Salya
85 görüntüleme
B
Bets
28 Şubat 2026 14:38
Hocam merhaba, bebeğim 5 aylık çok fazla salyalanması var doktor diş çıkartmıyor daha dedi salyalarını yüzüne sürüyor elleri hep ağzında, yüzünde sivilceler var hep alerji doktoruna sevk verildi test yapıldı alerji çıkmadı. Acaba ağzındaki salyalardan olabilir mi?

Fatma A. U.
28 Şubat 2026 16:20
Evet olabilir bizde de öyle oldu geçiyor çıkıyor salyadan ötürü
B
Bets
1 Mart 2026 00:33
Evet olabilir bizde de öyle oldu geçiyor çıkıyor salyadan ötürü

Fatma A. U.
1 Mart 2026 01:35
Peki herhangi krem vs kullandınız mı? Bugün acile götürdüm kan testi verdik temiz çıktı ama inanılmaz kaşınıyor kabarıyor

Fatma A. U.
1 Mart 2026 01:35
Bioderma atopik kullanıyoruz

Ayça K. A.
Hemşire
1 Mart 2026 01:37
Yüz çevresi sivilcelenme ve kızarıklık yüksek nedenle salyalardan olur. Mustela stelatopia kullanmıştım o dönem iyi gelmişti deneyebilirsiniz her bebek kendine özel olduğu için deneme yanılma yapmanız gerekecek

Afranur K.
1 Mart 2026 01:37
Biz 5 aylığız çift kat yakalık takıyorum bi de göğsüne ekstra müslin bez koyuyorum o kadar salyamıx var. Elleri ve yanağı ıslak oluyor. Ama engellememek önemliymiş bu Arada gelişimi engellememek lazımmış.
Yanaklarımız tükürükten dolayı kurudu, çenesinde de minik minik sivilce gibi alanlar var. Mustelanın stelatopia nemlendiricisi var bence işe yaradı, günde 2-3 kez nemlendiriyorum yüzünü yanaklarında pütürlük gidiyor ama çenesi maalesef genelde kalıyor çünkü oradaki ıslaklığı kesmem imkansız 😅 sadece gece yatarken avantajlı oluyor sürüyorum o kadar
Yanaklarımız tükürükten dolayı kurudu, çenesinde de minik minik sivilce gibi alanlar var. Mustelanın stelatopia nemlendiricisi var bence işe yaradı, günde 2-3 kez nemlendiriyorum yüzünü yanaklarında pütürlük gidiyor ama çenesi maalesef genelde kalıyor çünkü oradaki ıslaklığı kesmem imkansız 😅 sadece gece yatarken avantajlı oluyor sürüyorum o kadar
B
Bets
1 Mart 2026 02:43
Kızım doğduğundan bu yana Bebek aknesi sonra bu salya yüzünden kızarıklıklar kan testinde temiz çıktı alerji bölümünde deriden test yaptılar süt alerjisi çıktı
B
Bets
1 Mart 2026 02:44
Yüz çevresi sivilcelenme ve kızarıklık yüksek nedenle salyalardan olur. Mustela stelatopia kullanmıştım o dönem iyi gelmişti deneyebilirsiniz her bebek kendine özel olduğu için deneme yanılma yapmanız gerekecek
B
Bets
1 Mart 2026 02:45
Biz 5 aylığız çift kat yakalık takıyorum bi de göğsüne ekstra müslin bez koyuyorum o kadar salyamıx var. Elleri ve yanağı ıslak oluyor. Ama engellememek önemliymiş bu Arada gelişimi engellememek lazımmış.