Serumla Burun Temizliği

114 görüntüleme
S

Sümeyra B. ..

5 Şubat 2026 10:25
Kızım doğduğunda burun temizliğini flamkton serumlarla yapıyordum sonra yaz geldi burun tıkanıklığı olmadığı için hiç yapmadım. Şuan 10 aylık ve üst solunum yolu enfeksiyonu var. Burnu tıkalı şırınga ile burnunu temizlemeye çalıştım ama tek başıma hem tutup hem de burnunu temizleyemedim . Eşim serumu sıktı ama kızımın genzine gitti yuttu serumu ne yapabilirim bir şey olur mu ? Nasıl yapmalıyım
G

Gül K. ..

5 Şubat 2026 10:55
Bebek sırt üstü yatarken kafasını sağ çevirip sol burun deliğine sola cevirip sağ burun değiline sıkabilirsiniz sonra kaldırıp sırtına vurup çıkarmasını sağlayabilirsiniz 4 aylık bebeğim var tek olduğum için 2 aydır böyle yapıyorum birde burna direkt dümdüz değil iç yan kısma yatay şekilde sinuslere doğru sıkmaniz lazım
G

Gül

5 Şubat 2026 11:00

Gül Karakuş

Bebek sırt üstü yatarken kafasını sağ çevirip sol burun deliğine sola cevirip sağ burun değiline sıkabilirsiniz sonra kaldırıp sırtına vurup çıkarmasını sağlayabilirsiniz 4 aylık bebeğim var tek olduğum için 2 aydır böyle yapıyorum birde burna direkt dümdüz değil iç yan kısma yatay şekilde sinuslere doğru sıkmaniz lazım

Çok doğru yapiyirsunuz benimki 16 aylik oldu hala yapıyorum hastalık dönemlerinde
S

Sümeyra B. ..

5 Şubat 2026 11:03

Gül Karakuş

Bebeğim 10 aylık yatırarak yapmamıza asla izin vermiyor
S

Sümeyra B. ..

5 Şubat 2026 11:03

Gül

Çok doğru yapiyirsunuz benimki 16 aylik oldu hala yapıyorum hastalık dönemlerinde

Merhaba siz hala yatırarak mı yapıyorsunuz
G

Gül

5 Şubat 2026 11:20
Tek başıma olunca mecbur yatırarak yapıyorum
H

Hüsna N. E.

5 Şubat 2026 11:45

Sümeyra Balcı

Bebeğim 10 aylık yatırarak yapmamıza asla izin vermiyor

Benim bebeğim de 10 aylık dizime oturtuyorum hafif öne eğik tutuyorum sıkıyorum serum fizyolojik biraz tuzlu olduğu için seviyor ağzı açık olmalı diyorlar ama bebek bunlar her şeyi tam yapamazlar zorlamayla da olmuyor. Sıktıktan sonra da eğer ayna varsa siz de burnunuzdan hızlı soluyun taklit edebilir sizi o şekilde burundaki mukus daha kolay çıkıyor
S

Sümeyra B. ..

5 Şubat 2026 11:47

Hüsna Nur Efe

Benim bebeğim de 10 aylık dizime oturtuyorum hafif öne eğik tutuyorum sıkıyorum serum fizyolojik biraz tuzlu olduğu için seviyor ağzı açık olmalı diyorlar ama bebek bunlar her şeyi tam yapamazlar zorlamayla da olmuyor. Sıktıktan sonra da eğer ayna varsa siz de burnunuzdan hızlı soluyun taklit edebilir sizi o şekilde burundaki mukus daha kolay çıkıyor

Merhaba teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir