Sezaryen Sonrası Ağrı
78 görüntüleme
B
Beyza D.
21 Temmuz 2025 09:00
Merhaba, 4 ay önce doğum yaptım. Her zaman ufak ufak batmalar ağrılar oluyordu. Ama son 1 aydır dikişimin altında kalan bölgede batma hissi şeklinde ağrım arttı. Bebeğimi uzun süre kucağımda taşıdığımda ve pilates topunda hopladığımızda artıyor. Sanki rahmim ağrıyor gibi geliyor. İlişkide de biraz karnım acıyor. Böyle bişey yaşayan var mı?

Yasemin İ. K.
21 Temmuz 2025 09:03
İlk doğumumda olmamıştı ama ikinci sezaryenden sonra benim de böyle. 4aylık olacak bebeğim ama dediğiniz şeyleri yaşıyorum. Ara kanamalarınız var mı? Sanırım adet sonrası lekelenmeler, ara kanamalar olunca istmosel riski oluyormuş. Muayene olmadım ben doğum sonrası. Siz oldunuz mu hiç?
B
Beyza D.
21 Temmuz 2025 10:55
Ara kanamam yok. 2 kez de regl oldum hatta düzenli aralıklarla. Bir ara çok karnım ağrıdı ve üşütmüştüm sanırım, dahiliyeye gittim. Ultrason bakıldı, sezaryenle ilgili bir komplikasyon olsaydı söylerlerdi diye düşündüm. Temizdi yani. Sadece karın için zarların arasında sıvı varmış biraz. Ödem diyebiliriz. O da normal diye düşündüm ameliyat oldum sonuçta. Şimdi durum şiddetlenirse gitmeyi düşünüyorum tekrar.

Yasemin İ. K.
21 Temmuz 2025 10:58
İhmal etmeyin, ben de gideceğim en yakın zamanda. Sezaryen sonrası bazen bir yıla kadar normal diyenler var ama tabi içimizin rahatlaması için muayene şart. Geçmiş olsun🌸