Sezaryen Sonrası?
166 görüntüleme
İ
İlkin D.
29 Ocak 2026 20:10
Merhabalar sezaryen sonrasında özellikle geceleri sırtıma böyle kızgın bıçak saplanır gibi ağrı girip özellikle kuyruk sokumu ve üstüne kitleniyorum resmen. Kalkamıyorum çok zorlanıyorum.
Sonra göğüslerim süt dolu oluyor. Kızımı emziriyorum zar zor eşimin sırtımı biraz masaj yapıp açmasıyla emzirince daha gevşiyor,ağrım azalıyor. Tabi emzirmeden önce bu ağrıda bir de fena sıcaklık hissediyorum.
Emzirdikten sonra da bir üşüme geliyor bazen emzirmeden de oluyor yorganın altına giriyorum baya bir terlemiş uyanıyorum su gibi…
Yaşayan var mı bu neden olur?
Sonra göğüslerim süt dolu oluyor. Kızımı emziriyorum zar zor eşimin sırtımı biraz masaj yapıp açmasıyla emzirince daha gevşiyor,ağrım azalıyor. Tabi emzirmeden önce bu ağrıda bir de fena sıcaklık hissediyorum.
Emzirdikten sonra da bir üşüme geliyor bazen emzirmeden de oluyor yorganın altına giriyorum baya bir terlemiş uyanıyorum su gibi…
Yaşayan var mı bu neden olur?
S
Songül H.
29 Ocak 2026 20:22
Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun kasların kasılmasından kaynaklanan bir sorun bu farkında olmadan emzirme durumu da bunu daha çok tetikliyor önceleri geçer diye düşündüm fakat hareket dahi ettirmeyen bir duruma getirdi nerdeyse 3 hafta sadece uzanabildim şu an fizik tedavi görüyorum muscoril dicloron yaptırıp sütümü bile sağıp dökmüştüm o bile işe yaramamıştı mevcut durumda hastaneye gidemeyecekseniz düzenli olmak şartıyla sıcak su torbası veya havlu ayrıca dolgit gibi emzirmeye engel olmayan bir krem ile eşinizin masaj yapmasını tavsiye ederim tekrardan çok geçmiş olsun
H
Hazal B. ..
29 Ocak 2026 20:23
Spinal anestezi olduysanız normal verilen narkoz çok zor omurilikten atılıyor. Bunun için çok yüksek miktar ve sıkça kafein almalısınız.
İ
İlkin D.
29 Ocak 2026 20:48
Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun kasların kasılmasından kaynaklanan bir sorun bu farkında olmadan emzirme durumu da bunu daha çok tetikliyor önceleri geçer diye düşündüm fakat hareket dahi ettirmeyen bir duruma getirdi nerdeyse 3 hafta sadece uzanabildim şu an fizik tedavi görüyorum muscoril dicloron yaptırıp sütümü bile sağıp dökmüştüm o bile işe yaramamıştı mevcut durumda hastaneye gidemeyecekseniz düzenli olmak şartıyla sıcak su torbası veya havlu ayrıca dolgit gibi emzirmeye engel olmayan bir krem ile eşinizin masaj yapmasını tavsiye ederim tekrardan çok geçmiş olsun
İ
İlkin D.
29 Ocak 2026 20:50
Spinal anestezi olduysanız normal verilen narkoz çok zor omurilikten atılıyor. Bunun için çok yüksek miktar ve sıkça kafein almalısınız.
H
Hazal B. ..
29 Ocak 2026 20:53
Evet Hazal Hanım çevremde bunu söylüyor. Acaba kaç ay daha böyle devam eder bilmiyorum 4.5 ay oldu doğum yapalı gerçekten zor oluyor.
İ
İlkin D.
29 Ocak 2026 20:55
Benim aşırı gözlerimde bulanıklık boynumda tutulma sol elimde istemsiz titreme vs his kaybı vs baya beni zorlayan şeyler olmuştu. Ama 10 bardağı bulan saçma sapan nescafe vs içirdiler bir de geralgine kafein yazmıştı doktor inanın kimin ne zaman geçeceği belli değil benim 3 ay oldu ama 1.5 ay sürdü bu şikayetlerim 1 yıl süren arkadaşım da var.. Allah hepimize şifa versin çok zorlayan durum varsa bence bir fizyoterapiste gitmenizi öneririm..
C
Cansev
30 Ocak 2026 11:28
Ben de yeni doğum yaptığımda göğüslerim cok doluyor ve sertleşiyordu. Bir kaç sefer üşüme titreme ve sonrasında ateşim çıktı. Doktor süt ateşi demişti. Bu durumda emzirmek ya da göğüsleri boşaltmak gerekiyor. Yoksa mastite kadar gidebiliyor

Ecem A. D. ..
1 Şubat 2026 22:55
Ben tüm aneztesi oldum bel fıtığı çıktı disk kayması oldu berbat kuyruk şokumu ağrısı ile adım bile atamaz hale geldim sonra kulak kristallarım oynadı baş dönmesi vs 5 aylık oğlum ben sezeryandan sonra sanki ben değilim başka birisiyim berbat şeyler yaşıyorum