Şeker Yüklemesi

176 görüntüleme
B

Betül A.

19 Temmuz 2025 07:04
38 yaşında ilk hamileliğim açlık( 80 ) tokluk( 88 ) kan şekeri değerlerim normal çıktı şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum yaptırmam gerekir mi ?
Ş

Şule Y.

19 Temmuz 2025 23:20
Ben yaptırdım bi zararı da olmadı , benimde değerlerim böyleydi .
Nisa N. M.

Nisa N. M.

İlk ve Acil Bakım Teknikeri

22 Temmuz 2025 07:13
Benim ailemde öykü olduğu için doktorum önermişti. Bir sorun yaşamadım.
A

Ayşe V. ..

22 Temmuz 2025 21:23
Ben de yaptırdım çok kafanıza takılacak birşey değil bence de yaptırın derim zararsız bir test ve önlem
D

Damla G. ..

24 Temmuz 2025 20:00
Bende de bir sorun yoktu ben de yaptırdım doktorum ne olur ne olmaz aklımızda bir şüphe kalmasın dedi. İleride bebekle ilgili nir sorun olduğunda şeker testi yapıldı diyebiliriz yoksa bebekten kan almak durumunda kalırlar dedi tam o durumu hatırlamıyorum ama senden mi iki defa kan alınsın istersin bebeğinden mi demişti ben de yaptırmıştım
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Temmuz 2025 20:07
Bir hemşire olarak ben de şeker yükleme testi yaptırdım. Yaptırmanızı da şiddetle tavsiye ederim
Perihan .

Perihan ..

25 Temmuz 2025 13:08
Hamileliğimde hem özelde hem de devlette kontrole gidiyordum. İki doktor da bir problem olmamasına rağmen istedi. Yaptırdım hiçbir sıkıntı da olmadı, şeker tarama testi için neden bu kadar ön yargı var bilmiyorum ama hem bebek hem de anne sağlığı için önemli bir test, ben de yaptırmanızı tavsiye ederim.
N

Nisa

25 Temmuz 2025 19:36
Şeker yüklemesi testine karşı ciddi bir tutum var “yaptırmayın, vücuda çok şeker alınıyor.” diye. Benim düşüncem şu; eğer normalde hiç tatlı/karbonhidrat filan tüketmiyorsanız, o zaman vücuda ek şeker almak mantıksız. Zaten yemiyorsunuz. Ama günlük yaşantınızda, şeker-ekmek-pasta-börek vs. gbi şeyler varsa şeker yüklemesi yaptırmak mantıklı. Doktorum bana şeker yüklemesinin yaklaşık olarak 2 dilim baklavaya denk olduğunu söyledi. Bunları 2 hamileliğinde de gebelik şekeri olan biri olarak söylüyorum…
A

Ayşe G.

8 Ağustos 2025 20:11
Ben yaptırmadım daha doğrusu doktorum yaptırtmadı. Ama ben bagırsaklardan rahatsız olduğum için çayıma bile bir küp şeker atsam atak yaşıyordum o yüzden yaptırtmadım. Hiçbir sağlık sorunum olmasa yaptırırdım
L

Leyla T.

9 Ağustos 2025 06:45
Ben de gebeliğimde yaptırdım, yaptırmanızı öneririm 35 yaş üstü gebeliklerde riske atılmaması gerekir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir