Sert Kaka

243 görüntüleme
K

K.A.

21 Haziran 2026 21:31
6 ay 20 günlük bebeğimin kakası keçi kakası gibi sert küçük yuvarlak ve kaka yaparken çok fazla ağlıyor. Geçen haftaya kadar kabız gibiydi sonra bir gün ishal oldu şimdi yine sert kakası var napıcam bilmiyorum bir öneri çok ağlıyor
E

Emine K.

21 Haziran 2026 21:55
1 çay kaşığı Zeytinyağı içirin veya Hindistan Cevizi yağı verin bizde hemen işe yarıyor
G

Gülcan Ş.

21 Haziran 2026 22:04
Bizde de işe yarardı ama artık kronikleşti ben direk incir kuru kayısı haşlayıp blendr edip yediriyorum bir yada iki kaşık kadar zeytinyağını ek gıda dönemindesiniz yiyeceklerine verin birde çok ek gıda vermemeye bakın 9. Aya kadar tadım olarak devam ediyorsunuz çok ek gıda alınca kabızlık olabiliyor
K

K.A.

21 Haziran 2026 22:05
Emine Kb
1 çay kaşığı Zeytinyağı içirin veya Hindistan Cevizi yağı verin bizde hemen işe yarıyor
Denedim ılık suda banyo zeytinyağı kayısı suyu hepsini denedik. Kabız yapan gıdalardan uzak durduk
K

K.A.

21 Haziran 2026 22:07
Gülcan Şahan
Bizde de işe yarardı ama artık kronikleşti ben direk incir kuru kayısı haşlayıp blendr edip yediriyorum bir yada iki kaşık kadar zeytinyağını ek gıda dönemindesiniz yiyeceklerine verin birde çok ek gıda vermemeye bakın 9. Aya kadar tadım olarak devam ediyorsunuz çok ek gıda alınca kabızlık olabiliyor
Bu olabilir çok hevesli yiyor diye ek gıdadan uzaklaştırmak istemiyordum porsiyonlarını çok çok azaltayım
Afranur K.

Afranur K.

21 Haziran 2026 22:15
Bu dönemde miktar çok çok az olmalı, şöyle söyleyeyim 9. Ayımıza gireceğiz yeni miktarımız bir çay bardağı kadar oldu.

Kabızlık artarsa ek gıdaya ilgi de azalır, çünkü kabız olduğu için önce canı yanacak, canı yanınca kakasını tutacak bu da kabızlığı arttıracak. Bağırsağı dolunca rahatsız olduğunu hissettiği için de yemek yemeyi istemeyecek. Yani ilgisini bu şekilde azaltacak.

6-7. Aylarda yarım çay bardağı yedirince bile kabız olma ihtimali vardı.

ortalama 1-2 yemek kaşığı idealdi diye hatırlıyorum.

Bir de kefir içinde chia şişirip, sabaha kadar bekletip içirmenizi öneririm. Chia baya işe yarıyor
B

Bengü B. E.

22 Haziran 2026 09:09
Bir iki gün ek gıdaya ara verip anne sütü ile devam mı etseniz sıvı alımını artırırsa bağırsak yumuşar sanki 🤷♀️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir