Sidefer Demir Damlası Acil
200 görüntüleme
E
Ebru ..
Premium Üye
12 Haziran 2026 15:17
Sidefer demir damlası kullanıyorum doktorum 1 ml dedi 10 damla ama 1 ml 20 damla yazanlar var hangisi doğru fazla mı verdim şimdi ben
M
Melek K. D.
Premium Üye
12 Haziran 2026 15:21
Bebeğiniz kaç kg şuan ?
E
Ebru ..
Premium Üye
12 Haziran 2026 15:21
Bebeğiniz kaç kg şuan ?
M
Melek K. D.
Premium Üye
12 Haziran 2026 15:24
1 ml 20 damla eder Sidefer de 1ml de 7mg demir var bebeğiniz 9mg demir almalı günlük içindeki ölçeğiniz 1 ml biraz geçecek şekilde vermelisiniz
E
Ebru ..
Premium Üye
12 Haziran 2026 15:25
1 ml 20 damla eder Sidefer de 1ml de 7mg demir var bebeğiniz 9mg demir almalı günlük içindeki ölçeğiniz 1 ml biraz geçecek şekilde vermelisiniz

Afranur K.
12 Haziran 2026 15:29
Melek hanımın dediği ölçüde kullanıyoruz biz de, 1 ml 20 damla ama içerik olarak ortalama 7 mg demire sahip. Bir bebeğin günlük alması gereken miktar da 7 mg dan daha fazla olduğu için 1-1.5 ml arası kullanıyoruz biz de.
Doktorunuz kilo başı 1 damla önermiş ama yanlış bilmiyorsam eğer kilo başı 1 damla vegaferon gibi devlet ilaçlarında gerekli demir mg nı karşılıyor. Sidefer / Bestiron gibi içerikliler kilo başı ~ 2 damla ile etki ediyor aynu değerde.
Doktorunuz kilo başı 1 damla önermiş ama yanlış bilmiyorsam eğer kilo başı 1 damla vegaferon gibi devlet ilaçlarında gerekli demir mg nı karşılıyor. Sidefer / Bestiron gibi içerikliler kilo başı ~ 2 damla ile etki ediyor aynu değerde.
E
Ebru ..
Premium Üye
12 Haziran 2026 15:32
Melek hanımın dediği ölçüde kullanıyoruz biz de, 1 ml 20 damla ama içerik olarak ortalama 7 mg demire sahip. Bir bebeğin günlük alması gereken miktar da 7 mg dan daha fazla olduğu için 1-1.5 ml arası kullanıyoruz biz de.
Siz de mi Sidefer kullanıyorsunuz ben içinde şeker olduğu için bestirona mı geçsem diye düşündüm

Afranur K.
12 Haziran 2026 15:35
Şimdi ben 7 kilodan beri 1 ml kullanıyorum o zaman az mı vermişim bu hesaba göre üzüldüm
Siz de mi Sidefer kullanıyorsunuz ben içinde şeker olduğu için bestirona mı geçsem diye düşündüm
İçerik olarak bence ikisi de gayet iyi, demir değerinin Sideferde daha avantajlı olduğunu söyledi eczacım hatta bana, her iki ilaçta da kilo başı 2 damla kadar kullandım yani 1-1.5 ml arası diyebilirim 🙏🏻
E
Ebru ..
Premium Üye
12 Haziran 2026 15:40
İlk başta Bestiron kullandım, kış ayı olması - Sideferin dolapta saklanması beni biraz tedirgin etti. Kızım da sideferden sonra kusmuştu 2-3 kez. Ama 7. Aydan sonra özellikle diş ile alakalı döneme girdiğimiz için sidefere geri dönüş yaptım.
İçerik olarak bence ikisi de gayet iyi, demir değerinin Sideferde daha avantajlı olduğunu söyledi eczacım hatta bana, her iki ilaçta da kilo başı 2 damla kadar kullandım yani 1-1.5 ml arası diyebilirim 🙏🏻

Afranur K.
12 Haziran 2026 15:46
Şuan bebeğim 9 kilo ve sizde ben ne kadar kullanmalıyım bu durumda birde bestiron renk değişikliği mi yapıyormuş acaba sidefer yapmıyor mu
sidefer şimdi süt gibi rengi ama Bestiron mesela koyu kahverengi eğer denerseniz görürsünüz. O renk akışı diş çıkarsa dişte lekelenme yapabiliyor.
E
Ebru ..
Premium Üye
12 Haziran 2026 15:48
1 ml kadar kullanmalısınız, sidefer dişlerde renk değişikliği yapmayan tek demir ilacı. Onun dışında Bestiron, ocean vs. Maalesef yapma riski yüksek. Yine diğer ilaçlara oranla daha az yapıyorlar ama oluşma ihtimali var.
sidefer şimdi süt gibi rengi ama Bestiron mesela koyu kahverengi eğer denerseniz görürsünüz. O renk akışı diş çıkarsa dişte lekelenme yapabiliyor.

Afranur K.
12 Haziran 2026 15:53
9x2 18 damla oda 1 ml karşık geliyor nerdeyse değil mi çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz
N
Nur ..
12 Haziran 2026 15:58
Eşim eczacı biz de sidefer kullanıyoduk ama Osman hoca bize ocean önerdi biz de ona geçtik bebeğim 9 kg 1 ml veriyorum sizin de öyle vermeniz gerekiyor
E
Ebru ..
Premium Üye
12 Haziran 2026 17:14
Eşim eczacı biz de sidefer kullanıyoduk ama Osman hoca bize ocean önerdi biz de ona geçtik bebeğim 9 kg 1 ml veriyorum sizin de öyle vermeniz gerekiyor
N
Nur ..
12 Haziran 2026 17:30
Aaa neden acaba
S
Selin D.
12 Haziran 2026 18:25
Uzmana soru sor nasıl oluyor?
Yükleniyor...