Sezeryan Oldum Bebeğim Aç
257 görüntüleme
B
Bilhan Ö.
19 Şubat 2026 05:27
Ne olursunuz yardım edin çok çaresizim
7 günlük bi bebeğim var sütüm gelmedi azar azar geliyor şimdi 15 cc olacak şekilde bazen 10 cc
Fakat çocuğuma yetmiyor
mama kullanıyorum o da 30 cc ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum geceleri çok uykusuzum hiç uyumuyor mama yedi meme istiyor sinirleniyor gelmiyor doğru düzgün diye sanırım bilmiyorum ne yapmam lazım
Mamayı kaç cc kullanmam lazım
7 günlük bi bebeğim var sütüm gelmedi azar azar geliyor şimdi 15 cc olacak şekilde bazen 10 cc
Fakat çocuğuma yetmiyor
mama kullanıyorum o da 30 cc ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum geceleri çok uykusuzum hiç uyumuyor mama yedi meme istiyor sinirleniyor gelmiyor doğru düzgün diye sanırım bilmiyorum ne yapmam lazım
Mamayı kaç cc kullanmam lazım
T
Tuğba B. ..
19 Şubat 2026 05:58
Siz sürekli emzirin bebek çektikçe süt gelmeye başlar siz stres yapmayın bu da sütünüzü etkiler incir hoşafı için tahin yeyin ve bol su mamayı bilmiyorum kullanmadım ama kullanan arkadaşlar yardım cı olur sıksık emzir çoğalır sütün
T
Tuğba G.
19 Şubat 2026 06:26
Stres yapma benimde sezeryandan sonra yoktu bol su tahin helvası hoşaf falan iç bol bol emzir hemen geliyor 凉mamayida duruma göre yavaş yavaş artır doktora danışıp artira bilirsin içiyosa
B
Bilhan Ö.
19 Şubat 2026 06:33
Sürekli emziriyorum sağım yapıyorum ama yetecek gibi değil
Bide sarılık olmasın diye aç bırakamıyorum 1 saatte bir 2 saatte bir gidiyor
O yüzden mama takviyesi alıyorum mesela 5 te verdim şimdi yine acıktı yine veriyorum
Bide sarılık olmasın diye aç bırakamıyorum 1 saatte bir 2 saatte bir gidiyor
O yüzden mama takviyesi alıyorum mesela 5 te verdim şimdi yine acıktı yine veriyorum
M
Melike M.
19 Şubat 2026 06:58
Pekmez,reçel,bal,bulgur pilavı,dut kurusu,tahinli helva,rezene tohumu,hoşaf,kaynar ve banyoda gögse sabunlu lif yapmak.Bunların hepsini yapmıştım ben.Çok iyi işe yaramışlardı.Özellikle bulgur pilavı baya işe yarıyor.Mutlaka deneyin derim.Umarım sizinde sütünüz artar bebeğinize şifa olsun🌸
E
Esra A.
19 Şubat 2026 07:26
Öncelikle asla stres yapılacak bir durum yok sakın stres yapmayın . Arkadaşların önerdiği şeylerden yemeye çalışın . Mama öcü değil ben de aynı süreci yaşadım , mama vermek hiç istemiyordum ama bebek aç olduğu zaman bebekte dahil herkesin sinirleri yıpranıyor . Mama hesabı da kilo X 150 ile bulunuyor . Kaç kg bebeğiniz bilmiyorum ama 3 kg diyelim 150X3 günlük 450 ml mama içmesi gerekir bunu da öğün sayınıza bölerseniz sonucunuzu bulursunuz . 10 kere besleniyorsa günde 45 ml içmesi gerekir her öğün . Sağdığınız miktar asla sütünüzün gerçek miktarını göstermez . Bebek hem daha güçlü çekiş yapar hem de diliyle masaj yapar bu yüzden çok daha fazla çeker memeden sütü . Son olarak sakın stres yapmayın önce meme verin , zorlamayın . Orada dursun kokunuzu alsın ten tene temas yapın . Çekme denemeleri yapsın en son artık huzursuzlandığında mama verin karnı doysun güzel güzel uyusun 🥰
G
Gül K. ..
19 Şubat 2026 08:42
Sık meme istemesi normal ben o zamanlar 1 saatte bir emziriyordum doymayincsds hastane de ilk gün 20 ml le başladı hemşire sonra 30 a çıkardık 15 gün o şekilde şırınga ile besledim 3 öğün mama verdim gerisi çok sık emzirme artıyor rezene dut kurusu dereotu sonra ayına göre yavaş yavaş artirdim mamayı da 12 günlüktü sağlık ocağına götürdüğümde hemşire ağlasın uyumasin mama verme sadece emzir emzirdikce gelir demişti ama ben dayanamayıp mama verdim yine şimdi 4 aylık olacak sadece 1 öğün mama içiyor
E
Emine S.
19 Şubat 2026 09:58
Bende aynı sorunları yaşadım manuel pompa ile sağın sonra o sütü bebeğinize şırınga ile verin mamayı da kaşık biberon ile verin ilk emzirmeye çalışın o emdikçe süt gelecek biraz uğraşın ağlarasa sakinleştirin ya da hiç olmazsa az biraz sağdığınız sütten verin meme ucuna damlatın sütü emzirmeye çalışın deneyin uğraşın emmezse sağdığınız sütü verin yetmezse mama verin mamanın dozunu doktorunuza danışın kimseden bilgi almayın bu yaşına kilosuna göre değişir ben tam 15 gün emzirmek için uğraştım kan ter içerisinde kaldım allaha şükür başardım sizde yaparsınız lütfen vazgeçmeyin allah yardımcınız olsun

Hacer A.
