Serum ile Burun Temizliği
93 görüntüleme
H
Hatice G. ..
1 Nisan 2026 13:06
İyi günler, takip ettiğim bir çocuk doktoru eğitime katılmıştı ve orada KBB uzmanları evde çocuklara serum ile nazal yıkama yapmayın diye bilgi vermiş ama çoğu doktor yapılmasını söylüyor?

Afranur K.
1 Nisan 2026 13:09
Açıklaması ne acaba onu öğrenmek lazım. Biz mesela yenidoğan döneminde akciğer enfeksiyonu geçirdiğimiz için hem takip eden doktorumuz hem o dönemde muayenene eden doktorların tamamı burnunun açık olması gerektiğini, 2-3 saatte bir serumla yıkamamız gerektiğini söylemişti.
6 aylığız küçücük bir durumda hemen burnu tıkanır mesela, açmazsam çocuk çok zorlanır.
Doktor kim? Onu yazsanız araştırsak?
6 aylığız küçücük bir durumda hemen burnu tıkanır mesela, açmazsam çocuk çok zorlanır.
E
Elif V.
1 Nisan 2026 13:29
Açıklaması ne acaba onu öğrenmek lazım. Biz mesela yenidoğan döneminde akciğer enfeksiyonu geçirdiğimiz için hem takip eden doktorumuz hem o dönemde muayenene eden doktorların tamamı burnunun açık olması gerektiğini, 2-3 saatte bir serumla yıkamamız gerektiğini söylemişti.

Afranur K.
1 Nisan 2026 13:32
Solunum problemi yaşıyoruz, 21 gün yoğun bakımda yattı akciğerlerindeki enfeksiyondan dolayı. Takipli olduğumuz için tıkandığı zaman 2-3 saatte bir yapıyoruz.
Günlük rutinde ama burnu açıksa eğer tabi ki yapmıyorum. Sadece akşamları yatmadan önce kontrol ediyorum eğer tıkanıksa yıkıyorum.
Günlük rutinde ama burnu açıksa eğer tabi ki yapmıyorum. Sadece akşamları yatmadan önce kontrol ediyorum eğer tıkanıksa yıkıyorum.
Yükleniyor...