Şeker Yükleme

107 görüntüleme
D

Doğa Ö.

8 Şubat 2026 00:28
Merhaba 20 haftalık hamileyim ve 24 haftamda şeker yüklemesi olucak. Yapıp yapmamak arasında çok gidiyorum. Şuana kadar hekimim ne istediyse yaptım ama bu konuda çok sert iki ayrım yapan taraf var. Sizlerin deneyimini öğrenebilir miyim ?
T

Tuğba B. ..

8 Şubat 2026 00:34
3 çocuğumun 3ündede yaptırdım. [2.hamileliğimde](2.hamileliğimde) diyet yaptım şekerim çok yüksekti insülin e doğru gidiyordum. Şeker olduğu için perinotoloji de talipliydim. Bebek doğduğunda ona göre izlenimleri yapılıyor karar sizin
Y

Yeşim

8 Şubat 2026 00:59
Gebelik şekeri ikinizin sağlığı açısından da çok önemli. Alacağınız şeker miktarı iki dilim baklava kadarmış yani ben yaptırmamayı düşünmedim bile yine de siz bilirsiniz
Gizem Ö. E.

Gizem Ö. E.

8 Şubat 2026 15:32
Hamilelik tüm sistemin normalden fatklı çalıştığı bir dönem. Gebelikte bozulmaya yatkın olan şeker insülin ve diğer fizyolojik mekanizmaları öncefen kestirmeniz münkğn değil! Şeker yüklemede kullanılan şeker miktarı bir kaç çikolta yemekten farksınız! 50-75-100 gr lık testler var. Bir çikotafa ya da niskübi paketi yediğinizde kaç gr şeker alıyorsunuz? Güzel güçlü bir kahvaltı yaptığınızda. Lütfen şeker yüklemeyi kötüleyenleri dinlemeyin. Bozuk glikoz insülin döngünüzü anlamanın en güzel yoludur. Eğer en ufak bir bpzukluk bersa diyetle veya ilaçla müdehale edileceğini önceden bilmek çok kıymetli. Sırf medya saçmalıkları yüzünden testi yaptırmayıp sonra ağır gebelik şekeri tablosu ile doktora gelen gebeler var. Bir şişe içecek içmeyi büyütmeyin bu kadar!yazın 8-9dilim karpuz yediğinizde 50 gradan fazla şeker alıyorsunuz. İçin doktorunuzu dinleyin! Testleri zamanında yapın! Eminim hayatınız boyu şeker glikoz saymadınız veya sporcu beslenmesi veya proteinli ketojenik diyetleri hiç denemediniz. Bu fatkındalık olsaydı zaten nelerden ne kadar dazla şeker aldığınızı ve bu gebelik şekeri testinin önemsenmeyecek bir doz şeker olduğunu anlardınız.Normal günlük diyetinizde grlarca glikoz alıyorsunuz ama korkmuyorsunuz. Sağlık çalışanı olarak daha fazla ne söylenir bilmiyorum.
R

Rabia

9 Şubat 2026 09:36
Ben yaptırdım, bence bu şeker yüklemesi meselesi çok büyütülüyor.
SH

SH

17 Şubat 2026 01:29
Ben yaptırdım ve ilk 1 saat yüksek çıktı. Dahiliye doktoruna gittim. Tekrar yaptırdım. Yine yüksek çıktı. İlk 1 saat . Sonrası hep normal. Diyetisyene gittim ve onunla devam ettim. Bir de şeker ölçüm cihazı aldım. Açlık tokluk birinci saat . Doktorun verdiği çizelgeye yazdım. HİÇ sorunsuz geçti hamileliğim ve kızım 1 yaşında :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir