Salya Nedenli Çene ve Ağız Kenarında Kızarma

154 görüntüleme
İlsu O. K.

İlsu O. K.

1 Aralık 2025 01:20
Merhaba; diş çıkarma döneminden geçiyoruz bir kaç gündür salyalar ve tükürük inanılmaz çoğaldı. Sürekli ağızıyla hareketler yapıp tükürük saçıyor ya da salya akıtıyor. İnşallah çıkarırsa bi rahatlayacağız ☺ Fakat dün kızarma ve hafif nokta nokta kabarmalar oldu geçmedide yoğunluğu azaldı ama hala var ( Ek gıda alıyor 2 aydır ama alerji değil eminiz daha önce hem üç gün kuralı ile tükettiği besini hemde sık sık tükettiği besini yedi) Bu döküntüler için yapıbilecek bir şey var mı? Ya da tecrübe etmiş çözüm bulmuş?
A

Ayşe Ş. ..

1 Aralık 2025 01:51
Merhaba ilsu Hanım, daha önce denemiş olsanız bile bir besine karşı zamanla alerji gelistire bilir vücut. Salya ile birlikte değil ama biraz zaman geçince salyanin aktığı yerlerde isilik gibi oluyor. Sabahları salya yokken(salyadan ise) kuru duruyor. Sabah yüzünü yıkayıp o bölgelerini de güzelce silip kuruluyorum ve nemlendirici kreminden sürüyorum. Hafifliyor ama tam anlamı ile geçmiyor. Salyalar bitene kadar bakım yaparak idare edeceğiz
İlsu O. K.

İlsu O. K.

1 Aralık 2025 01:59
Merhaba; eyvahh kabakla havuca alerji gelişirse yandık aşırı seviyor çünkü ☺🙁 bi gözlemleyeceğim bunu. Salya kaynaklı diye düşündük biz de birde silikon kaşıklardan olabilir mi acaba şuan aklıma geldi. Cevabınız için teşekkür ederim nemlendirici deneyeceğim sadece ılık su ile yıkayıp bastırmadan kurulama yapmıştım🙏🏻
Semanur K.

Semanur K.

1 Aralık 2025 19:54
Biz de benzer bir durum yaşadık. Alerji diye evham yapıp koşa koşa doktora gittim ama ağız salyasindan olduğunu söyleyerek damaklarini her ek gıda sonrası fırçalayıp su içirin dedi. Gerçekten 2-3 güne kendiliğinden geçti.
Semanur K.

Semanur K.

1 Aralık 2025 19:58
Bir de silikon kaşıkla ağız kenarına gelen besinleri sıyırıyordum. Yapmamamı söyledi. Hangisi etkili gerçekten bilmiyorum.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

1 Aralık 2025 23:40
Teşekkür ederim Semanur hanım, silikon kaşık bir süre kullanmayayım bakalım belki ondandır 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir