Sidefer Kan İlacı Kabızlık Yapar mı?

120 görüntüleme
T

Tuba Ö.

10 Aralık 2025 19:08
Oğlum 4 aylık, düzeltilmiş 2,5 aylık.
60 cm.5 kilo. Hipp combiotic mama kullaniyoruz,anne sütü yok.
10 damla sidefer veriyorum sabah akşam.
Miktarı arttıkça kabızlık sorunu yasadigimizi düşünüyorum.
En son hastanede lavman ile yaptı? Her mamasina 1 çay kaşığı zeytinyağı katmamı söyledi doktor.Ona rağmen
Bugün yine ağlayarak ve çokzor yaptı.
Kan ilacını mı ,mamayı mı değiştirmeliyiz?
merve

merve

10 Aralık 2025 19:22
Demir damlasını aksam kullanmanızı doktorunuz mu söyledi acaba bende kullandım ama devamlı sabah aç karına verdim baska markaydı
E

Eliff

10 Aralık 2025 19:33
Bence demir ilacınızı değiştirin
T

Tuba Ö.

10 Aralık 2025 20:45
Evet doktorumuz günde 2 defa olarak düzenled
merve

merve

10 Aralık 2025 21:01
Bende kısa süre kabızlık yaşamıştım doktora sorduğumda 15 gün ara vermemi söylemişti bence demir damlası ile alakalı doktorunuza danışın bence gecmiş olsun
Ş

Şeyma K. ..

21 Aralık 2025 03:08
Ben de aynı mama ve demir damlasını kullanıyorum. Mamaya 1 aylıkken başladık (takviye olarak devam ediyor anne sütü de alıyor). Mamaya başladıktan sonra bir hafta on gün içinde bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek kabızlık sıkıntını çözmüştük, vücudu alışmıştı. Ancak demire başlayınca çok daha sıkıntı yaşamay basladi. Eğer çok yeni baslamadiysanız bence demiri değiştirin. Ama adaptasyon biraz zaman alabiliyor benim gozlememime göre. Ben de 1 hafta daha kullanıp olmazsa demir ilacını değiştirmeyi düşünüyorum.
Bir de bize doktorumuz kilo başına bir damla önerdi. Birden yoğun bir dozda fazla gelmiş olabilir belki doktorunuza tekrar danışabilirsiniz.
T

Tuba Ö.

21 Aralık 2025 03:38
Teşekkürederim herkese vakit ayırıp cevap verdiğiniz için. Başka bir yenidoğan yoğun bakım doktoruna yüzyüze danıştım,sideferin genelde kabızlık yapmadığını bu kadar fazla vermeme gerek olmadığını söyledi. Dediğiniz gibi kilo basina bir damla sabah akşam yeterli gelecektir dedi. Zaten ilerleyen süreçte tahlil yapıldığında düşük çıkarsa ona gore tekrar doz düzenlemesi yapılır dedi.
T

Tuba Ö.

21 Aralık 2025 03:42
Oğlum 6 kilo mesela. 6 damla sabah,6 damla akşam vermeye devam ettim. Şimdilik sorunumuz geçti gibi.
Biraz da mama miktarını artirdik tabii. Onun da etkisi olmuştur.
T

Tuba Ö.

28 Aralık 2025 17:27
Bizim sorun aslındadevam ediyormuş.
Yine zorlanıyor kaka yaparken. Doktoru mamayı değiştirdi. Tıbbi tedavi amaçlı diye geçen Aptamil conformil önerdi. 2 gündüronu kullanıyoruz,bakalım üçüncügunden sonra kakasını nasıl yapacak.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir