Sıçrama

136 görüntüleme
M

Meryem B.

27 Haziran 2026 21:19
Bebeğim uyurken daha doğrusu uykuya dalacakken sıçrıyor neden olabilir?
S

Sude G.

27 Haziran 2026 21:20
Uykusunda korkutmuş olabilirler
S

Sude G.

27 Haziran 2026 21:21
Yemek kırgı kalmamasına dikkat edin
M

Meryem B.

27 Haziran 2026 21:23
Sude Gökçay
Uykusunda korkutmuş olabilirler
Gerçekten mi
M

Merve H.

27 Haziran 2026 21:29
Uykuya dalarken aniden irkilme ya da sıçrama hissine hipnik seğirme (uyku sıçraması) denir. Oldukça yaygındır ve çoğu insanda zaman zaman görülür.

Bunun neden olduğu tam olarak bilinmese de şu durumlar tetikleyebilir:

Yorgunluk ve uykusuzluk

Stres ve kaygı

Kafein tüketimi (kahve, enerji içeceği vb.)

Yoğun egzersiz, özellikle akşam saatlerinde

Düzensiz uyku saatleri

Uykuya geçiş sırasında kaslar gevşerken beyin bunu bazen "düşüyormuşsunuz" gibi algılayabilir ve kaslara ani bir kasılma sinyali gönderir. Bu yüzden bacakta, kolda veya tüm vücutta sıçrama olabilir. Bazı kişiler aynı anda düşme hissi de yaşar.

Genellikle zararsızdır. Ancak:

Çok sık oluyorsa,

Uykunuzu ciddi şekilde bölüyorsa,

Gün içinde istemsiz kasılmalar da oluyorsa,

Horlama, nefes durması veya başka uyku sorunları eşlik ediyorsa,

bir nöroloji veya uyku hastalıkları uzmanıyla görüşmek faydalı olabilir.
M

Merve H.

27 Haziran 2026 21:30
Chat gpt den edindim bu bilgileri bazen benim bebeğimde de oluyor. Aşırı değilse korkmayın
M

Meryem B.

27 Haziran 2026 21:33
Merve Hendek
Chat gpt den edindim bu bilgileri bazen benim bebeğimde de oluyor. Aşırı değilse korkmayın
Çok teşekkür ederim. Bugün öğle uykusundan sonra uyumadı ve yorgundu, onun sebep olabileceğini düşündüm şimdi. Zaten şimdi olan bir durumdu, umarım geçer. 🌹
M

Merve H.

27 Haziran 2026 21:35
Meryem Balat
Çok teşekkür ederim. Bugün öğle uykusundan sonra uyumadı ve yorgundu, onun sebep olabileceğini düşündüm şimdi. Zaten şimdi olan bir durumdu, umarım geçer. 🌹
Rica ederim ❤️
Sema G.

Sema G.

27 Haziran 2026 21:55
Eğer yatağında sıçrıyorsa korkuyorsa yastığının altına bi parça ekmek koyun . Büyüklerimiz öyle derdi bende yaptm sizde de işe yarar umarım🙏
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
27 Haziran 2026 22:03
Moro refleksi bebeklerde görülen ve normal olan bir davranıştır. Bebeklerin uykuda sıçraması ve kendi kendilerini uyandırmaları bu yüzdendir
M

Meryem B.

27 Haziran 2026 22:14
Sema Gözacan
Eğer yatağında sıçrıyorsa korkuyorsa yastığının altına bi parça ekmek koyun . Büyüklerimiz öyle derdi bende yaptm sizde de işe yarar umarım🙏
Yatağına daha bırakmamıştım kucağımda sıçradı birkaç kez ama öyle olursa denerim inşallah, teşekkürler ederim🌹
S

Senem S. K.

28 Haziran 2026 00:51
Moro refleksinden bahsediyorsunuz sanırım normal olması gereken bir durum aksine olmaması sorundur. 6. Aydan sonra geçmesi beklenir
M

Meryem B.

28 Haziran 2026 00:55
Senem Suna Koç
Moro refleksinden bahsediyorsunuz sanırım normal olması gereken bir durum aksine olmaması sorundur. 6. Aydan sonra geçmesi beklenir
Bebeğim 14 aylık ama
S

Senem S. K.

28 Haziran 2026 01:01
Meryem Balat
Bebeğim 14 aylık ama
Sizi korkutmak istemem ama bahsettiğiniz hareketi Moro refleksi ise ve 14 aylıkta devam ediyorsa pediatri hekimine gitmenizi öneririm. Uykuya dalarken sıçrama ile karıştırmayın. İkisinin ayrımını anlatan videolar var izleyebilirsiniz
M

Meryem B.

28 Haziran 2026 01:05
Senem Suna Koç
Sizi korkutmak istemem ama bahsettiğiniz hareketi Moro refleksi ise ve 14 aylıkta devam ediyorsa pediatri hekimine gitmenizi öneririm. Uykuya dalarken sıçrama ile karıştırmayın. İkisinin ayrımını anlatan videolar var izleyebilirsiniz
Yalnız şöyle bir şey var ama bebeğim bugün ilk defa böyle bir şey yaşadı ve gerçekten yorgun ve uykusuz bir gün geçirdi. Söylenenler doğruysa bundan sebep olabileceğini düşünüyorum ama profesyonel bir destek almayı düşünüyorum evet. Çok teşekkür ederim.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir