Sesli Ortamda Uyku
76 görüntüleme
K
Kübra ..
12 Ocak 2026 20:50
Çevremde bebeğimi sesli ortamda uyumaya alıştırmamı yoksa çok zorlanacağımı söyleyen bi kesim var. Ben kızımı sessiz ortamda uyumaya alıştırdım şuan özellikle geceleri parke sesine hatta yatakta dönme sesime bile hareketleniyor. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz sizce gürültüye alıştırmalı mıyız? Alıştırırsak nasıl alıştırmalıyız?

Ümran A.
12 Ocak 2026 20:53
Benim kızımda aynı yataktan sağdan sola dönmemize uyanıyor🥲 parkelerin hangi noktasundan ses çıkıyor ezberledik artık ve orayı atlayarak geçiyoruz uyanmasın diye 😂🫢 bana da hep dediler sesli ortama alışsun diye ama ilkbebeğim evde ses olmuyor radyo ilahi vs açsam da alışmadı bir türlü 8 aylık olduk ve hala aynıyız galiba alışması için kalabalık sesli ortamlarda uyutmak gerekiyordu
S
Songül U. ..
12 Ocak 2026 21:03
Kübra hanım olduğunca sesli bir ortama alıştırın derim malsef çok çektim asla kalabalık ortamlar sevmiyor uyumuyor:(çokzor alıştırdım
E
Elif N.
12 Ocak 2026 21:08
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki 🤣🤣Ben çocuk radyosu açıyordum tvden, sadece resim oluyor ekranda o yüzden ilgiaini çekmedi. Ve ev ev gezdik. Mutlaka uyku saatine de denk geldi. Bir süre sonra sesimize hiç dikkat etmeden konuşurken uyur oldu. Başta panik oldum, insanları rahatsız ediyorum sandım, sonra ben de o da alıştı.

Deniz T.
12 Ocak 2026 21:55
Bence bu olay tamamen bebekle alakalı 🤭 evde ablalari (4 ve 8 yaş) olmasına rağmen oyuncak kavgası ders kavgası her cesit sese maruz kaldi ama sese alısmadi bebeğim. Dışardaki gurultude uyuyup evdeki çıt sesine uyaniyor resmen 🙈

İlsu O. K.
12 Ocak 2026 21:57
Merhaba; Uyku danışmanları ne der bilmiyorum ama bu konuda bizim yöntemimiz gündüz sese karşı tolere edebilir gecede sakin ve sessiz uyuması şeklinde oldu en başından beri. Malesef sese alıştır uyusun olayı bizim ülkede çok var bir çoğumuz düğünlerde sandalye tepesinde zurna sesi ile uyuduk bu algıdan dolayı fakat ben nacizane doğru bulmuyorum☺ 10 aylık oldu oğlum gündüz ses konusunda bir kısıtlamamız yok uyurken. Çamaşır,bulaşık,genel ev toparlama,çanak çömlek bazen kısık ses müzik,konuşurkende normal tonda hareket ediyoruz. Fakat gece bu konuda katıyım sessiz ve sakin bir ortamda uyuması önemli bu yüzden minimum düzeyde davranıyoruz. Her evin dinamiği farklı ben biraz kendim gibi düşünüyorum gece uykusy önemli ☺