Serum Fizyolojik
84 görüntüleme
A
Ayşe B.
16 Nisan 2026 10:41
3 aylık bebeğim var en doğru şekilde serum fizyolojiği nasıl uygulayabilirim ? 🙏🏻
R
Rumeysa K.
16 Nisan 2026 10:50
Burnuna bir iki damla damlatabilirsiniz. Eğer çok tikaliysa hastanede çocuk doktoru yardımcı olmuştu bize yikamisti 2 aylıktı bebeğim
A
Ayşe B.
16 Nisan 2026 10:55
Şırıngayla hızlı verip çıkartmaya korkuyorum manuel ile çekincede burun etleri şişiyor damla olarak damlatmam yeterli olur mu acaba
N
Nagihan Ç.
16 Nisan 2026 11:29
Biz haftada birkaç defa her burun deliğine 2 ml serum fizyolojik sıkıyoruz sonrası manuel aspiratörle [çekiyoruz.serum](çekiyoruz.serum) fizyolojik sonrası yüzüstü çevirip sırta vurmak gerekli.videosu var izleyin bence.
A
Ayşe B.
16 Nisan 2026 11:47
Biz haftada birkaç defa her burun deliğine 2 ml serum fizyolojik sıkıyoruz sonrası manuel aspiratörle [çekiyoruz.serum](çekiyoruz.serum) fizyolojik sonrası yüzüstü çevirip sırta vurmak gerekli.videosu var izleyin bence.
N
Nagihan Ç.
16 Nisan 2026 11:49
bir anda mı veriyorsunuz yoksa yavaş yavaş mı sırtına vurduktan sonra aspire ediyorsunuz değil mi
A
Ayşe B.
16 Nisan 2026 11:50
1 burun deliğine 2 ml verip hızlıca çevirip sırtına vuruyoruz sonra diğer burun deliğine aynı işle en son aspiratörle çekiyoruz
N
Nagihan Ç.
16 Nisan 2026 11:51
Teşekkür ederim
Y
Yağmur K.
16 Nisan 2026 11:53
Tek kullanımlık serum fizyolojinin bir tanesini iki burnuna kullanın yarısı birine yarısı diğerine. 1-2 damla temizlemeyebilir. Zaten onları istesenizde şiddetli basınç veremezsiniz. Yan yatırarak bastırın zaten yarısı gider diğer burundan çıkıyor sonra diğer burunuda aynı şekilde diğer yarısını yapın hemen sırtını çevirip elinizi kubbe yapıp pat pat vurun temizleniyor. Aspiratöre gerek kalmıyor. Genzine kaçabilir normal.
G
Gülşen O.
16 Nisan 2026 11:55
Bebeği kucağınıza alın ancak yüzü yere bakacak şekilde eğilin başını göğsünüze yaslayın mümkünse o şekil ellerini de kapatın zor gelebilir ama inanın değil serum suyunu şırıngaya çekip çok tıkalı ise az yapsanız işe yaramaz her burun deliğine 5 ml olacak şekilde. Beneğin yüzü direkt aşağı baktığı esnada burnuna sıkın ancak çok hızlı olmayacak yavaşta olmayacak tek sefer yapmıyorsanız iki seferde bitirin ve yapar yapmaz sırtını avuç içleri ile vurun hemen başını kaldırmayın ki burun akıntısı yumuşasın aşğıya düşsün. Yaklaşık bir dk sonra başı biraz yüksek bir şekilde aspiratör ile çekin. Bebekler için en güvenilir yöntem bu. Bazen aspiratörde akıntı gelmezse hafifçe incitmeden içten uçun yönünü değiştirin
G
Gül Y.
16 Nisan 2026 12:04
https://youtube.com/shorts/RinCf3skwFM?si=EI6NPUs50uaSLgct
Bebeğinizin burnunu yıkamaktan korkmayın ben her sabah düzenli yıkıyorum bütün kışı hasta olmadan ilaç kullanmadan geçirdik bu videodaki gibi silikon uçlar çok rahat oluyor bir de yanınızda kimse yoksa ben bebeğimi yan çevirip üstte olan burun deliğinden yıkama yapıyorum sırtına vuruyorum sonra diğer tarafını yapıyorum
Bebeğinizin burnunu yıkamaktan korkmayın ben her sabah düzenli yıkıyorum bütün kışı hasta olmadan ilaç kullanmadan geçirdik bu videodaki gibi silikon uçlar çok rahat oluyor bir de yanınızda kimse yoksa ben bebeğimi yan çevirip üstte olan burun deliğinden yıkama yapıyorum sırtına vuruyorum sonra diğer tarafını yapıyorum