Şapka Takmıyor
71 görüntüleme
B
Büşra T.
19 Temmuz 2025 08:26
10 aylık bebeğim şapka taktıramıyorum hemen çıkarıp atıyor ne yapabilirim önerisi olan var mı
C
Canan B. ..
19 Temmuz 2025 09:03
16 aylık bebeğim o da takmıyor ne yaptıysam sinirlenip çıkarıp atıyor , mama önlüğü de aynı şekilde
H
Hülya G. ..
19 Temmuz 2025 09:11
Benim oğlum geçen yıl takardı hiç sorun etmezdi. Suan 21 aylık asla takamadım hemen çıkarıp atıyor ve önlük de normalde sorun çıkarmazdı Suan asla izin vermiyor. Çözemedim böyle devam ediyoruz
Fatma U.
Uzman Psikolog
19 Temmuz 2025 09:12
10 aylık bebeğinizin şapkayı takar takmaz çıkarması oldukça normaldir ve bu yaş dönemindeki bağımsızlık arayışının, keşif dürtüsünün ve duyusal hassasiyetlerinin bir yansımasıdır. Bebeğiniz şapkayı çıkararak kendi üzerindeki kontrolünü ve neden-sonuç ilişkisini öğrenirken, bazen de başındaki yabancı bir nesnenin dokusundan veya sıkmasından rahatsızlık duyabilir. Bu durumu yönetmek için şapka takmayı bir oyuna dönüştürün, kısa sürelerle başlayıp süreyi yavaşça artırın ve her taktığında onu olumlu bir şekilde pekiştirin. Rahat, başına tam oturan bir şapka seçmeye özen gösterin ve siz de şapka takarak ona örnek olun. Bu davranış genellikle geçicidir ve sabırlı, tutarlı bir yaklaşımla zamanla değişecektir.
Ö
Özge S.
25 Temmuz 2025 09:29
22 aylık, bizde de durum aynı, ne önlük ne şapka, ne bandana... hiçbir şey takıp giydiremiyorum 🙅♀️