Sezaryen Sonrası

576 görüntüleme
B

Beyza N. G.

Premium Üye
10 Mayıs 2026 16:44
15 Nisanda sezaryen doğum yaptım. 2 hafta sonra kabızlık sorunu yaşadım. İlaçlarla ve aç karna zeytinyağı, gün kurusu, kayısı kompostosu gibi lifli yiyeceklerle destekliyorum fakat halen geçmedi. Bu durumu yaşayan var mı ve tam olarak ne zaman geçer ?
N

Neslihan S.

10 Mayıs 2026 17:00
Aynı problemi bende yaşadım kan ilaçları yapıyor daha çok,doktor fitil verdi ama kullanmadım zorlanmaya bağlı çatlak oluşuyor bu sefer de bnde ne yapacağım bilmiyorım
B

Beyza N. G.

Premium Üye
10 Mayıs 2026 17:07
Evet bende demir hapı kullanıyordum onu bıraktım. Ben acile gitmiştim ilaçlı su sıktılar biraz iyi geldi ama o zorlanmaya bağlı basur oluştu bende de. Sabahları aç karna zeytinyağı arkasından ılık su içiyorum. Ve akşamları da o bölgeyi yumuşatsın diye kantaron yağlı pamuk koyuyorum. Biraz daha iyi geliyor. Sende deneyebilirsin. Hepsi bi süreç Rabbim en kısa sürede şifamızı versin ❤️🌸
Tay

Tay

10 Mayıs 2026 17:09
Emziriyor mısınız
B

Beyza N. G.

Premium Üye
10 Mayıs 2026 17:14
Tay
Emziriyor mısınız
Evet emziriyorum
D

Duygu Y.

10 Mayıs 2026 18:14
Arkadaşlar duohalac şurup alın yazdıradabilirsiniz beni kurtaran bu şurup oldu. Ama çok kötü durumdaysanız acile gidin lağman yapsınlar yada eczaneden alın siz yapın rahatlarsınız baya.
B

Beyza N. G.

Premium Üye
10 Mayıs 2026 18:31
Duygu Yüceer
Arkadaşlar duohalac şurup alın yazdıradabilirsiniz beni kurtaran bu şurup oldu. Ama çok kötü durumdaysanız acile gidin lağman yapsınlar yada eczaneden alın siz yapın rahatlarsınız baya.
Şurubuda kullanıyorum 😣 sizin kaç günde geçti acaba
D

Duygu Y.

10 Mayıs 2026 18:54
Ben bayağı kötü durumdaydım acile gittim lağman yaptım geçti
D

Duygu Y.

10 Mayıs 2026 18:55
Daha sonrasında iki gün üç gün süren kabızlıklarda şurup kullandım şurup beni bayağı rahatlattı ama anladığım kadarıyla sizinki bayağı bir kötü bence ya eczaneye gidip lavman alıp lavman yapın ya da acile gidin doktor zaten size önerir lağman yapalım diye
M

Melike C.

11 Mayıs 2026 21:52
Beyza Nur Genç
Şurubuda kullanıyorum 😣 sizin kaç günde geçti acaba
Şurubu içerken günde en az 3-3,5 lt su tüketmiş olmak gerekiyor. Ben hamilelikte kullanmıştım dönem dönem. Yeterli su içmeyip çok fazla karbonhidrat tüketince şurup tek başına yeterli olmayabilir. Bende de sezaryenden 3 ay sonra filan rahatlama oldu. Sanırım bağırsaklar eski pozisyonuna döndükçe rahatlama geliyor. Çok zorlamamaya, uygun kremler kullanarak ve bol sıvı alarak süreci yönetmeye çalışın. Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama inanın geçecek
B

Beyza N. G.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 21:54
Melike Canbulay
Şurubu içerken günde en az 3-3,5 lt su tüketmiş olmak gerekiyor. Ben hamilelikte kullanmıştım dönem dönem. Yeterli su içmeyip çok fazla karbonhidrat tüketince şurup tek başına yeterli olmayabilir. Bende de sezaryenden 3 ay sonra filan rahatlama oldu. Sanırım bağırsaklar eski pozisyonuna döndükçe rahatlama geliyor. Çok zorlamamaya, uygun kremler kullanarak ve bol sıvı alarak süreci yönetmeye çalışın. Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama inanın geçecek
Su tüketimini ben maalesef yapamıyorum. Yani 1 litre anca içiyorumdur. Haklısınız dediğiniz gibi bi süreç ve geçecek. Çok teşekkür ederim 🌸❤️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir