Sidefer Damla Kullanımı
159 görüntüleme
B
Busra N.
11 Şubat 2026 11:01
Bebegim 4 Bucuk aylik 8 kg kac damla kullanmam gerekiyor kafam karıştı

Tuba
11 Şubat 2026 11:10
Benim bebegim 6800 5 aylık dün konrtrolde yeniden sordum 10 kullanıyorduk şuanki kilosuna göre kaç kullanayım dedim 10 olarak devam edin dedi doktorumuz
B
Busra N.
11 Şubat 2026 11:14
Benim bebegim 6800 5 aylık dün konrtrolde yeniden sordum 10 kullanıyorduk şuanki kilosuna göre kaç kullanayım dedim 10 olarak devam edin dedi doktorumuz

Afranur K.
11 Şubat 2026 11:15
Genelde kilo başına 1 ya da 2 damla öneriliyor. 1 damla da 0.1 ml yani 8 kilo ise 0.8 ml gerekiyor diye düşünüyorum. Benim doktorum başlangıçta kilo başına 1 damla önerdi, 9. Ayda hemogram bakılacak eğer değerleri düşükse 2 damlaya çıkartırız dedi.
B
Busra N.
11 Şubat 2026 11:31
Genelde kilo başına 1 ya da 2 damla öneriliyor. 1 damla da 0.1 ml yani 8 kilo ise 0.8 ml gerekiyor diye düşünüyorum. Benim doktorum başlangıçta kilo başına 1 damla önerdi, 9. Ayda hemogram bakılacak eğer değerleri düşükse 2 damlaya çıkartırız dedi.
Ç
Çiğdem U.
11 Şubat 2026 12:15
Sabah d vitamini ve demiri veriyorum, demir aç karnına kilo başı 2 damla olacak şekilde damlayı iyice çalkalayıp verin
B
Busra N.
11 Şubat 2026 12:17
Sabah d vitamini ve demiri veriyorum, demir aç karnına kilo başı 2 damla olacak şekilde damlayı iyice çalkalayıp verin
E
Elif N.
11 Şubat 2026 12:19
Tek seferde aç karnına verin, ilaçtan 1 saat sonra besleyebilirsiniz dediler.

Afranur K.
11 Şubat 2026 18:27
Anladım çünkü bir eczanede kilo başına 1 ml dedi diğer eczane 2 katı dedi o yüzden kafam karıştı doktorun söylediğini de hatirlayamadim bir an peki ac mi tok mu olacak verirken
D vit. Aç tok farketmiyor ama ben sıklıkla emzirmeden hemen önce ya sa hemen sonra veriyorum emilimi artsın diye.
B
Busra N.
15 Şubat 2026 19:36
Beslendikten 45 dk sonra verin, sabah direk aç karnına kalmaları hem zor oluyor hem de çok aç karnına içince midesine dokunabiliyor. Bol bol kusmaya başlıyor bu sefer. İlacı verdikten sonra da mümkünse yarım saat 40 dk bekleyin ama.
D vit. Aç tok farketmiyor ama ben sıklıkla emzirmeden hemen önce ya sa hemen sonra veriyorum emilimi artsın diye.

Afranur K.
15 Şubat 2026 19:57
Demiri buzdolabinda mi muhafaza etmeliyiz peki
Çünkü direk dolaptan çıkmış ilacı içirmek de mantıklı gelmedi bana zaten sidefer değil Bestiron da kullandığım için balkon yeterli geldi bana.
B
Busra N.
15 Şubat 2026 19:59
Sideferin üzerinde buzdolabında bekletin yazıyordu buzdolabına koymuşrum ama Bestiron için 4 derece yeterli yazdığı için mutfak balkonum var kapalı ama serin oraya koydum.
Çünkü direk dolaptan çıkmış ilacı içirmek de mantıklı gelmedi bana zaten sidefer değil Bestiron da kullandığım için balkon yeterli geldi bana.

Afranur K.
15 Şubat 2026 20:04
Sideferde direk üstünde dolapta muhafaza edin yazıyor. İlacın bozulma ihtimali var demek bu. Risk almaya değer mi bilmiyorum açıkçası, doktorunuza danışıp ilacınız değiştirin isterseniz. Ben de soğuk soğuk vermek istemedim kaldı ki midesine de dokundu sidefer belki de soğuktan dokundu tahmin edemedim 🤷🏻♀️