Seslenince Bakmama Normal mi
198 görüntüleme
Z
Zeynep K. ..
24 Temmuz 2025 10:38
Oğlum 7 aylık sosyal gülümseme oyuncaklara ilgi dışardaki insanlara karşı ilgi hepsi var ama adıyla seslenince dönüp bakmıyor tekrar tekrar seslensem de. Korkmalı mıyım
Fatma U.
Uzman Psikolog
24 Temmuz 2025 10:41
7 aylık oğlunuzun sosyal gülümseme göstermesi, oyuncaklara ve dışarıdaki insanlara ilgi duyması, sosyal gelişiminin sağlıklı ilerlediğini gösteren çok olumlu işaretlerdir. Ancak ismine tepki vermemesi veya tekrar seslendiğinizde dahi dönüp bakmaması, bu yaşta gözlemlenebilecek bir durum olsa da, dikkatle takip edilmesi gereken bir konudur. Bebekler bazen dikkatlerini yoğunlaştırdıkları bir şeye odaklandıklarında dış uyaranları göz ardı edebilirler. Yine de, işitsel algı ve tepkisellik, iletişimin temelidir. Bu durumun devam etmesi veya başka gelişimsel endişelerinizin olması halinde, çocuğunuzun işitmesinin ve genel gelişiminin bir çocuk doktoru tarafından değerlendirilmesi, olası bir durumun erken teşhisi ve doğru yönlendirme için önemlidir.
Z
Zeynep K. ..
24 Temmuz 2025 10:47
Hocam kardeşinin sesini veya ilgisini çeken başka seslere dönüp bakıyor ama adına tepki vermiyor
H
Halime
5 Ağustos 2025 09:12
Benim oğlumda aynı durumda 7,5 aylık oyuncaklarıyla oynar uzaktaki oyuncağına uzanıp almak ister. Ama ismine tepkisi yok yanındayken bile ismini söylerim hatta farklı ses tonlarıyla söylerim dönüp bakmıyor bazen kardeşlerime söyletirim arada bakıyor ismine değilde bence ses farklı old için bakıyor gibi geliyor bana. Eline salatalık veriyorum dişini kaşıması için salatalığı göz hizasına getiriyor iyice bakıyor sonra ağzına alıyor. Baş parmağı ile yattığı yeri kazır gibi yaparak ses çıkartıyor. Doktoru normal dedi ama ben düşünmeden edemiyorum sürekli oğlumu gözlemliyorum başka ne yapıyor farklı diye. Tam desteksiz oturamadı yürüme isteği var. Yüz üstü çok sevmiyor yüz üstü durduğunda ileri gitme çabasında.