Sıcak Basması

63 görüntüleme
G

Gülnar G. A.

25 Şubat 2026 23:29
Merhaba kızlar,

Doğum yapalı 10 hafta oluyor. Bedenimde aşırı bir sıcak basması var. Yanıyorum resmen. En başlarda stresden sanıyordum ama hala devam ediyor. Resmen gözlerim terliyor. Yaşayanınız var mı? Nedendir acaba ve ne zaman geçer😭
M

Mehves

25 Şubat 2026 23:43
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah 🙏🏻 sıcak basmasıda maalesef doğum sonrası genel olarak olan bi durum. Hemen hemen herkeste oluyor. Benim lohusalığım bide yaz ayına denk gelmişti. Gerçekten 38 40 derece sıcakta beni ayrı bi sıcak basıyordu yaklaşık 50 derece falandım galiba. 😂Bol su için. Sakin olun Mutlu olmaya çalışın çünkü başka yapacak bir şey yok maalesef 🥲 zamanla azalıyor. Rahatlıyorsunuz.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

25 Şubat 2026 23:43
Merhaba Gülnar Hanım; ilk 1 yıl hormonların kendini yeniden düzenlemesi için biraz zamana ihtiyaç var. Gebelikte östrojen ve progesteron hormonları aşırı yükseliyor doğum sonrasıda hızla düşüyor bu da bir süre sıcak basmasına sebep olabiliyor. Emziriyorsanız süt üretimi için Prolaktin hormonu çalışıyor bu da östrojen düşüklüğü yapar yine sıcak basmasına sebep olur. Uykusuzluk ve stres en birinci sebep. 10 hafta geçmiş olabilir ama küçük bir canlıya bakıyorsunuz bu da siz fark etmesenizde stres seviyenizi etkiliyor. ❤ Yinede doğru değerlendirme için doğum sonrası doktora görünmediyseniz bi kadın doğum doktoruna görünüp şikayetlerinizi iletin. Bol su tüketmeye çalışın. Ben emzirme dönemi boyunca sürekli buzlu su içiyordum hararetim hiç dinmiyordu :)
G

Gülnar G. A.

25 Şubat 2026 23:47
Çok teşekkür ediyorum bunları okumak içimi rahatlattı çünkü artık menopoza mı giriyorum diye düşünmeye başlamıştım ki bugün adet oldum. Suyla aram çok yok ama zaten bu durum suyla aramı düzeltti resmen☺️ dahiliyeye randevu aldım tahlillerime baktıracağım çünkü vücum da da kaşıntı başladı sanırım ateş basmasından ve göbeğim hala inmedi
Y

Yeter A.

26 Şubat 2026 00:08

Gülnar Güneş Aydın

Çok teşekkür ediyorum bunları okumak içimi rahatlattı çünkü artık menopoza mı giriyorum diye düşünmeye başlamıştım ki bugün adet oldum. Suyla aram çok yok ama zaten bu durum suyla aramı düzeltti resmen☺️ dahiliyeye randevu aldım tahlillerime baktıracağım çünkü vücum da da kaşıntı başladı sanırım ateş basmasından ve göbeğim hala inmedi

bende de aynı durum vardı. Sıcak basması, ve bıanda üşüme. Sanrm 3 ayda falan bitti. Ama sıcak soğuk mesela asurı soğuk su içmeyin ben cok [içtim.ve](içtim.ve) cok fazla terimi soğuttum. Sonra tabı bedelini bel ağrısı,sırt ,,bılmıyurm belkı doğumdandırda sezaryen oldum. Ama sıcak ,soğuk dengesinde dikkat etmedim onunda etkisi büyüktü. Sizde dıkkat edin kendinize em güzel sekilde bakın. Bebişin size ihtiyacı var.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir