Şiddet Eğilimi
385 görüntüleme

Melike A.
6 Haziran 2026 15:18
16aylık oğlum doğumdan itibaren kolik bir bebekti. İlerleyen zamanlarda yüzünü güldürmek zor oluyodu herseyden memnun olmuyodu cevremizden insanlar aile büyükleri sinirli bir bebek ilan ettiler sonrasında ona ellerini sıkmayı ve dişlerini sıkmayıı ögrettiler. Yemek yemesi zor bi cocuk oyınlarla şarkılarla yemek yiyen bi cocuk. Zamanla verdiğim yiyecekleri önce ellleriyle ezmeye calısıyo daha sonrasında ezilmezse elleriyle dişleriyle tepki veriyo. Herkese komik gelsede yapılmamasını istesemde bende sürekli zorbalanıyorum cocuk aklı ermiyo bizde böyle büyüttük diyip duruyolar cocugumun hareketlerine bir tek ben dur diyorum. Zamanla eline ne alsa atmaya kırmaya calısıyo veya vurup kırmaya calısıyo bazen bana babasına dahi sert vurmaları oluyo acıdıgını söylediğimizde gülmeye baslıyor ve devam ediyor bazen ellerini yere koyup kafa atıyo duvarlara kafa atıyo kafası kızarsada acısada bundan rahatsız olmuyo bütün gün peşindeyim yapmamasını engellemeye calışsamda bu seferde aglamaya baslıyo yere yatıyo küsüyo sürekli devam ediyo bu davranısları bunun için ergoterapi alıyoruz ama cok bi ilerleme söz konusu olmadı baska yerlerde araştırdım ancak bi çözüm bulamıyotum hacettepe hastanesinde bu hareketleri incelendi ve otizm vs değil dediler normal dediler ama ne yapmalıyım bilemiyorum sürekli kafası morarıyo artık endişelenmeye basladım başına bu sekilde gelen birisi varmı ne yapabilirim baska lütfen bi fikir verirseniz sevinirim.

Tay
6 Haziran 2026 16:14
Benim çocuk da 2yasına girecek bu ayın 25 de o elini sıkıp bagırmalar sınırlenmeler var bide de ki buyuklere de konuk gelse vurduğunda od gülüyor önüne gecemedim çünkü daha küçük dinlemiyor ki parka falan getiriyorum bende enerjisi atsın diye

Melike A.
6 Haziran 2026 16:48
Benim çocuk da 2yasına girecek bu ayın 25 de o elini sıkıp bagırmalar sınırlenmeler var bide de ki buyuklere de konuk gelse vurduğunda od gülüyor önüne gecemedim çünkü daha küçük dinlemiyor ki parka falan getiriyorum bende enerjisi atsın diye

Tay
6 Haziran 2026 17:53
Aynen bende öyle olmasını istemiyorum ama şuan daha küçükler ve herkezten herseyden bşrseyler kapıyolar
Yükleniyor...