19 Şubat 2026 09:59
merhaba bende bebeğimi emziremedim 2 saatte bir 30 cc bazen 60 cc yaptığım bile oldu sağım yaptığımda çıkan tüm sütümü bebeğime de verdim
L
Leyla.ekin
19 Şubat 2026 09:59
Belki sadece aclıktan değildir aglaması sizin stredsiniz de yansıyor olabilir sütüm geliyor mu diye dusunmeyin emzirirken.. elinizle sıkın bakın geliyosa derdi gaz falan da olabilir
A
Ayşe Ç.
19 Şubat 2026 10:00
60 ml Yapin bence
H
Hatice E.
19 Şubat 2026 10:00
Ben de sizin gibiydim sarılık değeri yükseldi mama vermeyince.sağım sütümüzün miktarını göstermez bebek istedikçe emzirin mama vermeyi de ihmal [etmeyin.zamnla](etmeyin.zamnla) sütünüz artacak kendinize ve bebeğinize zaman tanıyın

Fatime K. ..
19 Şubat 2026 10:05
Merhaba bende aynı şeyi yaşadım sütüm yoktu. Bebeğim sarılık oldu. Sonra mama vermeye başladım. Aynı şekilde sütümü sağdım da önce meme sonra mama sonra süt sağımı günde 2 3 kez süt sağımı sütümü artırdı. 2 ay böylr idim sonra mamayı kestim denemek için süt verdim ağlamıyordu. Diyelim ağladı mama ver eğer susarsa demek sütün yetmiyor hala. Deneme şeklinde ilerle memeye dikkat et sürekli ver sürekli zatenn sütün artacak marul çok artıyor tahin pekmez ya da yumurtalı pekmez. Bu arada mama yı da doyana kadar ver demşşti doktor. Ama öncelik meme.
M
Merve Ö.
19 Şubat 2026 10:07
Bende aynı yollardan geçtim sakın kendinizi üzmeyin stres yapmayın mama kötu bir sey değil yetmedigi zaman mamayida verin istedigi zaman emzirin sık sık ben oyle yaptim ve gercekten sutunuz o sekilde artiyor arz talep meselesi . Hicbirseyle ugrasmayin imkaniniz varsa uyuyun uyumak da sutunuzu artirir. Sizi çok çok iyi anlıyorum ama emin olun bir kac haftaya hepsi gececek boşuna uzülmuşum diceksiniz hersey daha da güzel olacak aynı yollardan gectim ve bebegim şuan 3 aylık . Siz iyi olursaniz bebeginizde iyi olur sütünüzde artar . Zaten elinizden gelenin fazlasını yapiyorsunuz çok güzel bir annesiniz kendinize yüklenmeyin🌸 Mamayıda mamalarin arkasinda yazan haftalara göre ölcü var ben o şekilde vermiştim doktorda oyle önermisti zaten 30 yetmezse 60 yapabilirsiniz doyunca fazlasini istemiyor zaten
E
Esra E.
19 Şubat 2026 10:20
Öncelikle stres yapmayın çok etkiliyor. Bende aynı durumları yaşadım. 7 aylık bebeğim var bu aya kadar ara ara sütüm azaldı. Su tüketimi çok önemli. Bol su, tahin pekmez tüketip sağımda yapıyorum. Sütüm artıyor. Bu geçici bir dönem sütünüz bol bol gelecektir üzülmeyin.
S
Sema A. ..
19 Şubat 2026 10:33
Zorunlu sezeryan doğumu yaptım bebeğim 8 gün yoğun bakımda kaldı ilk iki gpn sütüm gelmedi zorla 3 cc gelmişti her öğünde veremiyordum kendi sağlık problemlerinde vardı mecbur mama verdiler. Hastaneden çıktıktan sonra her dakka emzirdim nerdeyse. Çok ağladığında günde en fazla 2 kere mama veriyordum 30 cc şeklinde zaman geçti benim hem sağlık problemlerim azaldı hem bebeğimle birbirimize alıştık.O Emdikçe geldi sütüm sonra mamayı istemedi bıraktım. Şuan yapabileceğin en güzel şey sütünün geleceğine inan masaj yap dua et bebeğimin rızkı diye, yemek ye vee boool su iç güzel anne. Herkes bu yollardan geçti. Bebek her zaman açlıktanda ağlamaz gazı varsa da memeye gelmek ister yemek ister. Geçecek bu günler merak etme🌼
N
Nisa B. ..
19 Şubat 2026 10:38
Benimde aynı durum başıma geldi sezeryan sonrası 7. Gün az da olsa sütüm gelmişti dut kurusu incir kurusu ve kuru üzüm kaynatıp içtim ve power pumping diye bi egzersiz var internetten bakarsanız detaylı anlatımları var sağım egzersizi bunu yaptım 3 günde sütüm belirgin şekilde baya arttı fazla bile geldi bebeğime , benim bebeğimin de sarılık riski vardı ve ilk gunlerde mama verdik saat başı 2 saate hiç bırakmadık her saat verdik özellikle gündüzleri atlattı çok şükür