Sezeryan Doğum Sonrası Kilo Nasıl Gider
271 görüntüleme
İ
İlayda N. ..
18 Haziran 2025 12:55
Sezeryan doğum yapalı 49 gün oldu 63 le hamile kaldım 96 ile doğuma girdim doğumdan sonra 88 E düştüm Bidaha düşemedim bu kiloları nasıl vericez bilgiii
C
Cansu E. ..
18 Haziran 2025 13:17
Eyer emziriyorsanız bu biraz zor oluyor . En azından benim öyle oldu . Bende 89 kiloydum . Sıkı bir diyet yaparak ancak 85 oldum ancak sütümün azaldığını düşündüm .. Dengede tutmak çok önemli en azından 3 aylık olana kadar
İ
İlayda S. ..
18 Haziran 2025 15:06
Bebeğinizi emziriyorsaniz kendinize 1 yıl süre verin anın tadini çıkarin elbet birgün kilolar gider önemli olan şuan onu sağlikli besleyebilmek ekmek tüketmeyin öğünlerinizde karbonhidrati azaltin
M
Merve A.
18 Haziran 2025 21:47
Bende 63 ile gebe kalip 92 ile sezeryan doguma girdim. Zaten tiroid hastasi oldugum icin gebeligim cok zor gecti. Dogumdan sonraki 2 aylik surecte 18 kilo verdim ki cogu odem vs. Suanda 74.5 kiloyum 1 hafta oldu diyetisyenimle birlikte emziren anne diyeti yapiyoruz ki benim sutum ilk gunden beri cok az geliyor ne yaptiysak artmadi mama destekli besliyorum. Hastaligim ve metabolizmamdan dolayi haftada 500 gram anca kilo kaybediyorum. Ama zayifliyorumda hic dert etmeyin yavas yavas hepsi gidiyor gidecekte. Surec biz yeni dogum yapan anneler icin sadece biraz yavas ilerliyor. Ben bol bol yuruyus yapiyorum bol su iciyorum cok etkisi oluyor. En onemlisi hem bebegin saglikli olmasi hemde annenin sagligi. Ve son olarak uzman diyetisyenle birlikte bu sureci yonetmek beslenmenize buyuk katki sagliyor. Ben farkinda olmadan cok tatli tuketiyordum kiloma kilo katiyordu neyseki artik daha saglikli beslenme duzenine gectim. Gun icinde yediklerinizi yazarsaniz belkide benim gibi kacamak ogunleri bulabilir ve dikkat edebilirsiniz.
Z
Zehra A.
18 Haziran 2025 22:56
Merhaba, ben 56 kilo ile hamile kaldım 97kg doğuma girdim doğumdan sonra 103 kg oldum. Bebeğim şu an 11 aylık ve ben 3. Ayından sonra diyete başladım şu an 66 kiloyum. Bu süreçte en önemlisi süt arttırıcı besinler tüketerek diyeti desteklemek. Bol bol su için günlük 8 bin adım atın ve kalori alımınızı hesaplayın. Gerekirse ayda 2 kilo verin ama sağlıklı bir şekilde verin. Evde spor egzersiz yapabilirsiniz. Ben ilk 2 ay diyetisyen desteği aldım sürece alıştıktan sonra tek başıma devam ettim. Totalde 37kg verdim halen de vermeye devam ediyorum.
N
Nur Y.
18 Haziran 2025 23:46
Merhaba bebeğim 3 aylık hamilelikte 20 kilo aldım 7 si kaldı şuan diyete başkadım beyaz ekmek pilav makarna kes sağlıklı beslen zaten sütümüz için bu gerekli günde 3 litre su tüket en az bebeğini bol bol emzir kesilme olmasın uyumaya çalış uykusuzluk ödem yapıyor 👏
G
Gizem A.
19 Haziran 2025 07:01
Merhabalar, ben de 63 ile hamile kalıp 78 ile sezeryan doğum yaptım. Dogum sonrası 6 kg gitti ama emzirme sürecinde giden kiloları geri aldım. Su an 77’yim. 4 aylık emziriyorum ama sürekli açlıktan gözüm döner halde, çok sık acıkıyorum. Hiç göbeği olan biri değildim sezeryan kaynaklı mı bilemiyorum ama inanılmaz şekilde göbek kaldı ben de ☹️
D
Dilan Ş. ..
19 Haziran 2025 08:48
Merhabalar bende 68 hamile kaldım 87 ile doğuma girdim doğumdan sonra 77 oldum şuan 79 kiloyum diyetisyene gittim 10 sonra 2 kilo verdim fakat sütüm büyük oranda azaldı bebeğim mama istemiyor du sadece anne sutu ile beslendiği için aç kalıyordu diyeti bırakmak zorunda kaldım biraz daha büyümesini bekleyeceğim onun sağlığı daha önemli kilo bir şekilde verilir
K
Kübra Ö.
19 Haziran 2025 11:42
Sezeryan ile doğum yaptım. Gebelik öncesi 57 kgydum doğuma 73 ile gittim. 11 aylık bebeğim şu an 51 kgyum. Diyet yapmadım aksine bol bol sağlıklı beslendim. Paketli gıdalardan uzak durmanız yeterli kilo vermek için. Hele emziren anne iseniz zaten yeterince kalori harcadığınız için çok kolay gidiyor kilolar. Ben sanırım doğum sonrası 4.ayda düştüm bu kiloya. Emzirirken tatlı krizine girdiğim anlarda sadece tahin pekmez hurma gibi sağlıklı alternatifler tüketiyorum hem süt artırsın diye hem tatlı ihtiyacımı gideriyorlar tavsiye ederim.