Sıcaklar ve Su Yetersizliği
110 görüntüleme
D
Duru H.
28 Temmuz 2025 18:41
2.5 aylık bebeğim anne sütüyle besleniyor, günlük ortalama 6 bez değiştiriyoruz. İdrarı koyu ve 3 haftalık bir süreçte 2 kere bezinde hafif turuncu leke gördüm. Araştırdığımda su yetersizliği diyordu. Çok terleyen bir bebek. Dehidrasyona dönmemesi için ne yapmalıyım?
S
Semanur Ş.
28 Temmuz 2025 18:43
Yani ben yanlış yönlerdirmek istemem osman hoca çöl sıcaklığı da olsa anne sütündeki su yeter diyor ama bana göre bu sıcaklarda ek su verilebilir çünkü bebekler deli gibi terliyor bu seferde böbrekler susuz kalıyor
Ş
Şüra K. ..
28 Temmuz 2025 18:45
Daha sık emzirmek gerek. Su vermeyin bence.. şu zehirlenmesi olabilir diyor doktorlar
A
Aysun E. Ö.
28 Temmuz 2025 18:49
Bezde turuncu veya pembe lekelenmeler ürat kristalleri olarak bilinir ve genellikle yetersiz beslenme veya oda sıcaklığının çok yüksek olması durumunda görülür. Bez değişim sayınıza bakılırsa beslenme ile ilgili değil durumunuz. Su vermenizi bende önermem. Oda sıcaklığınızı 22-24 derece arasına düşürebilirseniz ve sadece zıbın giydirirseniz sorun çözülecektir.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
28 Temmuz 2025 19:25
Sık sık emzirin, bir iki yudum dahi olsa memeye yöneldiyse geri çevirmeyin. Su vermenize gerek yok, su vermeniz midesini gereksiz doldurup beslenmesini sekteye uğratır ve kilo alımı gelişimi etkilenir
D
Duru H.
29 Temmuz 2025 10:25
Gündüz hemen hemen 1.5 saatte bir emziriyorum zıbın dışında bir şey giydirmiyorum. Aşırı terliyor