Sezaryen Bölgesinde Çekilme Hissi
171 görüntüleme
B
Büşra K.
30 Temmuz 2026 12:55
Arkadaşlar merhaba yaklaşık on gündür sezaryen dikiş bölgemde içten bir çekilme hissi hissediyorum bebeğim yaklaşık 8,5 aylık daha önce bu his oluşmamıştı bunu belli bir dönemden sonra yaşayan var mı aranızda? Ayrıca 6. aydan sonra adet görmeye başladım 10gün önce üçüncü adetimi gördüm adetim bitti,3 gün sonrasında üç gündür devam eden lekelenme başladı ve devam ediyor , çekilme hissi ve bu lekelenme birbiriyle bağlantılı mı onu da bilmiyorum kadın doğuma gitmeli miyim endişelenmeli miyim aranızda bunu yaşayan var mı merak ediyorum, yazarsanız çok sevinirim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye31 Temmuz 2026 13:25
Merhaba, sezaryen bölgesinde çekilme hissi ve lekelenme gibi sorunlarla karşılaşmak endişe verici olabilir.
Sezaryen Bölgesinde Çekilme Hissi:
Sezaryen sonrası dönemde böyle bir his normaldir. Vücudun iyileşme sürecinde, dikişlerinizde veya kesiğinizde bir miktar doku sıkışması veya sertleşmesi olabilir. Bu, zamanla kendiliğinden düzelir. Ancak, şiddetli ağrı, şişlik veya kızarıklık gibi belirtiler varsa, doktorunuzla görüşmelisiniz.
Adet Dönemi ve Lekelenme:
Adet döngünüzün yeniden başlaması ve 6. ayda adet görmeye başlamanız normaldir. Ancak, 10 gün süren adet sonrası tekrar lekelenme başlaması doktorunuzla görüşmeyi gerektirebilir.
Uygun Adımlar:
1. Doktorunuzu ziyaret edin: Özellikle lekelenme devam ediyorsa, bir doktordan randevu alın.
2. Gözlemleyin: Herhangi bir şiddetli ağrı, kötü kokulu akıntı veya ateş gibi belirtileri takip edin.
3. Tedavi ve öneriler: Doktorunuz gerekli görürse, muayene ve ultrason ile durumu değerlendirebilir.
Endişe etmeyin, birçok kadın benzer sorunlarla karşılaşır ve uygun takip ile her şey normale dönebilir. Geçmiş olsun!
Sezaryen Bölgesinde Çekilme Hissi:
Sezaryen sonrası dönemde böyle bir his normaldir. Vücudun iyileşme sürecinde, dikişlerinizde veya kesiğinizde bir miktar doku sıkışması veya sertleşmesi olabilir. Bu, zamanla kendiliğinden düzelir. Ancak, şiddetli ağrı, şişlik veya kızarıklık gibi belirtiler varsa, doktorunuzla görüşmelisiniz.
Adet Dönemi ve Lekelenme:
Adet döngünüzün yeniden başlaması ve 6. ayda adet görmeye başlamanız normaldir. Ancak, 10 gün süren adet sonrası tekrar lekelenme başlaması doktorunuzla görüşmeyi gerektirebilir.
Uygun Adımlar:
1. Doktorunuzu ziyaret edin: Özellikle lekelenme devam ediyorsa, bir doktordan randevu alın.
2. Gözlemleyin: Herhangi bir şiddetli ağrı, kötü kokulu akıntı veya ateş gibi belirtileri takip edin.
3. Tedavi ve öneriler: Doktorunuz gerekli görürse, muayene ve ultrason ile durumu değerlendirebilir.
Endişe etmeyin, birçok kadın benzer sorunlarla karşılaşır ve uygun takip ile her şey normale dönebilir. Geçmiş olsun!
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...