate kadar dayanırdı ama anne sütü daha hızlı sindirilip, daha kısa sürede isteniyor.

Ama şu an normal olan bir durum 2. Aya doğru doğru olmuyor bilginiz olsun, büyüdükçe yani her 10 günde bir süreyi 10-15 dk açın yavaş yavaş. 3-4. Aya gelince 3. Saati görmüş olun

Çok teşekkür ederim yanıtınızla beni aydınlattığınız için 🙏🏻😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir