Sezaryen sonrası kabızlık
245 görüntüleme
M
Merve Ü. ..
30 Mayıs 2025 11:02
37 gün önce sezaryen doğum yaptım ve bir hafta sonrasında kabızlık başladı. beslenmeme dikkat ettiğim halde ne yapsam geçmiyor. kabızlık , hemoroid, çatlaklar, ağrılar derken normal oturmakta bile zorlanıyorum artık. bi çözümü olan var mı hem bebek hem ağrılar zorluyor beni. yaşayan bilen biri help me ...
H
Hicran E.
30 Mayıs 2025 11:42
Ben yediğim herşeye kimyon koyuyorum hem benim için hem bebek için iyi oluyor tavsiye ederim. Başlardaki gaz ve kabızlık sorunuma da çare olmuştu
B
Buse N.
30 Mayıs 2025 12:15
Bol sıvı beslenmeye çalışın en önemlisi su. Sonra kayısı hoşafı veya kendisni yiyebilirsiniz. Bol sıvı yedikçe düzelir diye umut ediyorum 🙏🏻
F
Fatma S. ..
30 Mayıs 2025 13:17
Duphalac alıp kullanabilirsin doktorum vermişti bana doğum sonrası içebilirsin
M
Merve Ü. ..
30 Mayıs 2025 15:21
herşeye kimyon koyuyorum kimyon rezene karışımının çayını yapıyorum içiyorum , inşallah deneyeceğim faydasını görürüm umarım teşekkür ederim.
E
E ..
30 Mayıs 2025 18:15
Her gün aç karına bi kaşık Keçiboynuzu özü yemenizi tavsiye edebilirim gerçekten işe yarıyor

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
30 Mayıs 2025 21:13
Kabızlıkların mekanizmasında genellikle bir kısır döngü var.
1. Aşamada isteyerek ya da istemsiz bir birikim oluşuyor. Bu birikim sonrasında ikinci aşama oluşuyor;
2. Aşamada dışkı sertleşiyor. Bunun sonucu olarak da yaparken zorlanma oluşuyor.
3. Aşamada acı hissi. Sonuç olarak dışkı tutulmaya başlanıyor ve birinci aşamaya tekrar dönülüyor yani;
1. Aşama dışkı tutma…
Bu şekilde bir döngü oluyor .
Düzeltmek için aynı anda her üç basamağa yönelik adımlar atılması gerekiyor . Yani tek başına dışkı yumuşatmak ya da ağrı tedavisi yapmak yeterli. Hem ağrı tedavisine, hem dışkı birikimine, hem de dışkı yumuşatılmasına çalışılmalı.
Eğer bir ekstra enfeksiyon varsa bunu doktorumuzla da konuşarak yol almalısınız .
Uzm.Dr. Osman GÖNÜLAL
1. Aşamada isteyerek ya da istemsiz bir birikim oluşuyor. Bu birikim sonrasında ikinci aşama oluşuyor;
2. Aşamada dışkı sertleşiyor. Bunun sonucu olarak da yaparken zorlanma oluşuyor.
3. Aşamada acı hissi. Sonuç olarak dışkı tutulmaya başlanıyor ve birinci aşamaya tekrar dönülüyor yani;
1. Aşama dışkı tutma…
Bu şekilde bir döngü oluyor .
Düzeltmek için aynı anda her üç basamağa yönelik adımlar atılması gerekiyor . Yani tek başına dışkı yumuşatmak ya da ağrı tedavisi yapmak yeterli. Hem ağrı tedavisine, hem dışkı birikimine, hem de dışkı yumuşatılmasına çalışılmalı.
Eğer bir ekstra enfeksiyon varsa bunu doktorumuzla da konuşarak yol almalısınız .
Uzm.Dr. Osman GÖNÜLAL
A
Aysun B.
31 Mayıs 2025 10:10
Bol sıvı ve hoşaf tüketin kayısı üzüm suyunu için çok iyi geliyor

Melike G. ..
31 Mayıs 2025 22:03
Bu işin en iyi reçetesi bol su içmek ve lifli gıdalar tüketmek. Yaşamının her süresinde kabızlık yasayan biri olarak duphalac şurup ondan içiyordum biraz da olsa günü kurtarmış gibi oluyordum. Daha sonra probiyotik yazdı doktorum çok şükür ki gebelikte ve sonrasında herhangi bir sorunum olmadı tabii bol su içmek işin sırrı 👍
G
Güray
3 Haziran 2025 00:21
Ontifibre bitkisel kökenli lif kaynağı kullanmış eczacım yoğurduna 1 kaşık. Ardında bol su içmelisin ki işe yarasın tersi etki yapmasın. Tabi doktora danış lütfen önce
G
Güray
3 Haziran 2025 00:24
Melike ben de 2 yaş oğluma duphalac veriyorum aynı sorundan dolayı. doktor yazdı catlaktan dolayı. Karın ağrısı vs. yapıyor mu? Aşırı susuzluk gibi hisler ya da? Ne hissediyorsun acaba? Ilacı bırakınca yan etkisi yaşadın mı ya da
G
Güzel �.
3 Haziran 2025 02:12
Merhaba aynı sorunları yaşadım ve çok ağrılı kanamalı boyuta geçti maalesef ben de. Söylenilen ilacı da içtim ama biraz etki etse bile tekrarladı bu durum ben de. Ben çözümü incir de buldum. Gece uyumadan önce bir kaç tane yiyip su içtim üstüne, sabahları da aç karnına tekrar incir yiyip su içtim çok kısa süre de bana şifa oldu ve şuan normal duzenime geçtim. Umarım size de şifa olur geçmiş olsun 🌸
E
Esmanur A. ..
8 Haziran 2025 20:11
Miralex dışkı yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Ben de çooook zorlanmıştım bir doktor arkadaşım önerdi
G
Gülizar T. ..
10 Haziran 2025 13:07
Kabızlık düzelene kadar probiyotik kullanabilirsiniz ben çok faydasını gördüm probest probiyotik kullandim
C
Canan Ç. Y. ..
11 Haziran 2025 11:37
Aynısını yaşadım ben ağlayarak artık çocuk emziriyorudm tuvaletlerde her yerde çığlıklar ve ağlamalar
Profesörlere kadar gittim beni ameliyatsa ameliyat yapın dıe :)
Ama bnm cddi şekilde kanama yırtık hepsi çok feciydi ve çok sancılı oturamıyordum.
Sana önerim ve gerçekten işine yarayacaktır kayısı akşamdan sıcak suda bekle sabah hem suyunu ic hem de kayısıları ye
Bir de çok önemli sıcak su banyosu leğen ya da duşta kaynana yakın yani o bölgede tutabilcgn max.sicaklikta sıcak su banyosu yap çok rahatladigini göreceksin
Çok.gecmis olsun benim doğum sonrası 1 aya kadar bu şekilde geçti 🙏
Profesörlere kadar gittim beni ameliyatsa ameliyat yapın dıe :)
Ama bnm cddi şekilde kanama yırtık hepsi çok feciydi ve çok sancılı oturamıyordum.
Sana önerim ve gerçekten işine yarayacaktır kayısı akşamdan sıcak suda bekle sabah hem suyunu ic hem de kayısıları ye
Bir de çok önemli sıcak su banyosu leğen ya da duşta kaynana yakın yani o bölgede tutabilcgn max.sicaklikta sıcak su banyosu yap çok rahatladigini göreceksin
Çok.gecmis olsun benim doğum sonrası 1 aya kadar bu şekilde geçti 🙏